Met de zomer in zicht denken we maar al te graag al aan reizen en nieuwe levenservaringen opdoen. Ik deed een kleine rondreis in Portugal en eindigde daarbij in de hoofdstad Lissabon. In mijn hoofd was dat maar een underdog hoofdstad en het stond ook niet bovenaan mijn bucket list. Maar wat was ik aangenaam verrast, de stad stal mijn hart! Ik lijstte hieronder mijn favoriete momenten tijdens mijn verblijf in Lissabon.

Lissabon in Portugal

1. Verken de stad met de tram

Puf even uit van al dat stappen en laat je gidsen door Lissabon met tram 28 Estrela. Geen zorgen, er is niet echt een saaie gids aan boord die wat afratelt! De trammen in Lissabon zijn een vast onderdeel van de stad. Het zijn nog steeds de authentieke tramstellen van de jaren ’30 waardoor het gezellig vertoeven is in zo’n tram. Maar kies je moment goed uit want de trammen zitten snel volgepropt. Ga op zoek naar tram 28, die legt namelijk de langste route af en brengt je van Baixa, Graça, Estrela tot Alfama. Een ticketje kost ongeveer 3 euro, daarvoor moet je het dus zeker niet laten.

Lissabon in Portugal

2. Time Out: Mercado da Ribeira

Wat zou een citytrip zijn zonder Instagramwaardig eten?! Voor wie wilt genieten van veel keuze, gezelligheid en lekkere foodporn moet zeker eens binnenstappen in Time Out! Het is een markthal waar verschillende kleine eetzaakjes zich verzamelden. Wij wandelden eerst langs alle kraampjes en kozen daarna meerdere verschillende gerechtjes om ons buikje mee rond te eten. Zitten doe je aan de lange rijen eettafels en als je bestelt krijg je meteen een buzzer mee zodat je in de tussentijd al een plaatsje kunt uitkiezen. Echt goedkoop kun je het niet noemen, maar man wat was het lekker! Ik vond dit zo’n fantastisch concept, ik sprong dan ook een gat in de lucht toen Holy Food Market zijn intrede deed in Gent <3

Lissabon in Portugal
Lissabon in Portugal

3. Kuieren in Alfama

Vergeet zeker niet Alfama in te plannen tijdens je reis. Dat is het oudste district van Lissabon en barst van kronkelende steile paden, charmante huisjes, smalle steegjes en gezellige plaatsjes. Er bevindt zich ook een kasteel, São Jorge, maar dat vond ik niet indrukwekkend. Vele toeristen maken hier ook een stop in een Fado-restaurant, daar wordt je niet alleen eten gebracht maar ook de lokale Fado-muziek.

Lissabon Alfama

4. Ontdek Belém

Belém mag zeker niet ontbreken als je een citytripje Lissabon organiseert, tenzij je het niet zo hebt voor architectuur. Ik vond het alleszins de moeite waard en beleefde hier dan ook meerdere hoogtepunten.

Mosteiro dos Jerónimos

Dit bombastische en overweldigend schouwspel is sowieso het mooiste klooster dat ik ooit zag. Niet alleen imponeert het van buitenaf, maar ook binnen kijk je jouw ogen uit. Wij combineerden het met de ‘Torre de Belém’, waardoor je ook voordeel doet met je ticket. Voor beide monumenten betaal je dan € 12.

Pastéis de Belém

Als dessert lover ben ik echt gek op deze roomgebakjes, héérlijk! De bekendste plek waar je ze kunt verorberen is gelegen in Belém. We probeerden binnen een plaatsje te veroveren, maar helaas was alles volzet. Zelfs als je gebakjes wilt bemachtigen om mee te nemen is het een eindje aanschuiven. Doorzetter die ik was wou ik koste wat kost het gekende gebakje binnenwerken dus, hop de rij in! Gelukkig ging het heel vlot en ja, de verwachtingen werden ingelost. Het werd zelfs een van mijn lievelingsdesserts.

Belém Lissabon

Padrão dos Descobrimentos

Nog een imposant monument in Belém is Padrão dos Descobrimentos aan de Taag. Het werd gebouwd ter ere van de Portugese ontdekkingreizigers uit de 15e en 16e eeuw.

Hier in de buurt stuit je ook op Ponte 25 de Abril, een gigantische brug die sterke gelijkenissen vertoont met de Golden Gate Bridge in San Francisco. Kijk eens aan, knijp een oogje toe en je waant je in Amerika :p

Padrão dos Descobrimento

5. Verdwaal tussen de kleurrijke huizen

Wat er eigenlijk werkelijk voor zorgde dat ik mijn hart verloor aan deze stad zijn de kleurrijke gebouwen. Overal duiken vrolijke kleuren op of zie je huizen vergezeld van de prachtigste tegels! Happy feelings borrelen terug op wanneer ik terugkijk naar mijn foto’s. House goals: roze betegelde buitenmuren!

Lissabon in Portugal
street art Lissabon reistips


Bezocht jij Lissabon ook al? Wat was jouw favoriete plekje?

Nog meer reisinspiratie nodig? Misschien is Kroatië wel iets voor jou? Of ga op citrytrip naar het zonnige Barcelona

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be