Masai Mara

Je las het misschien al in mijn vorige blogpost, maar wij sprongen eind augustus (2021) het vliegtuig op richting Afrika. Na wat research gingen we uiteindelijk voor Kenia. Een land die je safari-droom vervult, met fijne mensen ter plaatse, perfect voor zij die het actiever willen maar ook ideaal voor zon, zee en strand. Daarnaast was het ook nog eens corona proof! Je raadt het misschien al, maar wij blikken met veel plezier terug naar deze reis en ik neem je graag mee op onze Kenia reisroute 😉

Dag 1 +2: Nairobi

Na een Emirates-vlucht van een 13-tal uren landden we in Nairobi, de drukke hoofdstad van Kenia. Houd je verwachtingen laag als je vooral een natuurliefhebber bent, want deze stad is verre van gezellig en bezorgde ons zelfs een kleine cultuurshock. Het is een grootstad met veel afval, nog meer mensen en Afrikaanse maraboe’s. Ja hoor, deze joekels van lelijke ooievaren vliegen gewoon rond boven je hoofd. Behalve de chaos vind je hier en daar ook toffe en hippe restaurants in Nairobi. Mijn foodie tips: CJ’s en Honey & Dough.

Dag 2: Mount Kenya forest

Na een dag en half Nairobi ontsnapten we aan de drukte van de stad en reden we met onze huurauto recht naar de natuur, meer bepaald naar het bos van Mount Kenya. Mount Kenya met zijn 5199 meter is na de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. Een bergbeklimming van meerdere dagen paste niet in onze planning, dus wij hielden het op een wandeling aan de voet van de berg door het Mount Kenya Forest. De bergbeklimming is vast veel spectaculairder, maar het bos is zeker een leuk alternatief. We kwamen zelfs een mooie waterval tegen en als je geluk hebt, loop je hier ook de colobus-apen tegen het lijf.

Onze overnachting in het Mount Kenya forest
Mount Kenya forest

Dag 3: Self drive safari in Lake Nakuru park

Charlie’s Travels zorgde ervoor dat we ook zelf achter het stuur mochten kruipen. Ze vertelden ons dat zelf rijden in Afrika een leuk avontuur op zich zou zijn en dat kunnen we alleen maar bevestigen … Op de Keniaanse wegen rijden was al een waar avontuur, maar in een safaripark rijden is toch wel next level! Mijn tip: be prepared voor putten en bulten, rijd traag, check op voorhand of je reserveband in orde is en of je al het juiste materiaal hebt om een band te vervangen #thankmelater

Dit was ons eerste safaripark en ook meteen een geweldige ervaring! We zagen wilde buffels, giraffen, een mooi meer vol prachtige vogels en zelfs onze eerste hyena én leeuw!

Lake Nakuru

Dag 4: Lake Oloiden naast Lake Naivasha

Op deze dag stond een boottrip gepland op Lake Oloiden. De meeste toeristen gaan naar het groter meer Lake Naivasha, maar bij Charlie’s Travels zetten ze graag de minder gekende parels in de kijkers. Wij gingen dus varen op het kleinere en minder gekende Lake Oloiden, maar zeker niet minder mooi!

Je spot hier de mooiste vogels en nijlpaarden, dus vergeet zeker je verrekijker niet als je hier ook een bootsafari doet.

Lake Oloiden

Dag 5: Fietssafari in Hell’s Gate

Na de bootsafari ging de volgende dag van start met een zalige fietstocht in het Hell’s Gate park. De plek waar Mufasa (The Lion King) sterft zou gebaseerd zijn op deze plek, maar recent woedde er een overstroming door de kloof. Tijdens die overstroming liet een groep mensen helaas het leven waardoor je de kloof, het olifantengraf en Hell’s Kitchen niet meer van dichtbij kan bewonderen. Jammer, maar veiligheid boven alles! Er zijn hier genoeg andere mooie plekjes om doorheen te fietsen of naartoe te wandelen 😉

Plan jij ook een fietssafari in Hell’s Gate? Breng zeker genoeg water mee, snacks en voldoende bescherming tegen de meedogenloze zon. Zonnemelk en een pet zijn allerminst overbodige luxe, zeker als je de hele voormiddag op trot bent. Zelfs mét bescherming kreeg ik na de fietstocht te maken met een zonneslag, dus ik wil niet weten hoe het zou zijn zonder al die zonnebescherming!

Hell's Gate Kenia
Hell’s Gate
Hell's Gate Kenia

Na de fietstocht gingen we naar een café in de buurt om gezellig wat mensen te kijken. Ik vond het echt geweldig en zo verrijkend om vanop een afstand mee te genieten van het gewone leven in Kenia.

