Isla Holbox

In februari trok ik samen met een vriendin drie weken naar Mexico en wat heb ik genoten! ’t Is een divers land, het bleef dan ook niet bij het bezoeken van parelwitte stranden. Het werd een reis gevuld met avontuur, natuur, Maya-tempels én strand. Voor onze dosis zon & zee gingen we naar Akumal én Isla Holbox. Isla Holbox is een laidback eilandje & ik vertel jullie er met veel plezier meer over!

Hoe geraak je op Isla Holbox?

Na een dagje Valladolid namen we er de bus naar naar Chiquila. Vanuit die haven kan je de ferry nemen naar Isla Holbox. De prijs valt heel erg mee en je kan super eenvoudig in de haven een ticketje kopen. Je hoeft je dus niet rot te zoeken online en research te doen over op welke website je best eentje koopt.

Na Isla Holbox gingen we naar Akumal en daarvoor zijn we ter plaatse bij enkele reisbureau’s gaan aankloppen. Er waren er heel wat die gecombineerd transport aanboden, wat we iets makkelijker vonden dan zelf weer de puzzel te moeten leggen. Bovendien was het ook niet zo dat het ons meer ging kosten, da’s mooi meegenomen!

Helemaal autovrij!

Op Isla Holbox rijden geen auto’s & dat vond ik geweldig. Het zorgeloze beach leven was hier wel ’n dingetje! Wij huurden hier fietsen voor langere afstanden, maar voor wie het wat decadenter wilt, kan ook gaan voor een golfkarretje.

Waar gaan eten op Isla Holbox?

Isla Holbox barst van de hippe eetplekjes & barretjes. Wij bezochten volgende plekjes en ik deel graag mijn ervaringen.

Oh en heel belangrijk als je ook niet tegen spicy eten kan, vraag al-tijd of het gerecht pikant is. Deze zin is je redder in nood: Es picante?

Ontbijt

Restaurante Coralitos Holbox

We hadden over dit plekje niets op voorhand opgezocht en hebben deze ‘op den bots’ gekozen. Het zag er een gezellig terras uit, er zat veel volk en ze hadden smoothies. Uitproberen die handel! Helaas begon het niet al te goed en moesten we redelijk lang wachten op bediening en eten. Daarnaast was de service ook niet om over naar huis te schrijven. Het was er lekker, maar alles bij elkaar zou ik het niet als een aanrader naar voor schuiven.

Waardering: 2 uit 5.
Restaurante Coralitos Holbox
Restaurante Coralitos Holbox

Tierra Mia

In vergelijking met Coralitos vind ik dit wel een absolute aanrader! Je hebt hier heerlijke smoothie bowls die je zelf kan samenstellen, lekkere koffie en een tof interieur. De prijs viel al bij al ook goed mee, zo kost een grote ice latte 60 Mexicaanse peso, wat ongeveer overeenkomt met € 2,30.

Waardering: 5 uit 5.
Tierra Mia Isla Holbox
Tierra Mia
Tierra Mia Isla Holbox
Tierra Mia Isla Holbox

Lunch

Alta Gula

Nog een favorietje: Alta Gula. We kwamen hier zonder verwachtingen en zochten hier vooral verkoeling en een snackje. Maar het was hier eigenlijk een heel tof plekje! Alleen al die schommels zijn geweldig, niet?! We hebben hier een empanada gegeten, verfrissende iced tea gedronken en konden het niet laten om ook hun suuuuperlekkere cookie sandwiches uit te proberen. Ook prijs-kwaliteit viel hier heel goed mee!

Waardering: 5 uit 5.
Alta Gula Isla Holbox
Alta Gula Isla Holbox
Alta Gula Isla Holbox

Diner

Temoc

We hebben ons laten verleiden door de gezellige live muziek en het toffe, maar hadden niet verwacht dat het hier duurder zou zijn. Zo kostte een tonijnburger ongeveer €15, op zich niet duur als je naar de Belgische restaurantprijzen kijkt maar voor Mexicaanse normen is dat best wel prijzig. Je betaalt er wat meer, maar je krijgt er een toffe sfeer en live muziek voor in de plaats.

Budget (hoofdgerecht+ cocktail): 280 pesos + 30 pesos fooi

Waardering: 4 uit 5.
Temoc Isla Holbox
Temoc menukaart
Temoc Isla Holbox
Temoc Isla Holbox

Ardora

Het grote pluspunt hier? Het feit dat je boven in de openlucht kan zitten en mensen kan kijken! Ik vond het hier best lekker en meevallen van prijs.

Budget (nacho’s, hoofdgerecht + drankje): 376 pesos + 45.67 fooi

Waardering: 3 uit 5.
Ardora Isla Holbox
Ardora Isla Holbox

Cheapo streetfood

De streetfood mag je zeker niet skippen, zelfs niet met een gevoelige maag! Het is zo’n leuke ervaring en voelt lekker local aan. Ik sta niet altijd te springen voor streetfood want ben nogal gevoelig aan reizigersdiarree, maar kon het niet laten om een keertje te zondigen. Het is ook crazy goedkoop! Ik kan ook met het hand op het hart zeggen dat het lekker was en ik geen last had van mijn maag 😉

Waardering: 4 uit 5.
Isla Holbox
Isla Holbox

Waar overnachten?

Casa Frida

Via Booking.com boekten we enkele nachten in Casa Frieda. Alleen de graffiti al op de muur is top! De kamers zijn ruim en proper. Er is geen receptie aanwezig dus het duurde even voor we aan extra handdoeken konden geraken, maar al bij al reageerden ze snel op onze berichtjes en werd het dezelfde avond nog gebracht. Prijs-kwaliteit was het ook een voltreffer en lekker dicht bij de haven, waardoor we nog iets langer konden blijven liggen tijdens onze laatste ochtend op Isla Holbox. Tip: huur zeker fietsen voor een paar dagen, zo sta je in geen tijd in het centrum.

Budget: 1852,67 pesos voor 3 nachten (3 personen)

hotel Isla Holbox Casa Frieda
Casa Frieda op Isla Holbox
hotel Isla Holbox Casa Frieda

Nog meer over Mexico lezen?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be