Jat Brussel

Nu het weer zomer is, hebben we weer iets meer tijd om van het leven te genieten! Een uitstapje naar onze hoofdstad mag dan zeker niet ontbreken. Brussel heeft zeer veel leuks aan te bieden en je kan er zowel shoppen als genieten van de cultuur!

Ik vind Brussel een heel leuke stad, maar ik stoor me vaak aan het toerisme en hoe duur het eten is. Zoals in elke andere stad, ga ik hier dus ook veel liever op zoek naar iets waar locals te vinden zijn.

Vorig jaar liep ik toevallig langs JAT’ toen ik weer eens last had van mijn typische koffiehoofdpijn (koffieverslaafden zullen wel weten waarover ik het heb!). Er stond die dag een krijtbord buiten met een grote kop koffie erop getekend en ik begon vanzelfsprekend te watertanden bij de gedachte aan koffie. Mama en ik besloten er eens binnen te stappen en onszelf te trakteren op iets lekkers! Het eerste wat me opviel aan JAT’, was dat het er heel ruim en licht was. Je bent ook niet verplicht om aan een tafeltje te gaan zitten, je kan er ook voor kiezen om ontspannen in een zetel te gaan zitten met je drankje.

JAT

Op de tafels zijn geen menukaarten te vinden, maar achter de toog staat alles geschreven op een krijtbord. Het is voornamelijk self service, behalve als je kiest om iets warms te eten, dan komen ze dit brengen naar je. De menukaart is zeer uitgebreid en je kan er terecht voor zowel ontbijt, middageten als vieruurtje! Bagels, salades en broodjes zijn dan ook steevast te verkrijgen. Ik kan hier enorm genieten van de salade met kip! Deze salade is verkrijgbaar in twee groottes.

JAT3

Wanneer je aan de toog je bestelling doorgeeft, lachen er trouwens tal van cupcakes, muffins en cakes je vriendelijk toe en deze zoete zonden smeken je praktisch om hen op te eten (heel wreed eigenlijk!).

‘JAT’ komt van koffiekop en het is dus ook van zelfsprekend dat je er lekkere koffie kan drinken! Mijn favoriet is de Iced latte die maar heel lichtjes gesuikerd is en zo verfrissend! Maar ook de andere koffies zijn superlekker en ze zijn heel gul met de portie slagroom op je koffie (mmmmmm!). Hiervoor betaal je tussen de 2,50 en 4,50 euro.

JAT2

Adres

Naamsestraat 28

1000 Brussel

IMG_4778

Zo! Nu heb ik officieel superveel zin in een heerlijke iced latte! Jij ook?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.