Sabbatjaar in Nice

Het niveau Frans van mijn 19-jarige zelf was niet bepaald hoog, ik durf zelfs te zeggen dat het lager dan gemiddeld was. De keuze om naar Nice te gaan tijdens mijn sabbatjaar en daar mijn Frans wat bij te schaven, was snel gemaakt. Ik verbleef in Nice van eind september tot midden december. Zelfs in december was het er niet erg koud!

Nice vs Parijs

Waarom heb ik niet voor Parijs gekozen? Ten eerste, het weer. In Nice was het nooit echt koud, het kon wel fris zijn maar niet zoals België. Ten tweede, iedereen is wel al eens in Parijs geweest. Hoewel ik een echte fan van Parijs ben, wou ik iets nieuws leren kennen. Ten derde, de zee. Je lunch opeten op het strand van Nice.. need I say more? Ik vond Nice ook gewoon heel gezellig, alles was op wandelafstand. Helaas kan ik niet zeggen dat het leven er goedkoper was dan in Parijs.

Sabbatjaar in Nice
Het mooie Nice

Côte d’Azur

Nice maakt deel uit van de Côte d’Azur. Wat betekent dat het ook heel makkelijk is om de andere steden te bezoeken, zoals Saint – Tropez, Cannes en Monaco. Helaas heb ik niet alles gezien maar Monaco kan ik je alvast aanraden! Zo kon je van Nice naar Monaco of Èze met de bus, dat kostte me 1 euro. Ook de trein naar San Remo (Italië) is heel gemakkelijk!

Cote d'azur Frankrijk
Monaco – San Remo – Antibes – Èze

Heb ik Frans geleerd in Nice?

Ja! Bleek dat het niet zozeer mijn niveau van Frans was dat laag was maar vooral mijn zelfvertrouwen. Ik spreek het zeker en vast niet vloeiend, maar ik heb wel geleerd om te durven spreken. De docenten op de E.F. school spreken geen Nederlands of Engels.. Dus het moet wel in het Frans. Persoonlijk vond ik het E.F. schooltje in Nice super. Het personeel was heel aangenaam en vriendelijk en er viel altijd wel wat te beleven! Ook de ligging van de school was heel goed.

Het nachtleven in Nice

Er zijn veel café’s, restaurants en clubs in Nice. Het kan er heel chic aan toe gaan maar dat hoeft niet! Zo heb je het grote en dure “High Club” maar ook de gezellige “Le Ghost” pub. Er is altijd wel wat te vinden in Nice, leuke nachten verzekerd! Als er toch niks te doen is, dan zorgt het animatieteam van E.F. wel voor plezier.

Uitgaan in Nice
Le Ghost – High Club
Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!