Pastilla

Hi iedereen!

Vorige maand was ik op vakantie in het zalige Marokko. We genoten er van de natuur, de gezellige drukte in Marrakech én de ontspanning aan het zwembad. Maar ik zou geen echte foodie zijn mocht ik niet vooral uitkijken naar wat de eetcultuur ons zou brengen. Mijn favoriete Marokkaanse gerechten en culinaire impressies na een eerste kennismaking met de lokale keuken? Lees vooral verder!

Pastilla

Wat is dit een gek gerecht, maar oh zo lekker! Ik zocht het nog even voor de zekerheid op: pastilla is meestal een hoofdgerecht. Dat komt door de hartige vulling. Maar nadat de hartige taart, omringd met een soort filodeeg, is afgebakken, komt er nog kaneel en poedersuiker (!) bovenop. Daarom lijkt de buitenkant op een dessert, terwijl de binnenkant hartig is. Een combinatie die ik niet meteen zou bedenken, toch vond ik dit zó geslaagd! YUM! Wij aten er eentje met kip en groenten, maar ze bestaan ook met zeevruchten.

Pastilla

Let ook op het knappe bord!

Tajine

Misschien wel het Marokkaanse gerecht bij uitstek en ook wel het gerecht waar ik het meeste naar uitkeek: tajine. Op elke kaart in elke eetplek vond je ze in verschillende variaties. Kefta in tomatensaus, kip met limoen, lam met pruimen… We aten ze in alle geuren en kleuren, maar vergaten een foto te maken. Whoops. Mijn favoriet was de tajine met kip en peer bij Café des épices.

 

High tea met muntthee en gebak

Marokkaans gebak en muntthee

Bij een opkomend hongertje in de namiddag konden we op elke hoek van de straat rekenen op gebak. En Marokko zou Marokko niet zijn mocht daarbij geen verse muntthee aan te pas komen. Zeker een keertje proberen!

Waar we ook veel gebak vonden, was bij het ontbijt. ’t Is te zeggen: iets anders dan deegbereidingen kwam ’s morgens zelden aan bod. Daarom ook niet m’n lievelingsmaaltijd van de dag. Het vers fruitsap dat zowat standaard bij elk ontbijt hoort, konden we dan weer wél smaken.

Door de vele verhalen over alle geuren en smaken in Marokko, had ik zeer sterk gekruid en/of pittig eten verwacht. Ideaal, want daar hou ik wel van. In werkelijkheid viel dat toch wat tegen. Misschien lagen mijn verwachtingen te hoog of belandden we in de verkeerde eettentjes? Misschien kregen we als toeristen de mildere versie?

Was jij al eens in Marokko? Welke Marokkaanse gerechten probeerde je uit?

 

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla