Zillertal

Overweeg je een skireis naar het hart van Tirol? Vraag je je af of het wel de moeite is tijdens de lentemaanden? Of welke alternatieve activiteiten er zijn voor bijvoorbeeld een reisgezel die niet kan skiën? Van 365 dagen skipret op de Hintertux gletsjer tot golfen met een ongelooflijk uitzicht en een verrassende lokale keuken: Het Zillertal has it all! Kom in deze blogpost te weten wat het Oostenrijks skigebied allemaal te bieden heeft.

Zillertal - Ski- & Gletscherwelt 3000

Het skigebied

Het is kerstavond. We zijn intussen heel wat glazen wijn verder en mijn schoonvader begint, voor de zoveelste keer, zijn verhalen te vertellen over het prachtige en sfeervolle Zillertal. Ik geef je graag eerst nog wat achtergrond: Mijn vriend en zijn papa voerden 7 jaar geleden jaarlijkse vader-zoon skitrips in. Met als gevolg dat de vrouwen meerdere keren per jaar mogen luisteren naar hoe geweldig het Oostenrijks skigebied is. 

Tot mijn spijt, kon ik de afgelopen 6 jaar niet meepraten, laat staan hun overtuigingen bevestigen.

Begin 2022 heeft hier alvast een eind aan gemaakt. Zo ben ik dit jaar zelfs tot 2 keer toe in het Zillertal geweest. Hell yeah! En of de mannen gelijk hadden! 

Zillertal - Mayrhofner Bergbahnen
Mayrhofner Bergbahnen

Intussen stond de lente voor de deur. Gelukkig betekent dat niet dat je je skilatten weer op moet bergen in de kast. Wintersport in de lente is goddelijk genieten en heeft zelfs een aantal voordelen: de temperaturen zijn zalig, de sneeuw is nog kwalitatief, de prijzen zijn scherp, de pistes rustig en er is een groot aanbod aan activiteiten. Ik lijst hieronder met plezier enkele alternatieve bezigheden voor je op.

DE PRAKTISCHE ZAKEN

Kostprijs | Je betaalt als volwassene €307 voor 6 dagen. Deze skipas geeft je toegang tot 4 top-skiregio’s: Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen, Ski- & Gletscherwelt 3000.

Zillertal -  Ski- & Gletscherwelt 3000
Ski- & Gletscherwelt 3000
Zillertal - Hochfügen
Hochfügen

#1 Bewonder de reusachtige ijskristallen onder de Hintertuxgletsjer

De gids wist ons te vertellen dat we niet via de originele ingang het ijspaleis betraden. Het was op een andere locatie dat Erler Roman in 2007 het ijspaleis per toeval ontdekte. Eens we 35m onder de skipiste waren, volgenden we twee circuits. Het eerste circuit toont je een ijskapel ter herdenking van 3 mannen die op skitouring nooit teruggevonden zijn. Verder zijn er 5 ijsramen waar je zeker de ijsformatie moet bewonderen op het plafond. Om het eerste deel af te sluiten zie je The house of the Tux Gigant’, een lokaal sprookje. Tijdens circuit 2 vaar je letterlijk in een bootje op de gletsjerzee, waar het world record werd gezwommen.

DE PRAKTISCHE ZAKEN

Kostprijs | Je vindt de tickets hier.

Tips | Je kan het hele jaar door het Natureispalast bezoeken. Kleed je in de zomer wel goed aan want in de gletsjer ervaar je de constante temperatuur van 0 graden. In de winter moet je dan eerder rekening houden met je schoeisel, want het is binnen bijzonder glad. Wij deden het met skibotten en het is gelukt, maar de meerderheid van de bezoekers had ander schoeisel aan.

Eis Palast - Hintertuxer Gletcher

#2 Een unieke smaaksensatie op meer dan 2.660 m boven de zeespiegel

Een heel bijzondere vakantiebelevenis is zonder twijfel het ontbijt of lunch in de Brettljausen-Gondol! Reserveer je maaltijd voor 2 tot 4 personen en geniet samen van een koude schotel met traditionele Zillertaler kost na een geslaagde skiochtend. Het zogenaamde “Zillertaler Brettljause” in combinatie met drankjes van de Zillertaler brouwerij, de functionerende gondel in ongeëvenaarde gletsjersfeer en levendige Zillertaler muziek zorgen voor een bijzonder unieke ervaring.

DE PRAKTISCHE ZAKEN

Duur | De gondola start tussen 12.30 uur en 14.00 uur.

Kostprijs | Het kost € 26,50 per persoon. Voor kinderen tot en met 10 jaar is het € 14.

Tips | Reserveer tijdig want het is populair. Boek hier!

 Brettljausen-Gondola

#3 Beleef de Tiroolse biercultuur met al je zintuigen

Wie Zillertal zegt, zegt Zillertal bier! Kom je graag meer te weten over de familiebrouwerij met veel generaties? Dan is het brouwerijbezoek misschien iets voor jou! Je kan ieder moment starten met de tour want ze dompelen je onder in de wereld van het Zillertal bier met audiogidsen en prachtige visuele effects/projecties.

DE PRAKTISCHE ZAKEN

Duur | De openingsuren van het BrauKunstHaus zijn ma – vr: 10:00 – 18:00 uur.

Zillertal bier BrauKunstHaus
Zillertal bier BrauKunstHaus

#4 Een balletje slaan en genieten van een panoramisch uitzicht over de bergen

Heb je zin om een balletje te slaan en te genieten van een betoverende omgeving? Zillertal is een panoramisch golfparadijs waar elke golfliefhebber zich onmiddellijk thuis voelt!

DE PRAKTISCHE ZAKEN

Kostprijs | Je vindt de prijzen hier.

Tips | Weet je niet welke kledij je moet meenemen? Bekijk de livecam.

#5 Laat je verrassen door de smaak van de bergen

Wij gingen culinair genieten in Guat’z Essen, een vegetarisch restaurant dat bijna uitsluitend producten serveert uit eigen permacultuurtuin.

DE PRAKTISCHE ZAKEN

Kostprijs | 3-Gangen – 57,00€, 5-Gangen – 79,00€, 7-Gangen – 99,00€

Adres | Obere März 36, 6275 Stumm, Oostenrijk

Tips | Lees hier meer over het restaurant.

Guat'z Essen
Guat'z Essen
Guat'z Essen


Zoek je nog meer activiteiten? In het Zillertal zit je ook meteen goed in het zadel en er is ook een ruim aanbod aan bewijzerde wandelingen.

Ben jij al eens in het Zillertal geweest of staat het op jouw lijstje? Laat dan zeker een reactie achter onder deze blogpost.

Bekijk zeker mijn Instagram story highlight om een beter beeld te krijgen van onze shortski.


Op zoek naar meer reistips?


Liefs,
Louise

Disclaimer: deze blogpost bevat een samenwerking met de toeristische dienst van Zillertal, maar dat beïnvloedt in geen geval de eerlijkheid en oprechtheid waarmee dit artikel tot stand kwam.

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise