Texel

Ver genoeg om alle sleur achter je te laten, maar niet te ver: het perfecte recept voor een zalige break tijdens een verlengd weekend! Ga je graag naar Nederland en ben je graag aan de zee? Dan is Texel zeker een aanrader. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Noord-Holland. De gemeente Texel beslaat het gehele eiland inclusief het onbewoonde eilandje Noorderhaaks.

1. Verken de Sluftervallei

De Slufter is een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Het grootste deel van De Slufter dient als vogelbroed en -rustgebied. Alleen het zuidelijke gedeelte is vrij toegankelijk. Je kunt vanaf de Sluftertrap het pad volgen tot aan het strand. In het noordelijke stuk broeden veel vogels, zoals eidereend, bergeend en kluut. In de Sluftergeul leven zeedieren als krabben, garnalen en platvis.

In de Sluftervallei kan je heel wat mooie wandelingen doen, zo deden we er ook een korte wandelroute. Er zijn meerdere wandelpaden die je kan volgen, zoals het Familiepad.

Texel sluftervallei
Texel sluftervallei

2. Zoek de vuurtoren van Texel

Nog een Instagram worthy plekje is de vuurtoren van Texel. Doe er een dramatisch muziekje bij, bestel een beetje wind en zet er een moody filter op en je komt precies recht uit een alternatieve artyfarty Cannes-film :p Voor wie graag een mooi uitzicht over de zee van Texel wil, kan de vuurtoren ook beklimmen. Er wachten daar maar liefst 118 traptreden op jou. Een portie extra beweging: check!

Adres: Vuurtorenweg 184 – 1795 LN De Cocksdorp

Texel vuurtoren
Texel vuurtoren

3. Zoek bloemenweides op

Voor wie nog even heeft: ga de fiets op of rijd met de auto langs een alternatieve route op. Zo bracht onze autorit ons bij deze vrolijk gekleurde bloemenweide!

Texel in Nederland

4. Rondstruinen in de duinen

Ben je wel echt aan de zee geweest, als je geen wandeling door de duinen gemaakt hebt? De duinen van Texel mogen er zeker zijn en zijn eigenlijk niet te vergelijken met de meeste Belgische zee duinen. Doe dus zeker de moeite om een wandeling door de duinen op te zoeken en je wordt beloond met onderstaande vergezichten! Het moet gezegd, in ’t zand wandelen kan vermoeiend zijn, but it’s all worth it!

Texel in Nederland
Texel in Nederland

Op zoek naar meer tips voor een weekendje weg?

♥ Shades of Ghent

Share: