© Wildflower photography

Net beslist om de trouwfoto’s niet door nonkel Jos te laten trekken en je trouwfoto’s professioneel aan te pakken? Dan deel ik met plezier mijn ervaringen en tips voor prachtige & spontane trouwfoto’s, die niet lijken op een saaie reeks klasfoto’s!

1. Alles begint bij de juiste fotograaf!

Een goede fotograaf herken je niet enkel aan een duur fototoestel, verre van zelfs… Oké, met de juiste apparatuur kom je al een heel eind, maar de fotografiestijl is minstens even belangrijk! Een fotograaf met een duurder toestel maakt niet altijd mooiere foto’s. Voor onze zoektocht naar een fotograaf ging ik browsen op Instagram via hashtags zoals #trouwfotograaf #trouweninbelgië #iktrouwbelgisch. Waarom ik niet via Google zocht? Omdat je dan meestal stuit op fotografen die ofwel investeren in Google ads (dus als eerste bij je zoekopdracht zal staan) of je komt steeds dezelfde bekende trouwfotografen tegen (die meestal ook buiten het budget vallen).

Onze tip: wildflower phtgraphy

Mijn zoektocht via Instagram leverde veel mooie resultaten op, maar bij wildflower phtgrphy paste het volledige plaatje. Er volgde dus snel een eerste gesprek. Zeker belangrijk, want deze persoon is bijna de volledige dag bij jou, dus het moet ook wel klikken. Daarnaast toets je best af of je dezelfde visie hebt en haar/zijn werkwijze apprecieert. Ik had ook een moodboard op Pinterest gemaakt, op die manier konden we ook afstemmen of ze dit soort foto’s zag zitten. Wij kunnen Katy heel erg aanbevelen, zij is zo’n fijne persoonlijkheid en het was zalig nagenieten toen we onze trouwfoto’s ontvingen!

Ook een grote meerwaarde: een videograaf

Wij vonden een videograaf een grote meerwaarde en toen we onze aftermovie ontvingen kunnen we dat alleen nog meer beamen. Je herinneringen krijgen zo naast beeld, ook beweging en geluid! Wij werkten samen met BVM producties. En ook voor onze videograaf hebben we niets dan lof.

Trouwfoto's België wildflower phtgrphy
Tijdens de ceremonie
Trouwfoto's België wildflower phtgrphy
Voor de ceremonie

2. Moodboard, baby

Zoals ik eerder vermeldde, is een moodboard zeker geen overbodige luxe of bezigheidstherapie. Zo krijg je zelf snel een overzicht van welke soort trouwfoto’s je leuk vindt of welke stijl je het mooist vindt. Houd je bijvoorbeeld van heel kleurrijk of heb je het graag moody? Tijdens het pinnen zal je ook tal van leuke ideetjes tegenkomen waar je misschien zelf niet aan dacht. Zo kwam het ideetje voor de groepsfoto met de fles cava recht van Pinterest 😉 En ook de inspiratie voor de foto’s met de rookbommen haalde ik daar.

Trouwfoto's België wildflower phtgrphy

De inspiratie voor de foto’s hieronder haalde ik dan weer van Instagram reels. Je vindt op Instagram tal van weddingplanners en fotografen die tips geven. Eens Instagram door heeft dat je geïnteresseerd bent in trouwfeesten, zal je in no time belaagd worden door nog meer tips dankzij hun algoritme :p

Wedding photography ideas
Tijdens het avondfeest
Wedding photography ideas

3. Waarom je props nodig hebt voor je trouwfoto’s

Je moet er zeker niet al je trouwfoto’s mee opvullen, maar props zorgen voor variatie in de trouwfoto’s en maken het plaatje soms helemaal af. Props kunnen er ook voor zorgen dat je je niet geforceerd voelt, omdat je iets vast kunt houden of ze voor extra animo zorgen.

Tijdens jullie koppelshoot

Pak je het graag creatiever aan en wil je niet alleen maar kus- en knuffelfoto’s? Misschien is er wel iets kenmerkend aan je relatie dat je kan integreren in je foto’s! Zo leerden wij elkaar kennen in de Mc Donald’s en waren happy meal boxjes onmisbaar. Hebben jullie elkaar leren kennen in de supermarkt? Zeker de moeite waard dan om foto’s in een supermarkt of in een winkelkarretje te overwegen, fun verzekerd!

Naast echte props kan je trouwkledij ook dienen als verrassend elementje. Zo gebruikten wij mijn sluier voor enkele foto’s en het resultaat mag er zijn!

Mc Donald's wedding pictures
Trouwfoto's België wildflower phtgrphy

Bij de groepsfoto’s

Groepsfoto’s draaien meestal snel uit tot saaie klasfoto’s, dus het kan goed zijn om aan iets te denken dat zorgt voor die extra portie animo. Ik zette op voorhand een fles cava opzij speciaal voor deze foto en wees iemand aan om die te gaan halen bij het bruidsmeisjes fotomoment. Echt superblij dat ik dit gedaan heb, want onderstaande zaaaaaalige foto kwam eruit voort. Geen brave geposeerde lachjes hier, maar pure fun. I really love my girlies!!

Trouwfotografie België wildflower phtgrphy
Vergeet de girls niet

Voor bij het dansfeest

Wij wilden onze openingsdans extra magisch maken en dat werd het ook met de hulp van vuurwerk sterretjes. Wil jij ook zo’n vuurwerkstokjes? Ga zeker op zoek naar de grote versie! Zo hebben de fotograaf en de videograaf extra veel tijd om de brandende vuurwerkstokjes mooi in beeld te krijgen. Ik vond de mijne op de webshop Perfect Decorations! Foto’s met extra sparkle: check!

Na de openingsdans en de dans met de ouders werden er ook nog enkele confettikanonnen afgeknald, waardoor het echte dansfeest officieel werd ingeluid. Daarnaast zorgde het ook nog eens voor een prachtige vloer bezaaid met mooie hartjes! Ready for the party? Oh yes, baby! Naast de hartjesconfetti haalde ik ook mijn hartjesbril boven, het plaatje was he-le-maal compleet zo!

Vuurwerkstokjes trouwfeest Perfect Decorations
Vuurwerkstokjes trouwfeest Perfect Decorations
confettikanon trouwfeest Perfect Decorations

Foto’s: © Wildflower photography

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be