Hey iedereen! Hopelijk hebben jullie al wat van de vakantie kunnen genieten! Ik alvast wel, want direct na het laatste examen ben ik naar Barcelona gevlogen! En ik zou geen blogster zijn als ik mijn ervaringen niet met jullie deel, toch? Dus heb ik enkele traveltips opgesteld die jullie kunnen helpen als je naar Barcelona gaat! Extra tips zijn natuurlijk altijd welkom!

1. Koop een T-10 metrokaart

T-10 metrokaartje
T-10 metrokaartje

Die ziet er zo uit! Handig kaartje want je koopt voor 9.95 euro, 10 ritten op AL het openbaar vervoer. Zo namen mijn vriend en ik de trein naar het centrum met dit kaartje, om daarna met hetzelfde kaartje de metro te nemen. Je kan het ook delen, eerst stak ik mijn kaartje in het poortje en gaf het door aan mijn vriend. Veel geld bespaard zo! Een “barcelona pass” kopen is verloren geld.

2. Praktische handtas

Better safe than sorry
Better safe than sorry

Ja ik weet het, je wilt die mooie nieuwe handtas meenemen, die geen rits heeft… maar zo goed bij die ene outfit past. Geen goed idee zeg ik je, Barcelona staat bekend voor zijn zakkenrollers. We hebben het zelf niet meegemaakt maar wel zien gebeuren. Neem een kleine handtas mee met veel ritsen, ik nam dit zwarte zakje mee en ook nog een klein zakje waar ik wat cash geld, mijn identiteitskaart en mijn bankkaart in stak. Het kleinere zakje hing ik vaak om mijn hals of stak ik in het zwarte handtasje, en daarin dan nog in een extra compartiment.

3. Dagmenu

pinxtospaella
Pinxtos – Paella

Barcelona is niet erg duur om te eten, tenzij je op de Ramblas gaat eten (niet doen).  Vaak kan je voor 11 euro een voorgerecht, maaltijd, drankje en een koffie krijgen. Ja het bestaat. Ook gerechten zoals paella zijn niet zo duur en je krijgt veel, heel veel. Je zal misschien brasseries tegenkomen waar er “Pinxtos” geschreven staat. Een echte aanrader, het zijn allemaal kleine hapjes, broodjes en dessertjes  op een stokje, elke hapje kost ongeveer 1,75. Je spaart de stokjes en die worden dan geteld als je afrekent. Heel handig als je niet heel veel honger hebt.

4. Koop op voorhand tickets voor park Güell

Park Guell
Park Güell

Het kost 8 euro om het monumentgedeelte van Park Güell te bezoeken, een heel leuk en aangenaam park met creaties van Gaudi. Ook wel een heel lastig park om binnen te geraken… Er mogen maar een bepaald aantal mensen binnen per uur. Als je geen tickets op voorhand koopt, moet je aanschuiven om een ticket te kopen (in de hete zon). Wij wouden om 13u binnen gaan in het park en we stonden in de rij om een ticketje te kopen om 12u. Toen het eindelijk onze beurt was, was het ingangsuur al verschoven naar 14u. Niet zo tof om nog langer te wachten. Dus koop je tickets in het metrostation van Lesseps (waar je moet afstappen als je naar park Güell gaat.) Of beter nog, koop je tickets online met je gsm en kaartlezer.

5. Winkels

In Barcelona zijn er winkels overal waar je kijkt! Maar als je niet goed kijkt, zie je enkel de winkels die we hier ook hebben, Zara, H&M etc.. Maar Barcelona heeft ook Sephora, Oysho en Stradivarius! 3 winkels waar ik misschien een beetje te veel tijd heb doorgebracht… Ook zijn er tal van leuke winkeltjes te vinden NAAST de Ramblas. Dus ga zeker eens de binnenstraatjes van de Ramblas verkennen.

Adressen:

Sephora: Pelayo, 13 Barcelona

Oysho: Diagonal Mar Av. Diagonal, 3, Barcelona (meerdere winkels)

Stradivarius: C.C. Glories, Centro Comercial Glòries Av. Diagonal, 208, Barcelona (meerdere winkels)

6. Sagrada Familia

Sagrada Familia
Sagrada Familia

De moeite waard? Ja. De moeite waard om 2 uur voor in de rij te staan bij 30 graden? Nee. Ongeveer 15 euro pp.

7. Bus turistic

De hop on – hop off bus ken je waarschijnlijk wel. Ik raad je aan om in Barcelona zeker de tour te doen! Wat mij enorm geruststelde, was dat er maar 2 busmaatschappijen waren, geen random creeps die je op straat lastigvallen om een busritje te doen. Het hotel verkocht de tickets, 27 euro pp.

8. Blaren..

Auwch
Auwch

Warm weer + heel veel wandelen + gevoelige voetjes = pijn. Ik denk niet dat ik hier veel uitleg bij moet geven, als je zoals mij snel blaren  krijgt, neem compeeds mee!

9. Luchthaven -> hotel

Neem geen taxi naar je hotel, het standaardtarief is 20 euro maar loopt heel snel op naar 35 euro. Er is een trein die rechtstreeks van de luchthaven naar Sants estacio rijdt, waar je verschillende metrolijnen kan nemen, én er is een shuttlebusje die toeristen naar het centrum brengt. Allemaal veel goedkoper en makkelijk te vinden!

10. De haven!!!

bezoek de haven!
bezoek de haven!

Mijn favoriete gedeelte in Barcelona is de kust. Zowel ’s middags als bij schemeravond was het echt aangenaam en fantastisch om te zien. Je kan afstappen aan metrohalte “Drassanes” of “Barceloneta“. Maar ik raad je aan om aan Drassanes af te stappen en te wandelen tot Villa Olimpica. Echt een prachtige wandeling en veel restaurantjes en terrasjes. Er is altijd wel iets te doen! Ik vond het persoonlijk ook erg romantisch ;).

Ik beloof je dat Barcelona de moeite waard is, als je er nog niet bent geweest. Hopelijk heb je iets aan deze tips! Vergeet natuurlijk niet zonnecrème mee te brengen, een zonnebril etc.

X

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!