Cupcake Berlin

Vorige week zaten we met (bijna) alle SOG’ers in Berlijn! Het weer hadden we niet mee, maar voor de rest alles “ganz toll”! Het werd een fantastische citytrip. We hadden er heel wat werk voor school, maar voor een bepaalde opdracht kozen Wendy en ik ervoor om het nuttige aan het aangename koppelen. De opdracht was: ontdek Berlijn een hele namiddag rond een bepaald thema. En foodies als we zijn, kozen we voor… Food.

De hotspot bij uitstek die we toen hebben ontdekt, is Cupcake Berlin in de wijk Friedrichshain. Het is de eerste cupcakeshop in Berlijn, en waarschijnlijk ook ongeveer de enige. Cupcakes zijn in Berlijn lang niet zo alledaags als hier. We zijn verder dan ook geen enkele plaats tegengekomen waar ook cupcakes verkocht werden. Het winkeltje is dus vrij uniek.

Toen we binnen wandelden, waren we meteen helemaal vertederd. De roze aankleding, de schattige details,… en dan de toonbank, overvol met allemaal verschillende cupcakejes. Naast cupcakes zijn er ook andere zoetigheden zoals kaastaart en brownies, maar daarvoor kwamen we natuurlijk niet. Het pijnlijkste moment was al snel daar: kiezen.

cupcake Berlin

Kiezen is verliezen, zegt men wel vaker, maar dat gevoel hadden we niet bij onze eerste hapjes. Wendy koos voor een red velvetcakeje met een soort kaastaarttopping en ikzelf had een vanillecakeje met een frambozentopping. Beiden smaakten overheerlijk. Ze waren lekker smeuïg binnenin en de verse smaak werd bevestigd door de inkijk die we kregen in de keuken (CUPCAKEHEAVEN by the way). Ook de topping was dik in orde. Bij mij proefde je zelfs hier en daar nog een stukje framboos.

We bestelden allebei nog een thee. Ik heb het persoonlijk meer voor losse thee maar dat werd dan weer gecompenseerd door het spreukje aan het theezakje. Er was trouwens heel veel thee voor weinig geld: 2 euro voor een erg grote kop.

Cupcake Berlin was het ommetoertje zeker waard en ondertussen hadden we meteen de beste plek om te schuilen voor de regen!

Cupcake Berlin – Krossener straße 12, 10245 Berlin

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla