New York City

Ik ben tijdens de eerste week van de paasvakantie met mijn mama naar New York City geweest. Het was voor ons de eerste keer dat we naar de Verenigde Staten gingen (SPANNEND!!!). We hebben vooraf veel research gedaan over restaurants in Manhattan omdat we allebei niet elke dag McDonalds wilden eten of enorme sommen geld wilden uitgeven in de toeristische restaurants.

Ik vind persoonlijk dat wij heel lekker gegeten hebben voor een redelijke prijs terwijl sommige andere mensen in het shuttlebusje ons vertelden dat ze niet goed gegeten hadden in NYC. Het klinkt misschien vreemd, maar voor mij is lekker eten een belangrijk aspect van een goede reis!

Don Antonio by Starita

Don Antonio ligt meteen aan een metrostation en is zeer gemakkelijk te bereiken! Bij het binnenkomen vertelde de gastvrouw ons dat we ongeveer twintig minuten zouden moeten wachten, maar dat vonden we niet erg. Uiteindelijk hebben we nog geen tien minuten moeten wachten en we mochten aan een tafeltje voor de open keuken gaan zitten. Ik kon alles zien wat er in de keuken gebeurde en het zag er magnifiek uit! Alle ingrediënten waren vers en het was er ook zeer proper!

Mama en ik kozen allebei voor een lemonade en Pizza Capua (In New York krijg je in de meeste restaurants ook gratis kraantjeswater, iets wat in België niet gedaan wordt). Pizza Capua is belegd met buffelmozzarella, rucola, parmezaanse kaas en prosciutto. Deze pizza kost 19 dollar.

donantionoCollage
Pizza Capua – Homemade lemonade

We zijn hier drie keer komen eten en het was telkens overheerlijk. Ook werden we steeds met een glimlach bediend. Met taks en fooi inbegrepen betaalden wij hier 60 dollar.

309 West 50th Street (zijstraat van 8th Avenue)

New York, NY 10019


The Meatball Shop

Mijn nichtje Gaëlle heeft me aangeraden om eens te gaan eten naar The Meatball Shop en wat een aanrader was dat! The Meatball Shop heeft zes locaties in NYC en wij zijn gaan eten aan the Upper East Side. Dat is ’s avonds een zeer rustige buurt waar je amper toeristen tegen het lijf loopt. Het restaurant zat helemaal vol toen we er arriveerden, maar omdat we maar met twee personen waren, werd ons al snel een tafeltje aangewezen. Er is heel veel keuze van naked balls tot sandwich with meatballs. Je kan bij alle gerechten een side krijgen (zoals bvb pasta of aardappelpuree). Ook kan je er dessertjes krijgen en een ruime keuze aan drankjes.

We hebben er naked beef balls genomen (de gehaktballen worden per vier geserveerd met een stukje brood) in tomatensaus met pasta en een iced tea. Mmmmmmmm!!!!

183373_10150098587056770_2143356_n(1)

1462 2nd Avenue (tussen 76th en 77th Street)

New York, NY 10075


Open Kitchen

Als je een gezellige plek zoekt om te lunchen tussen the locals in New York City, dan ben je hier zeker aan het juiste adres! Bij Open Kitchen kan je zowel kiezen voor buffet (betalen per Lb) en gerechten die ze aan de toonbanken op het moment zelf voor je klaarmaken. De keuze is eindeloos! Het koude buffet voorziet fruit, groentjes, salade, aardappeltjes,… Bij het warme buffet kan je verschillende soorten vis en vlees vinden, maar ook noedels, warme groenten,…

openkitchenCollage
Chicken teriyaki – Beef teriyaki

Aan de toonbanken heb je keuze tussen Mexicaanse gerechten, verse hamburgers, teriyaki, ramen noedels, salades, kip, en nog heel veel meer!

Alle gerechten kosten ongeveer tien dollar en je krijgt voldoende om een verzadigd gevoel te hebben, wat wel belangrijk is als je een volledige dag actief moet zijn. Er is ook veel zitplaats.

33 East 33rd Street

New York, NY 10016


 Dominique Ansel Bakery

Dominique Ansel is een Franse patissier die in New York City Cronuts heeft uitgevonden. Zo ben ik ook bij deze bakkerij terecht gekomen. Ik had mezelf beloofd dat ik daar een cronut ging kopen als ik in NYC was, maar ik had de hoop al opgegeven toen ik te weten kwam dat mensen soms al van 6 uur ’s morgens aanschuiven om bij openingstijd eentje te bemachtigen.

Toen we in Soho gewinkeld hadden, beslisten we om er toch eens een taartje te gaan eten (gelukkig had ik het adres vooraf opgezocht!). Het was een eindje wandelen van Broadway, maar het was het zeker waard! Langs buiten zou je er zo over kijken, want de bakkerij viel totaal niet op. Binnen stonden er heel veel mensen aan te schuiven om een taartje te kopen dus we vreesden al dat we geen plaats zouden vinden om te zitten. Tot onze verrassing was er achteraan een overdekt terras met veel zitplaats!

We hebben allebei een Mini Me cake genomen. Mama nam er een warme chocolademelk bij en ik koos natuurlijk voor een iced latte! Het was zó lekker!!! Echt fantastisch!

DominiqueanselCollage
Chocolate croissants – Mini Me Chocolate Cake

We vonden het er zo goed dat we er de volgende dag opnieuw naar gingen! Dit maal namen we voor onderweg nog een chocoladekoek erbij, die we uiteindelijk maar ’s avonds hebben opgegeten (maar het was nog steeds to die for!).

Zondagochtend waren we het ontbijt van het hotel compleet beu gegeten (elke dag opnieuw dezelfde muffins…) en mama had het geweldige idee om naar Dominique Ansel te gaan ontbijten. We kwamen er om 9 uur ’s morgens aan en we zagen een lange rij mensen wachten aan de ingang, voor de cronuts. Een uur later mochten we eindelijk binnen om Cronuts te kopen (en ondertussen stond er alweer een superlange rij, maar een vriendelijker New Yorker vertelde ons dat de rij eens de hele blok rond ging, dus we hadden nog geluk!).

De Cronuts waren fenomenaal! Cronut is een combinatie van Croissant en Donut en het resultaat mag er zeker wezen! Deze maand was de Cronut gevuld met aardbei-rabarberconfituur en tijmganache. “Oei, tijm zeg je?” Niet schrikken! In combinatie met de aarbeien en rabarber kwam het helemaal tot zijn recht!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cronut

189 Spring Street

New York, NY 10012


 Shake Shack

Shake Shack in New York city staat bekend om de curly fries die ze serveren en Shake Shack komt soms ook voor in films die zich afspelen in New York. De Shackburger is hemels door het heerlijke vlees in combinatie met de signature saus erop en de hamburgerbroodjes hebben de textuur van een sandwichbroodje bij ons. Als ik er naartoe ga, drink ik altijd een fiftyfifty, dat houdt in dat je een beker krijgt met de helft limonade en de helft iced tea. Mmmmmmm!!!!

IMG_6176

We zijn tijdens onze reis naar twee locaties geweest, maar ik raad vooral Shake Shack in Grand Central Terminal (Dining Concourse) aan, want het is er redelijk rustig in vergelijking met de andere locaties.

49 Grand Central Terminal

Lower Level Dining Concourse

New York, NY 10017

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.