Een reis naar de Filipijnen stond héél hoog op mijn travel bucketlist. Je vindt er de mooiste stranden , een prachtig blauwe zee, veel groen en palmbomen en duizenden kleine eilandjes om te verkennen. Mijn vriend en ik namen drie weken vakantie eind november en vertrokken met een volle rugzak richting de zonnige Filipijnen. Klinkt als een topvakantie? Dat was het ook! In deze blogpost alles over deel 1 van onze reis, de eilanden van Cebu.

Reis naar Cebu

De Filipijnen bestaan uit meer dan 7000 eilanden. We konden ze natuurlijk onmogelijk allemaal bezoeken tijdens onze vakantie. We vlogen daarom op Cebu, een kleinere luchthaven op het gelijknamige eiland. Onze vliegtuigtickets waren iets duurder dan een vlucht naar Manila, de meest bekende luchthaven in de Filipijnen. Maar aangezien we niet van plan waren om het noorden van de Filipijnen te bezoeken en Manila écht geen fijne stad blijkt te zijn, scheelde dat weer een binnenlandse vlucht. Wij vlogen vanaf Brussel via Hong Kong met Cathay Pacific

Malapascua (4 nachten)

Eens geland in de drukke stad Cebu werden we meteen naar Malapascua gebracht met een vooraf geboekte privétransfer. Malapascua is een klein eilandje ten noorden van Cebu. Het is heel erg gericht op duiken, en meer bepaald duiken met voshaaien (tresher sharks). Verder is er niet zo heel veel te beleven, maar we vonden het een ideale start van onze vakantie. We genoten van chillen op het strand en maakten er enkele mooie duiken. En als kers op de taart zagen we ook de tresher sharks van heel dichtbij. Zo cool! Dat we er om 4u ’s ochtends voor moesten opstaan, nemen we er graag bij.

We sliepen in het duikresort Evolution Resort, één van de beste hotels op Malapascua. De duikschool is top, de kamers zijn heel mooi en het resort heeft een privéstrand. Tip: op tijd boeken want het resort is snel uitverkocht.

Je komt op Malapascua met de bus of taxi en met de boot. Vanuit Cebu ga je eerst naar Maya, dat duurt +- 5u met de bus of +- 3u met de taxi – afhankelijk van hoeveel verkeer er is. Daarna +- 1u op de boot, die kan je privé boeken of je kan de publieke boot nemen.   

Cebu Malapascua Evolution
Malapascua Tresher Shark Evolution

Siquijor (5 nachten)

Onze volgende stop was het rustige eiland Siquijor. Het eiland is ideaal om even ‘bij te komen’. Er is niet zo bijzonder veel te doen, maar het is heel leuk om enkele dagen een scootertje te huren en het eiland te verkennen, te zwemmen in de vele watervallen en te snorkelen bij het mooie koraal.

We sliepen in het heerlijke guesthouse Ustory Guesthouse. Niet te vinden op boekingwebsites, maar je kan Laurence een mailtje sturen voor de reservatie. Slaap je hier niet? Breng dan zeker een bezoekje aan het fantastische restaurant met prachtige tuin. We hebben hier ontzettend genoten, ongetwijfeld onze favoriete accomodatie van de hele trip.

Vanuit Malapascua moet je eerst terug naar Cebu City. Van daaruit kan je de ferry nemen naar Bohol en daarna naar Siquijor. Pas op, er gaat maar één ferry per dag van Bohol naar Siquijor! Wees op tijd bij de ferry, want het inchecken kan best lang duren.

Siquijor Guesthouse UStory
Ustory Guesthouse
Cebu Siquijor Cambugahay Falls

Bohol (3 nachten)

Vanuit Siquijor namen we de ferry naar het eiland Bohol. Het eiland Bohol bestaat eigenlijk uit het schiereiland Panglao en het ‘hoofdeiland’ Bohol. Wij sliepen in het binnenland, in de streek Loboc. Het eiland is opnieuw ideaal voor wie graag een scooter huurt. Wij sliepen in de leuke hutjes van Fox & Firefly Cottages.

In Loboc kan je de bekende Chocolate Hills en het Tarsier Sanctuary bezoeken. De kleine tarsiers zijn primaten die verzorgd worden in het opvangcentrum. Ze zijn echt inieminie en best wel schattig. Verwacht er niet teveel van, op één dag heb je de streek rond Loboc wel bezocht.
Leuk om te doen is een SUP-tour op de Loboc River. Die kan je ook bij Fox & Firefly boeken.

De tweede dag op het eiland gingen we op duiktrip naar Balicasag Island. We maakten drie mooie duiken met Haka Divers, een heel fijne duikschool op het schiereiland Panglao. Prachtig koraal, heel veel visjes én zeeschildpadden!

Je komt op Bohol vanaf Siquijor met de ferry, die doet er ongeveer anderhalf uur over. Er gaat maar één ferry per dag, dus vertrek op tijd!

Cebu Fox & Firefly Cottages Bohol
Bohol SUP Loboc
Bohol Cebu Duiken
Bohol Balicasag Island Duiken

Na Bohol vertrokken we richting de Palawan eilandengroep. We namen de ferry naar Cebu City en van daaruit het vliegtuig. Deel twee van onze reis in een volgende blogpost 😉

Op zoek naar tips voor een kleine getaway?

Xx
Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.