Venetië

Venetië, steevast een van de meest bejubelde steden van Italië! En ik snap het… Ik snap de liefde voor Venetië. Het is er soms op de koppen lopen, maar eens je er geweest bent snap je ook waarom ze van her en der naar deze Europese plek trekken. Het is alsof de tijd er bleef stilstaan en in onze snel veranderende en gehaaste maatschappij is zoiets goud waard. Ik vind het fascinerend om te zien hoe ze erin slagen om nog steeds alle auto’s te bannen en ze het water nog steeds niet ingeruild hebben voor autowegen. Wij gingen er ongeveer vier dagen en ik deel met plezier mijn mini-gids en dagplanning 😉

Dag 1: aankomst ’s avonds in Venetië

We hadden onze vlucht in de vooravond dus we kwamen redelijk laat toe in Venetië zelf. We namen op de luchthaven een shuttlebus en gingen daarna op de waterbus. Eenmaal toegekomen wachtte de dame van het verblijf ons op en toonde ons de weg naar het appartement. We vonden het belangrijk om in het centrum zelf te verblijven, dus dat bracht ons bij een leuk plekje in de wijk Dorsoduro. Dorsoduro herbergt plekken zoals Gallerie dell’Accademia en Ponte dell’Accademia, dat laatste is een brug. De brug zelf vind ik niet per se indrukwekkend maar het uitzicht op de Canal Grande is dat best wel!

Zeker doen: Vergeet niet van Venetië te genieten wanneer de zon al onder is & geniet van prachtig verlichte romantische taferelen.

Venetië by night

Venetië by night


Dag 2: De verschillende wijken & de biënnale van Venetië ontdekken

Wij hadden uiteraard naar goede gewoonte een Time to Momo reisgids mee en trokken samen met het boekje de stad in. De wandelroute bracht ons naar dé highlights van Venetië, maar het liet ons ook enkele meer verborgen weggetjes zien. De stad kent veel charmante steegjes, dus leg je er maar alvast bij neer dat je zal verdwalen!

Zonder dat we het wisten, was het ook biënnale in Venetië. Tot en met 27 november ademt de stad all things art. Ik las ergens dat kunst en architectuur elkaar steeds afwisselen. Aangezien Bram aan interieurvormgeving doet vonden we het jammer dat we niet in het jaar van de architectuur zaten, maar toch konden we onze ogen mooi de kost geven! Er zaten enkele prachtkunstwerken tussen. Je kan gratis verschillende tentoonstellingen bezichtigen, maar ook in het straatbeeld stoot je op knap werken. Staat Venetië op de bucketlist? Dan raad ik je zeker aan om tijdens de biënnale te gaan, al ga je best niet in het hoogseizoen als je de drukte wilt vermijden 😉

Venetië grachten

Biënnale in Venetië
Biënnale in Venetië
Venetië aan het water


Dag 3: Ontsnappen aan de drukte op Lido

Als je alles uit je verblijf op Venetië wilt halen, ruil de drukte van San Marco dan zeker ook eens in voor Lido! Wij namen de waterbus naar Lido en na een goed uur zetten we er voet aan wal. Lido heeft enkele toffe restaurantjes op de weg van de waterbus drop-off naar het strand, maar ook op het strand zelf vind je bars en restaurants met een privéstrand. Wij kochten in een bakkerij onderweg wat eten om on the go op te smikkelen en gingen erna op een publiek strand liggen.

We huurden een tandemfiets en gingen naar het verste publieke strand om zoveel mogelijk volk te mijden. Daar zijn we dan ook met glans in geslaagd, want we hadden een groot stuk strand enkel voor onszelf!

Lido bij Venetië
Lido
Lido bij Venetië
Lido

Dag 4: De kleurrijke eilandjes Burano & Murano verkennen

Wat niet mag ontbreken tijdens je citytrip naar Venetië: Burano & Murano! Op een klein uurtje vanuit Venetië ben je op een van deze eilandjes. Vooral Burano is de moeite waard. Je ogen worden getrakteerd op een regenboog aan kleuren en als je geluk hebt weerspiegelt het hele tafereel ook nog eens in de rimpelingen van het water. Tussen deze kleurrijke huisjes word je vanzelf helemaal vrolijk!

Na Burano trokken we naar Murano. Murano is bekend als glasblazerseiland. Ik las ergens dat de glasblazers op Venetië zorgden voor brandgevaar en ze daarom ‘verbannen’ werden naar een ander eiland. Murano ligt niet zo ver van Burano dus je bent er zo en als je in de buurt bent is het mooi meegenomen. Maar Murano stelt niet gek veel voor, daarom zochten wij een glasblazers-demonstratie om ons stadsbezoek wat op te leuken. Helaas vonden we nergens een demonstratie, superjammer!

Burano in Venetië
Burano
Burano in Venetië
Burano
Burano in Venetië


Dag 5: Tiramisù proeven in Tréviso

Ze zeggen dat de échte tiramisù zijn oorsprong kent in Tréviso. Ik heb hier geen uitsluitsel over gevonden maar we waren getriggerd, dus we besloten hier onze citytrip af te sluiten. Zo waren we ook alvast een pak dichter bij de luchthaven.

Ik ben blij dat we hier uiteindelijk geen overnachting hadden geboekt en het bleef bij een tussenstop. Zoveel is hier niet te doen, maar ben je verlekkerd op tiramisu? Dan moet je hier zijn. Verder heb je hier ook hippe boetiekjes en restaurantjes. Ga zeker eens je voeten onder tafel schuiven bij Colonnetta! Geen typisch Italiaans eten maar wel héérlijk!

Colonetta in Tréviso
Colonnetta in Tréviso

Meer lezen over Italië?

Share:
Troch
Written by Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be