El Chiflon Mexico

Wie aan Mexico denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan de prachtige stranden nabij Cancún. Maar Mexico is echt veel meer dan dat! Sure, relax je graag aan een prachtig strand en ben je verzot op een dipje in het water? Dan mag je Tulum, Isla Holbox en de wondermooie cenotes zéker niet skippen maar houd je van natuur, meer authenticiteit en heb je de tijd? Geef dan zeker ook het mooie Chiapas een kans!

1. Skip zéker Chiapa de Corzo niet

Velen trekken meteen naar San Christobal en plannen van daaruit allerlei dagtripjes, maar uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat het leuk is om een paar nachten in Chiapa de Corzo te verblijven! Je vindt er goedkopere hotels en ontdekt zo Chiapa de Corzo zonder de typische toeristenbus op te moeten. Je bent ook iets flexibeler om je boottrip door Cañón del Sumidero te plannen. Deze vertrekt altijd vanuit Chiapa de Corzo. Je geniet zo ook meer op een minder rushend tempo deze prachtige stad. De lekkere restaurantjes zijn hier minder goed bezaaid, dus houd hier wel rekening mee als je iemand bent die liefst iedere avond lekker wilt tafelen in een ander restaurant.

Chiapa de corzo Mexico
Chiapa de Corzo
Mexico Chiapas

2. Er rijden geen bussen naar Chiapa de Corzo vanuit de luchthaven Tuxtla

Wij gingen ervan uit dat de collectivo overal beschikbaar was, maar in Tuxtla hadden wij dat dus mis… Er was er enkel een bus om naar San Christobal te gaan en niet om naar Chiapa de Corzo te gaan. We gingen dus op zoek naar een taxi en gelukkig vonden we die en viel het tarief al bij al ook nog mee. Kom je heel vroeg of heel laat op de dag toe? Misschien stuur je dan best eens naar je accommodatie om zeker te zijn dat je op je hotel geraakt. Zij helpen je vast met plezier!

Chiapa de corzo Mexico

3. Het weer beïnvloedt je bezoek aan de watervallen

Ben je een beetje flexibel in wanneer je de watervallen kan bezoeken? Check het weerbericht dan zeker! Dat bepaalt namelijk of je bruine en onstuimige watervallen te zien krijgt of net prachtige diepblauwe watervallen. Klinkt logisch, maar ik had er eigenlijk zelf niet superhard bij stil gestaan en kan alleen maar bevestigen dat er een wereld van verschil is! Zo zie je op de foto’s dat Misol-ha (bewolk met motregen) toch wel veel minder charmant toont dan El Chiflon op een zonnige dag.

Agua Azul
Misol-Ha
El Chiflon
El Chiflon Mexico
El Chiflon

4. Meer slow-travel, minder rushen

Chiapas is vooral genieten van de natuur en het trage ritme dat hier heerst. Probeer hier niet de ene na de andere hotspot af te strepen en neem de tijd om de pracht van de natuur hier in je op te nemen!

Palenque
El Chiflon
Palenque

5. Reis met de bus

Van de luchthaven naar Chiapa de Corzo kan je niet met de bus, maar al de rest zeker wel! Zo hebben wij voor bijna alles vlot de bus kunnen nemen. Ja, zelfs met je trekrugzak kan je goed van punt A naar B geraken. Ze kijken ook niet vreemd als je daar met je grote rugzak komt aangelopen. Je zou ‘ns moeten weten wat mensen daar mee op de bus vervoeren… :p

Chiapas Mexico

6. Ga op wandel

Het moet niet gezegd dat wanneer er mooie natuur te vinden is, je best ook de tijd neemt om een prachtige wandeling te maken. Op deze manier ontdek je hier de beste vergezichten van Lagos de Montebello, een absolute must do als je in Chiapas bent! En ook in Palenque is er een superleuke wandeling in de jungle die je op eigen houtje kan doen, aanrader! Tijdens die wandeling hoor je zelfs menig brulapen. Best indrukwekkend, want je zou haast denken dat het leeuwen zijn!

El Perol Lagos de Montebello
Lagos de Montebello
Palenque

Meer over Mexico lezen?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be