Regelmatig scrol ik eens op de website van Newplacestobe. Je raadde het misschien al, maar op die website vind je dus bijna alle places to be. Je kunt er ook aanduiden in welke stad je op zoek bent naar hotspots. Handig toch? Tussen al de Gentse plaatsjes kwam ik Chix tegen. Samen met Bram, zijn zus en zijn mama gaven we dit kippenrestaurant een go.

Interieur Chix

 

Ik ben alvast fan van het interieur. Het is volledig in thema en aardetinten. Heel classy, maar toch origineel. Chix is een heel specifiek restaurant, er is dus niet veel keuze. Ga je uiteten met iemand die het niet zo heeft voor kip? Dan is dit een no-go tenzij je voor veggie gaat. Wel leuk dat ze ook de veggies in het achterhoofd hielden! Hun specialiteit is een hoevekip aan het spit zoals in oma’s tijd. Ze gebruiken uitsluitend maïs scharrelkippen die de vrijheid hadden om buiten rond te lopen. De uitbaters kozen ervoor om samen te werken met bioboeren en lokale producten.

 

Chix

Zoek de zes kipjes…

 

Niet alleen het eten is heel specifiek, maar ook de drankkaart is een beetje speciaal. Gewone aperitiefjes zoals Martini, Kirr en andere cocktails zul je er niet op vinden. Ter compensatie is er wel een heel uitgebreide wijnkaart met een kleine beschrijving van de smaak. Dat laatste maakt kiezen een stuk makkelijker! Ik vind de beperkte drankkaart geen probleem, maar mijn vriend drinkt graag een witte Martini als aperitief. Hij was dus wel een beetje teleurgesteld.

 

Chix

 

We kozen om een hele kip te delen met drie porties van verschillende groentjes. Verder ging de rest ook nog voor twee porties frietjes en ik voor een zoete aardappel. Het zag er allemaal heerlijk uit en dat was het ook. Als ik een bijgerecht mag aanraden dan is het zeker die zoete aardappel die overgoten was met een superlekker sausje. Ketchup en mayonaise krijg je er standaard bij. Iedereen zat vol dus het was zeker genoeg.

 

Chix Gent

Chix is wat aan de duurdere kant dus studentproof kan ik dit restaurant niet noemen. Zo betaal je voor een bilmenu 19 euro. Met een klein budget zal ik hier niet snel voor kiezen, maar anders kom ik hier graag terug!

 

Chix Gent dessert
Als afsluiter ging ik voor crème caramel beurre sale ijs met peer en de rest voor wafeltjes. Ook het dessert was om van te smullen!

 

Bezochten jullie Chix al? Wat zijn jouw ervaringen?

 

Xje,

Wendy

Share:
Wendy
Written by Wendy
Hi you! Ik ben Wendy, een ambitieuze twintiger met Indonesische roots waar ik heel trots op ben. Noem mij een eeuwige twijfelaar die veel lacht, ik vertoef het liefst in creatieve buien en hou van reizen. Ik ben verliefd op desserts, fashion, koffieschuim en mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be