El Perol Lagos de Montebello

Wie aan Mexico denkt, denkt waarschijnlijk in eerste instantie aan de paradijselijke stranden en Maya-tempels, maar Mexico is ook het walhalla als je graag tussen veel groen en meren toeft. Ideaal voor wie graag de rust wat meer opzoekt en even weg wilt van de grote (feestende) mensenmassa. Mijn vriendin en ik trokken daarom ook naar Chiapas met als laatste stop: Lagos de Montebello. Hieronder vertel ik je met veel plezier waarom dit zo’n must-do is…

1. Wandel & ontdek wondermooie vergezichten

Op vakantie trek ik er ook graag ‘ns op uit, drie weken stranden bezoeken is echt niets voor mij. Voor mij heeft een verre reis idealiter een mooie mix van actieve dagen en dagen waarop je gewoon geniet van heerlijk eten, het uitzicht en een boekje. Met een week wandelen doe je mij dus ook helemaal geen plezier! Maar ‘ns een langere wandelroute na een weekje beach life; yes, please! En al zeker als je deze prachtige vergezichten op je pad kruist.

Wandeltip: El Perol

Ben je niet zo ervaren, zoals mezelf? No worries, deze wandeling is heel goed te doen en valt ook goed mee in afstand! Al waren er hier en daar wel wat moeilijke stukken te bewandelen, a walk in the park zou ik het dus zeker ook niet noemen. Het is soms even klimmen en afdalen, dus je doet best wandelschoenen mee op dit pad.

Er zijn ook nog andere wandelingen, maar deze vonden wij het best doenbaar en bracht ons naar de mooiste ‘cinco lagos’ viewpoints.

Lagos de Montebello
Viewpoint tijdens de wandeling

2. Slaap in een lake cabin met prachtig uitzicht

We wilden heel graag verblijven in een cabin met zicht op het water, dus niet zomaar bij het water. We zagen namelijk talloze cabins in de buurt van een meer, maar die niet per se uitkeken op het water. We wilden ook niet het meest toeristische meer zodat we wat konden genieten van de kalmte. Na wat zoekwerk kwamen we via Booking.com uit op Cabaña Paraíso Tziscao in La Trinitaria. Hier betaalden wij 1599 pesos, da’s zo’n €85, voor 3 nachten Paraiso cabana bij Lago Tziscao (met zicht op het meer). Je verblijft hier relatief goedkoop en kan hier buiten heerlijk ontbijten, net voor je cabin. La Trinitaria is de ideale uitvalsbasis! Je zit rustig, zit bij de grens met Guatemala, er is een meer op enkele stappen verwijderd en je bent ook niet veraf van de wandeling die je bij de fantastische vergezichten brengt van cinco lagos.

Cabaña Paraíso Tziscao in La Trinitaria
Terras van onze cabin

3. Trek het water in

Graag een verfrissende activiteit? Dan zit je hier ook zeker goed! Behalve wandelen kan je namelijk ook het water op met een kajak. Heel erg aan te raden om deze prachtige omgeving ook ‘ns vanop het water te verkennen. ’t Is ook eens iets anders dan weer gaan wandelen en voor de prijs moet je het ook zeker niet laten! Wij betaalden 300 pesos, €16, voor twee personen om twee uur een kajak te huren bij Lago Tziscao. Niet spotgoedkoop als je de prijzen hier een beetje kent, maar gezien dit onze enige optie was en je soms ook inzit met hoe weinig ze soms verdienen versus hoeveel wij verdienen in België vond ik het niet erg om dit neer te tellen.

4. Ga ‘ns naar Guatemala

La Trinitaria ligt tegen de grens met Guatemala dus je kunt ook ‘ns oversteken en ontdekken wat er in dat deel te doen is! Wij hadden dit op voorhand niet door en waren eigenlijk op wandel om de omgeving van ons verblijf eens te verkennen en waren op zoek naar een supermarktje. Plots botsten we op een bord waar dan aangegeven stond dat je in Guatemala stond. Gek hè! We hebben hier dus even voet aan wal gezet, maar zijn voor de rest niet verder gaan wandelen. Uiteraard wel cool om dan toch ‘ns te zeggen dat je ook over de grens bent geweest!

5. Kalmte zal u redden

Als je een hele rondreis gepland hebt, kan het ook deugd doen om de kalmte op te zoeken en ook wat rust in te plannen. Dat heb je zeker bij Lagos de Montebello! Hier ben je weg van massatoerisme en heb je een en al natuur om je heen. Geen luide toeristen, geen getoeter van bussen en geen rush. Za-lig, vond ik het! Hier ben je echt even weg van alle drukte.

Cabaña Paraíso Tziscao in La Trinitaria
Uitzicht ’s morgens

Meer lezen over Mexico?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be