Foto-album Fotofabriek

Reizen zijn prachtig om aan terug te denken: al die mooie ontdekkingen, de moeite die je ervoor deed en de ervaringen. Ik ben iemand die graag wel eens in nostalgische sferen vertoeft. Tijdens elke reis neem ik dus honderden foto’s en er gaan altijd wel wat souvenirs mee!

Souvenirs: om terug te denken aan die mooie reis

Tijdens mijn verblijf in Indonesië waren er eigenlijk meerdere dingen die ik mee wou als souvenir. Maar ik koos verstandelijk voor onderstaande dingen. Zo wou ik bijvoorbeeld ook een leuke ukelele meenemen die beschilderd was. Maar je moet er natuurlijk ook rekening mee houden dat de reis an sich al een flinke duit kost, denk dus drie keer na en ga niet zomaar nutteloze souvenirs shoppen!

Interieurvondsten: verborgen souvenirs

Zoals je hierboven al kon lezen ben ik dus geen voorstander van souvenirs waar je achteraf niet meer naar kijkt. Ik zal dus eerder grijpen naar iets dat mooi is maar ook praktisch. In een vorige post over Bali las je al over mijn hotspots. Daarbij zat er eentje genaamd: California Cafe & Barber. Daar kregen we smoothie bowl geserveerd in kommetjes gemaakt van een kokosnoot. Eens ik die zag, moest en zou ik die dus kopen. Ik ging vele souvenirwinkeltjes in Bali af en vond ze, olé! De prijs voor een kommetje viel er heel hard mee! Misschien naar Indonesische normen een beetje duur maar waard als je weet dat je ze in België niet vindt, zeker niet aan die prijs. Ik kocht dan ook nog een houten plankje waar je hapjes op kunt serveren.

Ik gebruik deze spulletjes veel en als iemand mij dan vraagt waar ik ze kocht, vertel ik ze dat ze van Indonesië zijn. Dat maakt een ‘kommetje’ direct veel unieker!

Bali hotspots

Een kunstwerkje

Wat mensen ook veel meenemen is een klein kunstwerkje op doek. Natuurlijk veel te mainstream voor mij. Nee grapje, hoor! Ik koos ook een kunstwerkje, maar dan op mezelf. Geen zorgen mama en papa, ik ga er geen zetten in elk land waar ik ga! Maar Indonesië was het toch wel waard om een stukje huid voor op te offeren. Ik heb er nog steeds geen spijt van en is de mooiste schelp die ik ooit meenam van een reis. Ja, ik ben zo iemand die het hele strand afschuimt op zoek naar de mooiste schelp :p

Herinneringen op beeld

Zoals ik je al eerder vertelde ben ik verzot op foto’s trekken tijdens mijn reis. Ik houd ervan om er achteraf naar terug te dromen door te bladeren in een foto-album. Ik probeer ze dus altijd ook op papier te printen, want fysieke foto’s zijn toch nog altijd iets specialer dan digitaal. Voor Indonesië ontwerpte ik zelf een ‘fotoboek‘ en liet die dan papier zetten door de webshop Fotofabriek. Je kunt er voor kiezen om dat zelf te ontwerpen met Indesign of je doet het aan de hand van hun tool online. Ik koos voor het eerste, maar onderschatte wel het werk dat erin kroop. Maar dat was het dubbel en dik waard. Ik werkte met een horizontaal A-4 formaat met een softcover. Als je dit ook zoals ik zelf gaat ontwerpen is het handig hun template te downloaden zodat je meteen met de juiste afmetingen werkt! Wil je ook net zoals mij foto’s gaan spreiden over de hele A-4 pagina? Zorg er dan zeker voor dat je jouw (bewerkte) foto in hoge kwaliteit opslaat. Ik bewerkte mijn foto’s met Lightroom.

Ik was echt superbenieuwd naar het resultaat omdat dit de eerste keer is dat ik het zo doe. Zeker doordat ik foto’s zo groot zette en er ook quotes in verwerkte in allerlei fonts. Stel je voor dat die grote foto’s gepixeld zouden zijn of de tekst plots in rare symbolen geprint wordt? Maar nee hoor, alles kwam op papier zoals ik hoopte 😀 Zeker een aanrader dus!

Foto-album Fotofabriek
Foto-album Fotofabriek
Foto-album Fotofabriek
Foto-album Fotofabriek

Voyager est un triple plaisir: L’attente, L’éblouissement et le souvenir.

Wat is jouw mooiste souvenirtje dat je ooit meenam van een reis?

Meer reisinspo?

Xje

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be