Berlijn Neni

Eerder dit jaar trokken we op studiereis naar Berlijn. We konden toen een volledige dag inplannen rond een bepaald thema. Marie-Lynn en ik kozen ‘fotografie’. Onze dag bestond onder andere uit het bezichtigen van het Museum für Fotografie en C/O Berlin. Nadat we deze musea hadden bewonderd, sloten we onze dag af met een heel uniek etentje in restaurant Neni. Tijdens de research vooraf waren we meteen overtuigd van dit restaurant, dus we reserveerden onmiddellijk! Aangezien Neni zo gegeerd is, kan je dit best zo tijdig mogelijk doen. Wachtrijen zijn zeker niet abnormaal voor deze hippe hotspot.

neni2
Kaart

Het restaurant NENI Berlin bevindt zich op de tiende verdieping van het prachtige 25hours Hotel Bikini Berlin.
( Budapester Str. 40, 10787 Berlin )

IMG_3765bew

Zicht op Zoologischer Garten

Wat Neni zo spectaculair maakt, is het adembenemende zicht op Zoologischer Garten (kortweg de Zoo van Berlin).

Aangezien het toch vlakbij is, raad ik je aan om de dierentuin een bezoekje te brengen. De 35 hectare grote zoo in het centrum van Berlijn biedt voldoende bezienswaardigheden voor 1 dag. De zoo bezit zelfs de meeste diersoorten ter wereld.

Verder is Neni gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer want vlak bij ligt het Bahnhof Zoologischer Garten.

Dicht bij Neni vind je west Berlijn’s belangrijkste winkelstraat, namelijk de Kurfürstendamm.

Wat je ook niet mag vergeten bezoeken, is de trendy ogende Bikini “concept mall”. Dit is een heel origineel ingericht koopcentrum met toffe winkels. In elke winkel vind je een overload aan musthave snufjes. De winkels zijn helaas van een hogere prijsklasse maar zonder twijfel de moeite waard. (Meer info op de Facebookpagina van Bikini!)

IMG_3732bewInkom

Neni

In Neni vind je een Israëlisch-Oosterse keuken. Naast het prachtig uitzicht, is het restaurant ook zeker een aanrader door de warme en gemoedelijke sfeer. Het interieur kent verschillende invloeden, maar ik vind dat je het kan vergelijken met een soort van serre. De houten tafels worden vergezeld met kleurrijke stoelen.

Door de stijlvolle inrichting lijkt het misschien duur, maar dat valt heel erg mee.

Neni berlin
Neni berlin
Neni berlin
Neni berlin
Neni berlin
Neni berlin

Niet alleen het uitzicht maar ook het eten was onbeschrijfelijk. Een gerechtje kiezen, was niet eenvoudig, maar we hebben geen spijt gehad van ons keuze. Verder kan je kiezen tussen een portie small en large. Wij kozen large want de porties leken zeer klein. Toen we onze borden voorgeschoteld kregen en begonnen te smullen bleek dat dat maar schijn was. De porties waren ruim voldoende! In een woord: verrukkelijk! De service is er uitstekend en het personeel is zeer vriendelijk.

Je kan best op voorhand de ‘Speisekarte’ eens online raadplegen.

Neni1
Neni berlin
Neni berlin
Neni berlin

Marie-Lynn koos voor de zoete aardappel frietjes met gefrituurde kippenvleugeltjes. Ik verzeker je dat je die frietjes niet kan weerstaan! waanzinnig lekker!! Ik had geopteerd voor de zalm. Heerlijk en zeer mooi gedresseerd!

Neni berlin
Neni berlin
Neni berlin

Monkey bar

Op het tiende verdiep vind je naast Neni, de aangrenzende Monkey bar. Doordat je urenlang kan genieten van het panoramisch uitzicht, heb je het gevoel dat je op een soort terras zit. Je hebt uitzicht op het apenverblijf van de zoo, vandaar de naam. ’s Avonds is het uitzicht uiteraard minder duidelijk. In ruil verlicht de uitdrukking “Life is Beautiful” de nachthemel van Berlijn vanaf het dakterras. Aan de binnenkant verbaast de Monkey Bar niet alleen met zijn schitterende uitzicht door het venster van de vloer tot het plafond, maar ook met vele eigenzinnige en ironische ontwerpdetails.

Monkey Bar
Neni berlin
IMG_3741bew
IMG_3737bew
IMG_3736bew

Nog een tip: Als je onmogelijk kan stoppen met het adembenemende uitzicht te bewonderen, maar je voelt dat het tijd is voor een toiletbezoekje, kies dan de verste wc. Dan heb je uitzicht op de zoo!

Geniet van je bezoek aan dit voortreffelijk rooftoprestaurant en je verblijf in deze fantastische stad!

Las je deze reistips al?

xxx

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise