Nood aan quality time weg van de gewoonlijke sleur, maar liefst niet té ver weg? Dan is Breda misschien een topidee! Je hoeft er niet uren voor te rijden en met de activiteit die ik deed is dit zeker geen ordinaire daguitstap 😉

Lunch, dat is hier ‘In Kannen & Kruiken’

Wij kwamen aan rond de middag met een knorrende maag. Na een paar winkeltjes was het dus hoog tijd iets op te zoeken om te eten. Om te voorkomen dat onze cranky zelve naar boven kwam, uiteraard! Alleen al de voorgevel sprak me meteen aan met al die schattige cactusjes! Achteraan heb je ook een terras, wat mij ook wel gezellig lijkt tijdens warmere dagen! Het interieur is heel erg uitgesproken, maar ik ben er gek op. Deze lunchplek is ook niet ver gelegen van de winkelstraten dus je kunt gerust een shop-pauze inlassen!


#foodporn

Naast een uitgesproken interieur zijn ook de gerechtjes om over naar huis te schrijven! Wat je voorgeschoteld krijgt is pure foodporn. Een postje op Instagram was dus vanzelfsprekend! Het waren niet alleen plaatjes maar het was ook overheerlijk. Ik bestelde getoast brood met tonijn en cheddar en dat was een topcombinatie! Echt iets om je vingers bij af te likken.


Crimineel spannende activiteit: Prison Escape

De hoofdreden dat we naar Breda trokken was het spel ‘Prison Escape’. Het is zoals een ‘Escape Room‘ hier in België  maar grootser en spannender. Het spel duurt in totaal zo’n drie uur en dat lijkt best lang, maar eens je meegezogen wordt is dat zo voorbij. We worden verwacht bij de oude koepelgevangenis van Breda. Geen nood, echte criminelen tref je hier niet meer aan.

Gedurende drie uur lang word je als een echte gevangene bekeken door de cipiers en de zogezegde directie van de gevangenis. Het doet een beetje raar allemaal in het begin en het lijkt allemaal zo realistisch. Je wordt hélemaal uit je comfortzone getrokken en moet creatief aan de slag gaan. Ik werd zelfs gescheiden van mijn vriend. Het was zoals je het zag op TV, met verschillende soorten cipiers. De ene keer stuitte je tegen eentje aan die er bijna je neus afbeet en de andere keer vroeg je je af waarom die nu zo zachtaardig was. Wil je het spel verslaan neem je maar best veel initiatief en stort je je voor de volle 100% in het spel. Eigenlijk zoals in het echte gevangenisleven. Niet dat ik dat ik dat ooit zelf beleefde, maar ik keek alle seizoenen van ‘Orange is the New Black’ :p #thatwilldothetrick

Er zijn meerdere manieren om te ontsnappen, maar je moet durf tonen en inventief zijn. Ik voelde al van bij het begin de adrenaline door mijn lijf gieren op zoek naar mogelijkheden om te ontsnappen. Ik was nog nooit zo nauwlettend. Met een totale vreemde ging ik op zoek naar een manier om te ontsnappen. Uiteindelijk vond ik ook mijn vriend terug. We gingen van plaats naar plaats, op zoek. Maar plots viel het doek en was het spel gedaan. En wij zaten nog binnen?! We waren niet ontsnapt en keken verbaasd rond. Waren die drie uur werkelijk al voorbij?!

Mijn volgende missie? Wél ontsnappen!

Ik raad het iedereen eens aan om te spelen. Het is vooral de ervaring die het hem doet. Ben je niet zo’n durfal, dan is dit misschien minder iets voor jou. Of misschien maakt dit spel er wél eentje van jou 😉

Klinken bij wijnbar Pinot

Voor we op restaurant gingen kozen we ervoor een glaasje te drinken omdat het nog wat te vroeg was om te avondeten. Dat deden we in de klassevolle wijnbar Pinot. We werden er supervriendelijk onthaald en onze bestelling werd snel opgenomen. We namen elk een glaasje vergezeld van wat lekker brood en smeersel. De wijn was heerlijk en voor een redelijke prijs. Het was iets van een 4 euro voor een glaasje, afhankelijk van welke soort je neemt natuurlijk.


Afsluiten in een tapasrestaurant

Voor het avondeten mispakten we ons wat, blijkbaar zijn er op zaterdagavond namelijk niet veel plaatsjes meer vrij om te tafelen. Wij liepen dus heel wat restaurants af en botsen op enkele njet’s. Je reserveert dus best op voorhand! Wij vonden uiteindelijk plek in Sol Y Sombra, een basic tapasrestaurant dicht bij het water. Het is er een beetje een oubollig Spaans getint interieur, maar het was er lekker! Je hebt er veel keuze en er is een papiertje waar je in het begin al je keuzes kunt op aanduiden, handig!

Nog meer ontdekken in onze buurlanden?

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be