Isla Holbox Mexico

Trek jij naar Mexico en zet je ook voet aan wal op Isla Holbox, maar nog geen idee wat je er allemaal kan doen behalve op het strand liggen? I’m your girl! Je kan uiteraard elke dag zonnekloppen en genieten van de toffe foodspots die Isla Holbox aanbiedt, maar heb jij het graag ietsje actiever? Dan heb ik hieronder vier gratis activiteiten die echt de moeite waard zijn!

Wat doen op Isla Holbox?

1. Bio luminiscence

Bio watte? I get it, ik wist ook niet wat het was… Bioluminescentie is een natuurverschijnsel in de zee opgewekt door een bepaalde soort plankton, bacteriën of andere organismen. Je kan dit het best waarnemen bij een nieuw maan, zonder maanlicht dus. Zoek dus zeker eerst eens op in welke fase de maan zit. We zagen talloze bureaus die zo’n tour aanboden, maar wij besloten alleen op pad te gaan. Wij gingen hiervoor richting Punta Cocos, maar we zagen al groepjes in het water staan nog voor we Punta Cocos bereikten dus bleven we daar ook staan. Als je je ’s nachts vlot kan verplaatsen naar de zee hoef je naar mijn insziens dus geen geld neer te tellen voor zo’n tour.

Ik verwachtte dat de zee zou oplichten, maar je zag de bioluminescentie enkel als je in het water spetterde. Plots zag je blauwgetinte glinsteringen verschijnen. Blijkbaar heb je hier gradaties in, op sommige plekken glinstert de hele zee zonder iets te moeten doen en op andere plekken is er meer nodig om het te zien. De verwachtingen werden niet ingelost, maar toch bleef het magisch om de zee zo te zien glinsteren. Als een klein kind spetterden we erop los en genoten we van het mooie uitzicht.

Isla Holbox sunset bio luminscence

2. Ga wandelen met een asielhond

Een dierenvriend? Trek de straten in en bewonder de graffiti met een hond aan je zijde! Hiervoor kan je aankloppen bij Refugio animal holbox, in dit dierenasiel vangen ze verschillende beestjes op zonder baasje maar ook bijvoorbeeld wasberen die te zwak zijn om te kunnen overleven. Mijn hart brak echt toen ik al de beestjes zag, er zaten er enkele bij die niet meer konden stappen of met een gezwel. Heel veel respect voor dit dierenasiel en hun wil om deze beestjes te helpen. Ook als toerist kan je hier helpen door een donatie en/of met de honden te gaan wandelen. Spring dus zeker eens binnen en doe een donatie en/of check eens of er nog een hond graag een wandeling wil maken.

Asiel Isla Holbox
Refugio animal Holbox

3. Bewonder golden hour & de zonsondergang

Heel vanzelfsprekend, maar je zou het haast vergeten en voor je het weet is de zon al helemaal weggezakt. Op Isla Holbox worden er meerdere plekjes aangeraden om de zonsondergang op z’n mooist te zien. Het schriftje in ons hotel noemde ook meerdere sunset hotspots, maar uiteindelijk trokken we naar El Chiringuito bar Zomay. Die keuze hebben we ons zeer zeker niet beklaagd! Er heerste een za-lige beach island vibe, er speelde zelfs een bandje op de achtergrond en het water klotste ASMR-gewijs tegen de rotsen terwijl we getrakteerd werden op een mooi kleurenspektakel. #MUSTDO

Isla Holbox Mexico
El chiringuito bar Zomay Isla Holbox
El chiringuito bar Zomay
El chiringuito bar Zomay

4. Geniet van de zon op Punta Cocos

Je moet een eindje stappen, maar Punta Cocos is worth it! Je hebt hier bijna een heel stuk strand voor jou alleen en een prachtig zicht. Het enige -niet onbelangrijke- minpuntje? Het stikt hier van de insecten! Een anti-insectenspray is dus zéker geen overbodige luxe. Ik was de mijne tot mijn grote spijt vergeten en ik mocht het bekopen met een hele rug (nee, ik overdrijf écht niet) vol rode bultjes. Dan doe je zo je best om geen tan lines op je rug te hebben, maakten ze er een heel bobbeltjesfest van, die op de koop toe ook nog ‘ns verschrikkelijk hard jeukte.

Isla Holbox Punta Cocos Mexico
Punta Cocos
Isla Holbox Punta Cocos
Isla Holbox Punta Cocos

Nog meer over Mexico lezen?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be