Mijn vriend en ik trokken er eind mei op uit voor een heerlijke zonvakantie. En dat mag je heel letterlijk nemen want behalve zonnen, lezen, zwemmen, snorkelen en duiken deden we weinig andere activiteiten. Het hoogtepunt van onze vakantie was een tweedaagse boottrip met 11 andere duikers waarop we het certficaat van ‘Advanced Open Water Diver’ behaalden. In mijn vorige blogpost over duiken in Mexico lazen jullie al dat mijn vriend en ik ons PADI Open Water Duikbrevet haalden in november. Omdat we de smaak echt wel te pakken hebben, besloten we om op vakantie te gaan naar Egypte. Ik hoorde steeds dat de Rode Zee echt een paradijsje zou zijn voor duikers, en het was de perfecte bestemming voor één weekje vakantie.

Zon, zee, strand na een korte vlucht

Op zaterdag vertrokken we heel vroeg. We vlogen met TUI Nl in een uurtje of 5 van Amsterdam naar Marsa Alam. ’s Middags lagen we al aan het zwembad van het Hilton Nubian Resort. Over de rest van de vakantie aan het zwembad kan ik heel kort zijn: het was heerlijk en we hebben heel erg genoten van het ‘niksen’. Maar wat wellicht leuker is om te lezen, is hoe we ons PADI Advanced Open Water Diver brevet gehaald hebben.

Duiken en snorkelen op een tweedaagse boottrip

Jonas en ik wilden graag het ‘PADI Advanced Open Water Diver’ duikbrevet behalen in Egypte. Niet alleen mag je dan wat dieper duiken (tot 40m ipv tot 18m), je krijgt ook extra lessen en begeleiding waardoor ik me toch een stukje zekerder voelde. Wij hebben ervoor gekozen om ons duikbrevet te behalen tijdens een tweedaagse boottrip die georganiseerd werd door de organistatie ‘Blue Ocean Diving‘. De boottrip incl. duikcursus kostte zo’n 350 euro. Op dinsdagochtend werden we om 5u30 ’s ochtends opgepikt aan het hotel. Samen met 11 andere duikers trokken we er 2 dagen op uit en deden we in totaal 5 duiken. Op dag één deden we drie duiken, waaronder ook een nachtduik en een ‘deep dive’ tot 30m. Daarnaast hebben we gesnorkeld we bij ‘Satayah Reef’ waar heel erg veel dolfijnen verblijven. Op dag twee doken we bij zonsopkomst, gingen we nog een snorkelen met dolfijnen en maakten we nog een tweede duik. We eindigden af bij Hamata island, een piepklein eilandje met een wonderblauwe zee dat ook wel de Malediven van Egypte genoemd wordt. Ik vond het heerlijk op de boot. Het eten was heel lekker en versgemaakt (en stiekem lekkerder dan in het hotel), de crew was su-per behulpzaam bij het klaarmaken en aan- en uittrekken van alle equipment  en ’s avonds sliepen we onder de blote hemel in slaapzakken op het dek. Hoewel ik me nog helemaal geen ‘advanced’ duiker voel met amper 10 duiken in mijn logboek, voel ik me wel een stuk zekerder onder water. En heb ik alleen nog maar meer zin gekregen om opnieuw te duiken. Misschien doen we volgend jaar nog wel eens een weekje Egypte.

Je eigen uitrusting? Decathlon!

Mijn wetsuit, zwemvliezen, duikbril en snorkel kreeg ik van Decathlon. Ze hebben een heel uitgebreid gamma aan snorkelmaterialen en je kan er terecht voor je volledige duikuitrusting. Hoewel ik natuurlijk geen expert ben, vond ik de materialen heel kwalitatief. Het duikpak zat erg gemakkelijk, voelde kwalitatief aan en ook het masker – een heel belangrijk item voor duikers – deed z’n werk prima. Tijdens het snorkelen gebruikte ik het Easybreath masker van Decathlon, nog zo’n aanrader. Dit masker zorgt ervoor dat je volledige gezicht vrij is van water. Echt een topper.

Easybreath masker – Decathlon


Op zoek naar tips voor een kleine getaway?

Xx Hanne

Disclaimer: Deze blogpost bevat producten die we vrijblijvend ontvangen hebben. Dat beïnvloedt onze mening uiteraard niet, onze artikels blijven steeds eerlijk en oprecht. 

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.