Londen in Engeland

Een aantal jaar geleden heb ik mijn hart hopeloos verloren aan Londen. Sindsdien ga ik er heel regelmatig naartoe. Vanzelfsprekend heb ik na al die tijd een aantal plekjes gevonden waar ik supergraag ga eten. Ik heb absoluut geen probleem met grote ketens, maar ik vind het wel altijd extra leuk om iets local te ontdekken!

Cha Cha Moon

Cha Cha Moon is een noedelbar in het hartje van Londen. Het klinkt misschien heel raar, maar ik kom hier altijd eten als ik in Londen ben, het is voor mij een deel van m’n vaste ritueel geworden. Waarom kom ik hier dan altijd? Wel, ik eet heel erg graag noedels en daar worden ze op een heel andere manier klaargemaakt dan in de meeste Chinese restaurants in België. Lucy Chang is de enige plek die ik ken in België die een beetje vergelijkbaar is met Cha Cha Moon. Een paar van de personeelsleden kennen ons ondertussen ook al en maken dan ook met veel plezier eens een praatje met ons.

chachaCollage

Favoriete gerechtjes

Mijn twee favoriete gerechtjes zijn Crispy noodle with shredded chicken en Beef ho fun. (Er is ook een grote keuze aan vegetarische gerechten). Dumplings, spring rolls en baby back ribs zijn zeer populaire sides die je er ook kan eten. Naast verrukkelijke maaltijden kan je er ook genieten van een cocktail! Mijn voorkeur gaat steeds uit naar Wen Wen.

Crispy noodle with shredded chicken

Dit is eigenlijk de hoofdreden waarom ik hier kom eten. Ik geraak er echt niet van over hoe lekker dit gerechtje is! Dit lekkere gerechtje bestaat uit eiernoedels, stukjes kip, sojascheuten, kool en Chinese bieslook.

Beef ho fun

Wat zit er allemaal in? Gebakken Ho Fun noedels (platte rijstnoedels), rundsvlees, sojascheuten, rode en groene paprika en ui. Het rundsvlees kan vervangen worden door zeevruchten.

Wen Wen

Deze cocktail wordt gemaakt van perzik, framboos en vodka en wordt geserveerd in een groot bamboevormig glas. Het is enorm verfrissend en fruitig! Ik vind het ideaal om te drinken na een vermoeiende dag in de stad!

chacha2Collage

Weetje! Cha Cha Moon werd net zoals Wagamama opgericht door Alan Yau. De stijl van het voedsel verschilt natuurlijk wel wat en mensen die beiden hebben gegeten, kiezen resoluut voor Cha Cha Moon.

Lola’s Cupcakes

Lola’s Cupcakes heb ik twee jaar geleden per toeval ontdekt in King’s Cross rail station, toen ik met mama de metro wilde nemen. We passeerden langs een kraampje waar een supervriendelijke vrouw ons vroeg of we eens wilden proeven van een aantal muffins. We wilden natuurlijk niet onbeleefd zijn en proefden van een aantal muffins. Ze waren overheerlijk! Later ontdekte ik dat de cupcakes en muffins ook bij Selfridges verkocht werden en we gingen er daar ook twee kopen. Ik koos voor een red velvet cupcake en mama nam een pecan muffin.

lolasCollage

Een red velvet cupcake is een rode chocolade cupcake met roomkaas (cream cheese) als topping. Ik vind dat heel erg lekker (mijn mama totaal niet, maar ach!). Ondertussen ben ik al meerdere keren naar Lola’s geweest en ik ontdek er telkens wel een nieuwe cupcake. Ze zijn stuk voor stuk superlekker! Mijn absolute favoriet is toch wel de triple chocolate cupcake. Dit is een chocolade cupcake met een fondant topping en in het midden ligt nog een bolletje witte chocolade (dat deels verborgen zit in de cupcake), als je er van begint te eten, merk je ook nog op dat er binnenin een core van lopende chocolade is, mmmmm! Chocolate heaven, right?

Naast cupcakes, brownies, muffins en taarten zijn er ook nog tal van milkshakes en koffie’s verkrijgbaar. De prijzen voor de cupcakes variëren tussen 3 en 5 pond.

Shake Shack

Toen ik ontdekte dat deze bekende Amerikaanse keten een vestiging had geopend in Londen, moest ik er gewoon naartoe! Ik sleurde mama mee naar Covent Garden en we gingen er lunchen. Het was overheerlijk! Shake Shack staat bekend om zijn curly (cheese) fries, verse medium rare hamburgers met de mysterieuze shacksauce ertussen.

Covent Garden Market huist een heleboel leuke restaurantjes en winkeltjes. Daarnaast kan je ook verse producten kopen op deze markt. Hoewel Covent Garden een zeer hippe buurt is, vind ik toch dat je er veel ademruimte hebt.

covgardCollage

Ga zeker eens langs bij een van deze leuke plekjes als je in Londen bent. Geniet ervan!

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.