Hotspots barcelona

Als er iets is wat we bij Shades of Ghent heel graag doen dan is het wel leuke eetplekjes spotten! Om te ontbijten, te brunchen, te chillen, te drinken en noem maar op! We love it all ☺. Deze keer verklappen wij onze favoriete hotspots om te ontbijten en te lunchen in Barcelona!

Ontbijt of brunch

Bar Limon

Een bezoekje aan het strand mag op een citytrip naar Barcelona niet ontbreken. Onderweg kwamen we een leuke foodbar tegen, en een snelle blik op hun instagrampagina deed ons meteen watertanden. Jummie!
Eén van de specialiteiten op de kaart waren de fluffy pancakes, die waren er met verschillende toppings en in verschillende smaken. Hoewel ze er echt ontzettend lekker uitzagen & ontzettend mooi zijn op foto’s, was de smaak niet helemaal top. Het leken eerder cakejes (die wat smaak misten) dan echte pannenkoeken. Louise’s açaí bowl was wel héél erg lekker en de andere ontbijtjes zagen er ook heel goed uit.
Ons verdict? Super mooi op foto, maar hou er rekening mee dat de smaak van de pannenkoeken misschien niet is wat je ervan verwacht ☺

Bar Limon

Adres: Plaça de Pau Vila, 13

Lulu’s

Mmm, Lulu’s! Nog zo’n fancy ontbijbar met Australische surfvibes, gezonde toasts en pink lattes. Lekker, maar behoorlijk prijzig. Hou daar dus rekening mee. Wij probeerden oa. de toasts met avocado en geitenkaas, açaí bowl en yoghurt met fruit en muesli.
Wie echt een grote eter is neemt beter enkele gerechtjes, want wij hadden al snel weer honger. Maar alle maaltijden waren erg lekker, gezond en -ook niet onbelangrijk- Instagrammable ☺

Lulu's

Adres: Av. del Marquès de l’Argentera, 7

 

9 Granados

Deze stond NIET op ons ’to-eat’ lijstje. Als we heel eerlijk zijn wouden we graag naar Brunch and Cake. Daar stond een rij tot in het oneindige dus.. 6 hongerige chicks verhuisden een straat verder. Naar een klein, gezellig terrasje van 9 Granados. De bediening was super vriendelijk en verwelkomde ons onmiddellijk. Een beetje zoals tapas kon je hier allerlei kleine ontbijtreceptjes combineren. Ze hebben erg lekkere toasts die ook heel natuurlijk en gezond zijn. Perfect voor het warme weer. De latte macchiato was hier ook fenomenaal. Alleen waren sommige schoteltjes wel héél klein, ze hadden ook yummy shakes.

Adres: Carrer d’Enric Granados, 9

 

Lunch

La Sucursal

Op onze eerste dag in Barcelona waren we rond de middag aan onze AirBNB. Onze hongerige magen rommelden meteen bij het zien van alle leuke tapasbars, en na een korte wandeling kwamen we aan bij La Sucursal. Dit hippe zaakje had als enige een terras in de zon en dat leek ons perfect. Wij deelden er lekkere tapas en aten er een kleine lunch. We probeerden de burrata, hamburger en lasagne en die waren allemaal een schot in de roos. Een gerecht kost er tussen de 7 en 10 euro, heel betaalbaar dus. Enkel de salades waren misschien niet helemaal voldoende (maar wel lekker!), dus misschien toch kiezen voor een lekkere tapa erbij ☺

SucursalAdres: Carrer de Floridablanca, 115

 

Bacoa

Aangezien we al van de voormiddag op het strand kleur lagen te pakken, het vier uur in de namiddag was en we ’s middags niet gegeten hadden wandelden we wat op de dijk. Wendy vond Bacoa, een plek die ze eerder al spotte op Instagram. De foto’s zagen er altijd verrukkelijk uit online dus haar keuze was snel gemaakt!

Wendy heeft een grote liefde voor patatas bravas, dus ook die keuze was heel snel gemaakt toen ze dat zag staan op het menu. Je kunt ofwel ter plekke eten of take away als je het graag op het strand wilt opeten. De prijs is er heel redelijk en het heeft heel erg gesmaakt! En oh, we hebben ook al gemerkt dat ze er picture perfect burgers verkopen. Die hebben we jammer genoeg niet meer kunnen proeven.

Bacoa heeft meerdere vestigingen in Barcelona, maar ook eentje dichtbij het strand, op wandelafstand.

Bacoa

Adres: Carrer del Judici, 15

Wil je nog andere plekjes ontdekken? We hebben ook gehoord dat de volgende hotspots heel goed zijn:

  • Tropico
  • Federal
  • Brunch & Cake
  • Casa do acai
  • Alsur
  • Flax & kale
  • Picnic
  • Sensi
  • Maka Maka
  • Surf House

Ben jij al in Barcelona geweest? Zo ja, wat was jouw favo hotspot? We’d love to know

SoG’ers Louise, Wendy, Hanne & Flo

Share: