“3 jaar geleden was je in Brisbane met x en x, wil je deze foto delen?” Bedankt Facebook om mij nostalgisch te maken! 3 jaar geleden stapte ik begin januari op een vliegtuig naar Brisbane om vervolgens 30 uur onderweg te zijn. Yup, 30 uur. Eerst naar Londen, dan naar Singapore en dan nog eens een vlucht naar Brisbane. Het was de beste reis die ik ooit maakte. Australië gaf me het gevoel dat ik de hele wereld aankon.

IMG_1142

Excuseer mijn worstenbeentjes, in Australië kwam ik 5 kilo bij! Die ik gelukkig wel kwijt ben.

Zoals jullie al weten ben ik 3 jaar geleden op sabbatjaar gegaan met organisatie EF. Ik schreef al over mijn motivatie om zo’n reis te doen, over hoe je een reisorganisatie kiest en over mijn eerste bestemming: Nice. Na Nice was Brisbane aan de beurt. Iedereen was erg verbaasd toen ik ervoor koos om buiten Europa te gaan. Maar ik wou avontuur en ik wou ver weg van thuis zijn, is Australië daar niet ideaal voor? En er zijn koala’s. Ik geef toe dat het de koala’s zijn die voor mij de knoop hebben doorgehakt. Het is dan ook mijn spirit animal.

 

10805779_10205065879943603_3370110181904372361_n

Flo & Benny

Mijn eerste 2 weken waren toch wel wat dramatisch, ik had een lief gastgezin maar werd gebeten door de hond, waarna ik een tetanusspuitje moest krijgen. Om het nog leuker te maken kreeg ik dan een allergische reactie op die tetanusspuit, in de vorm van een rode grote bol op mijn arm. Mijn rekening werd ook nog eens geblokkeerd die week. Ik heb toch een aantal keer huilend naar huis gebeld, wat ook niet zo simpel was door het 13 urenverschil.

dierenbud

Baby kangoeroe en wurgslang Mark

Maar dat veranderde snel, wat een prachtig land zeg. Elke ochtend werd ik wakker in 28 graden, met een stralende zon en het gekwetter van tropische vogels. Ik ontmoette er fantastische mensen, ging er bijna elke nacht uit (op teenslippers) en ik mocht een koala knuffelen die Benny heet. We zijn soulmates. Ik ging er zelfs kamperen (niet zo vanzelfsprekend als je mij kent)! Ik zag de mooiste stranden en hield ook een wurgslang vast die Mark heette. Ik liet er zelfs een piercing in mijn nek zetten, als het ultieme souvenir. Ik bezocht ook Sydney en deed andere coole trips. Het voelt soms nog als een droom.

din3

Piercing zit er nog altijd in na 3 jaar!

Ik ben zo dankbaar dat ik de kans en de middelen had om 3 maanden in Brisbane te wonen. Ook de EF school, de docenten en de 2 gastgezinnen waar ik bij gewoond heb waren fantastisch. Als je van zon, feest, amazing people en avontuur houdt is Australië echt de place to be. Zeker gaan als je de kans hebt!

htimes

Ik leerde er voor mezelf zorgen en ik leerde vooral ook dat ik best wel zelfstandig kan zijn. Dat ik niet zo hulpeloos en zwak was als ik eerst dacht. Ik heb ook geleerd hoe belangrijk zonnecrème is, ik ben nog nooit zo veel verbrand geweest en op de vreemdste plaatsen… Australië heeft me zelfvertrouwen,een mooi kleurtje en heel wat extra kilo’s gegeven.

Ausgt

 

Als je me ooit tegenkomt en wilde en avontuurlijke verhalen wilt horen, vraag me alles over Australië 😉 Er is zoveel meer dat ik het niet allemaal in 1 post krijg!

Hebben jullie ooit al een lifechanging reis gemaakt?

XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!