street lights

New York City, de stad van mijn dromen. Een heel dure stad ook, en zeker nu de dollarkoers voor ons niet zo gunstig is. Voor wie The Big Apple wil verkennen on a budget, mijn tips op een rijtje!

Ook hele leuke activiteiten voor wie wel wat dollars wil spenderen, trouwens! Dat de attracties gratis zijn, is alleen maar mooi meegenomen, naar mijn mening kunnen deze plekken echt niet ontbreken op je tripje. Alweer wat meer shopping money! 😉

1. Times Square

Je bent pas écht in NYC geweest als je een bezoekje hebt gebracht aan Times Square. The City that never sleeps kan je hier wel letterlijk nemen, want hier zijn op elk uur van de dag mensen. Aangezien het er extreem verlicht is door alle reclameborden, lijkt het wel overdag te zijn! Een absolute aanrader voor wie goed tegen de drukte van de grote stad kan, ik ben er alleszins weg van!

New york city


2. Central Park

Central Park, ook wel de groene long van NYC genoemd, is één van de bekendste parken. En dat is niet zomaar, want het gigantische park heeft maar liefst een oppervlakte van 340 hectare. Er is dan ook erg veel te doen, je kan er fietsen of een bootje huren in de zomer, of ijsschaatsen op de grote ijspiste in de winter. Ook dierenliefhebbers kunnen er terecht, want het park zit vol kleine eekhoorntjes die graag een nootje van je komen stelen.

Central-Park


3. The High Line

Dat New York wel wat groene plekjes telt, las je hierboven al. Maar de stad blijft verbazen, want sinds enkele jaren is er nu ook een park in de lucht. Een oude spoorlijn werd hervormd naar een leuk park, dat verticaal langs de stad loopt in de buurt Chelsea. Erg tof, maar verwacht niet dat je het park voor jezelf hebt. Toen wij er waren was het over de koppen lopen. Toch is deze urban jungle eigenlijk niet te missen.

High-Line


4. Coney Island

Hoewel het voor mij al de derde keer was in NYC, was het de eerste keer dat ik me aan een daguitstapje naar Coney Island waagde. Bekend van Nathan’s Hotdog eating contests, grote kermisattracties en een Florida-achtig strand is ook dit niet te missen voor wie wat langer in de stad kan blijven. In de zomer, that is. Eet een corndog bij Nathan’s, waag je aan één van de huiveringwekkende rollercoasters en ga pootjebaden in de zee, de dag is zo om! De rit naar Coney Island duurt ongeveer een uurtje met de metro, voorzie dus voldoende tijd.

Coney-Island-Nathans
Coney Island
Coney-Island-Park


5. Grand Central Terminal

Een treinstation? Is dat écht een bezoekje waard? Absoluut! Niet alleen vind je hier een lekkere foodcourt waar je enigszins betaalbaar kan eten, er zijn ook vele winkels en een tof voedingswarenmarktje. Niet voor je dagdagelijkse inkopen, wel een plaats waar je een souvenirtje voor je foodie friend kunt kopen. Ik kwam hier bijna dagelijks toen ik enkele jaren geleden bij een vriendin in Connecticut logeerde, en ik kan je vertellen dat het nog spannender is om er effectief een kaartje te kopen en de trein te nemen! De Amtrak naar Washington DC, anyone?

Grand-Central-Terminal


6. Staten Island Ferry

Geen zin om veel geld uit te geven aan een dure boottocht en hoef je het Vrijheidsbeeld en bijhorende museum niet echt te bezoeken? Kies dan voor een ritje met de Staten Island Ferry, de gratis veerboot die je naar Staten Island brengt en intussen een mooi uitzicht geeft op het Statue of Liberty. De boot vertrekt vanuit het meest zuidelijke park van New York City, Battery Park. Even opletten wel, want hier vertrekken ook de betalende boottochten!

Staten-Island-Ferry


7. Gratis musea in New York city

Een heel aantal museau in NYC zijn gratis, of toch bijna. De musea’s vragen een suggested donation die meestal tussen de 20 en 25 dollar ligt, maar in principe geef je wat je zelf wilt. Je moet wel iets geven, dus minstens 1 cent. Je wordt er absoluut niet raar bekeken als je minder geeft dan de suggested donation, maar de museums zijn er natuurlijk wel voor een deel afhankelijk van. Wees dus niet té gierig. Voor wie, net zoals ik, graag even binnenspringt in een museum om er de sfeer op te snuiven of één specifieke exhibition te zien is de suggested donation een goede manier om je zuurverdiende dollars te sparen.

Metropolitan Museum of Art (The Met)  – suggested donation student $12, adult $25

The Cloisters – suggested donation adult $25

American Museum of National History – suggested donation adult $22

Museum of Modern Art (MoMa)  – suggested donation adult $25, student $14 (enkel tussen 4pm & 8pm op vrijdag!)

New york city
Wat een stad!

In een volgende post meer NYC mustsees, maar dan betalende! 
Zijn jullie al eens in The Big Apple geweest? Wat waren jouw favo gratis activiteiten?

Nog meer citytrip inspo?

Xx
Hanne

Save

Save

Save

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.