Texel

Begin mei werden we door VVV Texel, de toeristische dienst van Texel, uitgenodigd om het Nederlandse eiland te ontdekken. Op vrijdagavond namen we de veerboot in Den Helder richting de Waddeneilanden, een stadje boven Amsterdam. Zondagavond waren we al terug op het Belgische vasteland. We waren er twee volledige dagen, wat ons de kans gaf om het eiland toch een beetje te verkennen. Lees hieronder meer over 5 leuke dingen om te doen op Texel!

1. Spot zeehonden in zeehondenopvangcentrum Ecomare

Het zeehondenopvangcentrum Ecomare ligt in het noorden van het eiland. Het centrum heeft als doel gewonde of zwakke zeehonden te verzorgen zodat ze terug losgelaten kunnen worden in de natuur. De zeehonden die te zwak zijn, zoals oude blinde zeehonden, krijgen een vast plekje bij Ecomare.

Ze worden twee keer per dag gevoederd, om 11.30u en om 15u30. Je krijgt een heleboel informatie en het is gewoon ook erg leuk om te zien. Een aanrader!

Een bezoekje aan Ecomare kost voor volwassenen €13,5. Kinderen kunnen naar binnen voor €9,5.

EcomareTexel

 

2. Relax in een van de gezellige strandpaviljoenen

Relax in een van de strandpaviljoenen op Texel. Perfect na een frisse strandwandeling in de winter of na een chill dagje op het strand onder de zomerzon. Je kunt er meestal ook genieten van een lekker hapje, heerlijk zo met je voeten in het zand.

Wij brachten een bezoekje aan Paal 17. Het moderne strandpaviljoen ligt dicht bij Ecomare, wat het de ideale combinatie maakt. We vatten samen met: gezellige sfeer, lekker eten en prima geprijsd.

TexelTexel

 

3. Geniet van de gastronomische Nederlandse keuken

Als echte foodies houden we – zeker op reis – van lekker eten. We mochten bij Kookatelier Den Burg genieten van een gastronomisch vijfgangendiner.

Het restaurant bevindt zich in den Burg, het grootste dorp van Texel. Ze serveren enkel een verrassingsmenu met plaatselijke seizoensingrediënten. De gastvrouw vraagt je welke dingen je echt niet lust en brengt de menukaart aan tafel voor wie toch heel benieuwd is. Maar het restaurant raadt aan om de menukaart niet te bekijken, zo blijft het lekker een verrassing.

Uiteraard zijn er ook nog een heel aantal andere gastronomische restaurants te vinden op Texel.

TexelTexel

 

4. Maak een mooie wandeling door het duinenlandschap

Op Texel haal je zowel je hart op als fervent fietser maar ook als wandelaar. Er zijn heel wat leuke routes die je meeslepen door de mooiste stukjes natuur. Maar zelfs als je gewoon al door de duinen struint zie je een pracht aan natuur.

TexelTexel

 

5. Logeer in een van de schattige hotelletjes of appartementen

Werkelijk alles op dit eiland is schattig! Overal zie je gezellige huisjes die een en al rust uitstralen, het ene al wat kitscher dan het andere. Wij sliepen in Hotel Zeerust in een van de appartementen. Het appartement was net opgeknapt en kreeg een hip, maar gezellig jasje! We zaten ook in een gezellige buurt met op wandelafstand enkele restaurants en voldoende parking.

Hotel ZeerustTexel


 

Zijn de Waddeneilanden ook iets voor jou?

♥ Flo, Wendy, Hanne en Louise

Share: