Avignon

Als je Avignon hoort, denk je wellicht meteen aan het liedje: ‘Sur le pont d’Avignon’. Ja, ik ook. Daarnaast roept het ook vooral gezelligheid bij me op. Want het stadje in het zuiden van Frankrijk heeft mijn hart gestolen door zijn levenslust en culturele oase. Avignon is nu eenmaal ook een unieke stad met een rijke historie.

Zin in een citytrip naar Avignon of maakt het deel uit van een roadtrip in Zuid-Frankrijk? Dan heb ik alvast enkele hotspots voor jou! Lees maar verder:

 

FOOD

L’UBU

Bij L’Ubu gebruiken ze overduidelijk verse producten. Je proeft het echt! Het is fris, vernieuwend en niet alledaags. Ik had de volkoren pasta. Deze was zacht maar de uitjes en goji bessen gaven het gerechtje meteen een krokante toets. Bovendien is de bediening ook super vriendelijk.

Het restaurant bevindt zich in het bekende, levendige straatje Rue Des Teinturiers. 

L'UBU L'UBU L'UBU

 

L’Amista

Wij gingen lunchen bij L’Amista. Ondanks dat het restaurant eerder bekend stond voor zijn tapas, namen wij een salade. De salades vielen heel erg in de smaak.
Daarnaast zag het er een heel hippe plek uit waar je ’s avonds heerlijk kan genieten van een glas wijn met bijpassende tapas.

Het restaurant bevindt zich in Rue de la Bonneterie.

L'AmistaL'Amista L'AmistaL'Amista

 

Casa Castagno

Pizza is always a good idea! Casa castogno is een familiebedrijf en dat merk je. De bediening was bijzonder vriendelijk en er heerste een heel gezellige drukte.
Het eerste dat me opviel was dat ze wel 5 verschillende soorten mojito op de kaart hadden staan. Perfecte aperitief.
Daarnaast was het mogelijk om een halve pizza te eten en een half bord sla. Persoonlijk vind ik dit een heel goed concept want voor sommige mensen is een volledige pizza vaak te veel.
Tot slot de pizza was overheeeerlijk! Yumm.

Het restaurant bevindt zich in Rue du Vieux Sextier.

Casa Castagno Casa Castagno Casa Castagno

 

Drinks

L’Explo

Deze Bar à Bières Artisanales bevindt zich net zoals L’Ubu in Rue des Teinturiers. Je kan er heel gezellig zitten vlakbij het riviertje en dat merk je ook want het zat propvol. Een heel gezellig sfeertje met lekkere biertjes. Ja, zelfs voor vrouwen die niet graag bier drinken, zoals ikzelf.

L'Explo L'Explo

 

L’Ampelos

De wijnbar is gelegen in het smal straatje Rue Vieux Sextier en beschikt over een heel klein terrasje voor de deur.
Verder beschikt L’Ampelos over een zeer uitgebreide collectie aan wijnen. Bij elk glas dat je besteld, komen ze het inschenken met de fles, uitleg/verhaal erbij. We kozen twee verschillende roséwijnen en een heerlijk kaas/vleesschoteltje.

L'AmpelL'Ampel

 

 


Ben jij al in Avignon geweest?

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise