Valladolid Mexico

Valladolid stal mijn hart met haar kleurrijke gevels, toffe eetplekjes en ware kleine zwemparadijzen! Hier geniet je van ’t goeie leven en word je in geen tijd blij van al die kleurtjes. Zelf was ik hier maar een dag en half en ik raad je heel erg aan om hier langer te blijven. ’t Is een zalige stad en je hebt de mooiste cenotes op fietsafstand!

1. Waar goedkoop slapen in Valladolid?

Ik sliep samen met de twee andere vrouwen een nachtje in Hostal Tunich Naj, wat me 307 pesos kostte. Dat komt neer op zo’n €16, heel cheap dus voor zo’n leuk hotel! Wat hier ook een groot pluspunt is: je kan hier fietsen huren. Superhandig als je naar een cenote wilt die net buiten het centrum ligt. Deze plek ligt ook op wandelafstand van het busstation, niet onbelangrijk aangezien we de dag erna de bus moesten nemen naar de haven om op Isla Holbox te geraken.

verblijf Valladolid in Mexico
Hostal Tunich Naj
verblijf Valladolid in Mexico

2. Heerlijk brunchen bij Elela

Bij Elela vind je een lekkere vegan & organic brunch. Ikzelf ben geen vegan, maar vind het wel fijn om nieuwe dingen uit te proberen. Voor mij maakt het eigenlijk niet veel uit, zolang het lekker is en geen derderangs ‘willen maar niet kunnen’ gerechtje is. Geen fan dus van een gerecht vol chiazaad of vegan taart die werkelijk naar konijneneten smaakt. Bij Elela is dat zeker het geval niet. De pannenkoekjes waren heerlijk en ook de ijskoffie heeft heel erg gesmaakt. Dit plekje verdient zeker een bezoekje en bewijst dat vegan én organic ook lekker is!

Elela in Valladolid
Elela in Valladolid
Elela in Valladolid

3. Verken de kleurrijke stad

Rek ook een beetje tijd uit om rond te struinen in de stad en van de prachtig gekleurde gevels te genieten. Dichtbij het busstation vind je ook heel wat kraampjes, waar je eens kan rondneuzen.

Valladolid in Mexico

4. Huur een fiets & trek naar een van de prachtige cenotes!

Aan paradijselijke cenotes in de buurt geen tekort maar na lang twijfelen gingen wij voor cenote Oxman. Voor de entree betaalden wij toen slechts 150 pesos. Een van de troeven vonden wij sowieso het feit dat je in het water kon swingen. Veel onvergetelijker dan er gewoon in springen uiteraard! Daarnaast had het water een magisch mooie tint blauw en hingen er overal idyllische lianen. Kies wel zorgvuldig je tijdstip uit, want niet veel later was er precies net een bus gestrand vol toeristen en zo groot is het er niet dus het werd snel heel druk.

cenote Oxman Mexico
Cenote Oxman
Cenote Oxman

Nog meer Mexico inspiratie?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be