Hell's Gate Kenia

Dag 6: Masai Mara

Na een lange rit komen we eindelijk aan in het basic tentenkamp Lenchada, op een steenworp van Masai Mara. Na onze late lunch en wat bekomen in onze tent trekken we er terug op uit voor een avondsafari in Masai Mara. Dit park is pure magie en hoe ik mij Afrika voorstelde in mijn hoofd; wilde dieren en uitgestrekt land voor zover je oog kan reiken. Wist je trouwens dat de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia eigenlijk ‘hetzelfde park’ zijn, maar dan met een landsgrens erdoorheen?

Masai Mara
Masai Mara
Masai Mara Kenia

Dag 7: Masai Mara

Nog voor de zon opgaat, zitten wij al aan de ontbijttafel om erna een hele dag de Masai Mara te ontdekken. Ik vond dit zo’n prachtige ervaring; de zon zien opkomen in de savanne, al die wilde dieren in hun natuurlijke habitat en kilometers prachtige natuur. Ben je een dierenliefhebber, dan kan ik je een safari in Afrika zeker aanraden. Het is werkelijk een onbeschrijfelijk gevoel dit allemaal te mogen zien.

Masai Mara Kenia
Masai Mara
Luipaard Masai Mara

Dag 8: Nairobi

Na opnieuw urenlang in de auto te zitten, komen we terug toe in Nairobi. Daar verblijven we in het Wildebeest eco camp, een zalig ecologisch hotel dat ik iedereen kan aanraden! Je hebt er zelfs een heel aangenaam zwembad.

Dag 9: Amboseli

Na een zalig ontbijt in de rustgevende omgeving van het hotel kruipen we terug het busje in op weg naar Kili springs camp. Daar verwelkomde de gastheer ons meteen met een heerlijke lunch. Na wat opfrissing mogen we achterop de motor, op zoek naar olifanten en adembenemende vergezichten.

Dag 10: Amboseli

Op safari gaan met de hoogste berg van Afrika op de achtergrond? Dan moet je in Amboseli zijn! Je moet er supervroeg voor uit de veren maar je wordt beloond met een prachtige zonsopgang, pinky promise 😉

Amboseli Kenia
Amboseli
Amboseli Kenia Kilimanjaro

Dag 11: Trein naar Mombassa + aankomst in Bamburi beach

Deze dag zijn we weer vroeg op pad voor onze vier uur durende treinrit naar Mombassa. En hier ben ik terug met een weetje! Deze trein werd gebouwd door Chinezen dus je ziet in deze trein ook de vlag van China. Oh ja hoor, China is overal en de Chinese invloed groeit alleen maar. Of dit goed is? Volgens mij niet… Graag meer over leren? Kijktip: De wereld van de Chinezen via één.

Dag 12: Boottrip + snorkelen (Mombassa)

Na het actievere deel van onze reis sloten we af met enkele dagen aan het strand. Ons verblijf is op Bamburi beach in de Severin Sea lodge. We staken al vrijwel meteen van wal met een boottrip en een snorkel-uitje. Deze werd georganiseerd via het hotel zelf dus we hadden er vertrouwen in dat het niets sketchy zou zijn. Vanuit Bamburi beach geraak je makkelijk bij de prachtige koraalriffen van de Mombasa Marine National park and reserve.

Dag 13: Mombassa stad

Als je dan toch in Mombassa bent, ga zeker ook de stad eens in. De stad herbergt tal van leuke marktjes, kleurrijke straten en Tuktuk-avonturen!

Mombassa Kenia

Dag 14: Bamburi beach (Mombassa)

Mijn man trok diep in de zee voor zijn eerste duik-ervaring en ik genoot van de zon, een mocktail en een goed boek. Heerlijk niksen!

Bamburi beach Kenia

Dag 15: Nyali beach (Mombassa)

Deze dag stond onze PCR-test op de planning, die doorging in Nyali. Gezien we toch in de buurt waren, bezochten we ook het strand van Nyali. Het was er superkalm en best mooi, maar de insecten (zandvliegen?) waren vreselijk irritant. We hadden dus al snel heimwee naar Bamburi beach. Om de een of andere reden hadden we daar helemaal geen last van de kleine suckers.

Nyali beach Kenia

Dag 16: Bamburi beach (Mombassa) + vertrek

Nog souvenirs nodig? Dan hoef je niet de stad in, loop gewoon op het strand van Bamburi langs de kraampjes 😉

Dag 17 + 18: Vliegreis

Time to go home en dat is meteen ook het einde van onze Kenia reisroute 🙁 Ook de terugvlucht hebben wij geboekt bij Emirates.

Nog meer vragen over onze reisplanning?

Send me: wendy@shadesofghent.be

Stuur me een privéberichtje op Instagram: @twendy_

Nog meer reisinspiratie?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be