Bali hotspots

Eerder dit jaar las je al een blogpost over Flores. Nu is Bali aan de beurt! Het is een stad die veel te bieden heeft en een van de meest favoriete vakantiebestemmingen is. Bali barst ook nog eens van de hippe plekjes. Je zou bijna de bomen door het bos niet meer zien. Ik lijstte daarom enkele toffe hotspots in Bali voor jou op 😉

SI DOI hotel

Allereerst heb je natuurlijk een slaapplaats nodig. Wij sliepen tijdens ons verblijf in Bali in het Si Doi hotel. Mijn papa scoorde hier kamers via Booking.com aan een lagere prijs. Samen met mijn ouders sliep ik in de ‘Two Bedroom pool villa’, waarbij je dus twee aparte kamers en een eigen zwembad kreeg. We betaalden hiervoor € 64 per nacht. Het hotel is verder heel proper en je wordt er vriendelijk bediend.

Ontbijten doe je ietsje verderop in een ander gebouw. De inrichting is er echt zo tof; overal plantjes en leuke nostalische dingen aan de muur. Het ontbijt was bij ons inbegrepen en je mocht iedere ochtend kiezen tussen drie menu’s. Ik koos meestal degene met bananenpannenkoeken en een bolletje ijs. Die pannenkoeken daar waren echt hemels!

De bediening kon wel een pakje beter. Het leek wel alsof het allemaal tegen hun zin was. Misschien was dat ook zo, maar als klant voelt dat toch minder leuk aan.

SIDOI hotel Bali
SI DOI Hotel Bali
SIDOI hotel Bali

California Cafe & Barber

Nog eentje die ik je absoluut niet wil onthouden: California Cafe & Barber! Hipper dan dit kan het echt niet! Je kunt hier namelijk niet alleen koffie, burgers en prachtige smoothie bowls krijgen. Net ernaast vind je ook een barber die je met plezier wat bijschaaft! Hier liggen de prijzen een beetje hoger dan bij traditionele plekken, maar het is nog steeds heel betaalbaar!

Bestel er zeker een smoothie bowl! Die zijn hier heerlijk en na eentje heb je zeker ontbeten.


California Cafe and Barber BaliBali hotspots
Bali hotspots

Monokrom

Koffiebars zijn niet alleen trending in België, maar ook Indonesië kan erover meepraten. Eentje van die vele koffiebars in Bali is Monokrom. Ik ging er overdag voor een koffiepauze, maar ’s avonds zag het er ook altijd gezellig uit. Dan vult de bar zich namelijk met muziekliefhebbers die komen genieten van live muziek.

Ik bestelde een ijskoffie en churros. Mijn bordje was echt yummy, maar mijn papa was minder blij met het zijne. Hij ging voor een appeltaartje en dat was bijna zo hard als beton!
Monokrom Bali
Monokrom Bali
Monokrom Bali
Monokrom Bali

Mini Restaurant

Natuurlijk kan er ook geen restaurant ontbreken. Ga zeker eens naar ‘Mini Restaurant’. Je vindt het dichtbij de uitgaansgelegenheden (Geen zorgen, er is niet veel lawaai!) en herkent het aan het viskraampje aan de ingang. Je waant je bijna in een jungle van planten en vindt er rust door het kleine vijvertje. De prijzen zijn hier heel redelijk en zelfs goedkoop voor wat je krijgt. Probeer hier zeker eens de kipsaté met pindakaassaus. Laat je vooral verrassen door de presentatie ;).

Mini Restaurant Bali
Mini Restaurant Bali

Leon Holiday Ink

En oh ja, ook in Indonesië kon ik het niet laten om onder de naald te gaan. Het wemelt in Bali van de tattooshops, zowel van Indonesische als van Australische eigenaars. Normaal gezien loop ik niet warm van een tatoeage zetten op reis. Vooral door de hygiëne en kwaliteit waarvan je minder verzekerd bent. Uiteindelijk concludeerde ik dat een tatoeage uit mijn geboorteland het mooiste souvenir zou zijn dat ik kon meebrengen.

Ik liep dus snel enkele tattoo shops af voor informatie, om naar hun werk te kijken en de hygiëne eens te checken binnenin. Mijn keuze ging naar Leon Holiday Ink. Ze werken steeds met een propere naald, handschoenen en ik had achteraf ook niets van complicaties! Denk er wel aan zoiets te plannen op het einde van je reis. Anders mag je heel je reis niet in het water en dat is maar sneu! Ik zette er een schelpje met dotwork en het resultaat show ik met veel plezier hieronder.

Ging jij ook al naar Bali? Wat was jouw favoriete plekje daar?

Psst, zit je nog met een vraagje? Stuur mij gerust: wendy@shadesofghent.be

Xje,

Wendy

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be