Texel

Is het Texel of Tessel? Beide uitspraken zijn correct, zegt Hanne terwijl we op de ferry rondlopen. Een maand voor dit exacte moment kreeg het Shades of Ghent team de kans om er een weekend op uit trekken naar het (voor ons onbekende) Nederlandse Texel. Een kans die we met veel enthousiasme grepen en een ervaring die wij delen met jullie. Want Texel is écht de moeite.

Texel

 

Vrijdag

Terwijl we haastig in de Mitsubishi L200 klommen, (ja echt klimmen) kreeg Flo nog even een paniekaanval. Gelukkig waren Louise en Wendy straight to business, susten ze Flo en hop weg waren we. We scheren doorheen Antwerpen centrum, pikken Hanne op en rijden door de smalste bermen en weggetjes. Wat allemaal geen probleem was met onze avontuurlijke Mitsubishi pick-up.Texel

2 uur later staan we aan Den Helder, waar je elk halfuur de veerboot kan nemen naar Texel. We waren net op tijd voor de allerlaatste veerboot. Een ticket voor de TESO veerboot kost 25 tot 37 euro afhangend van welke dag je reist. We rijden de auto op de ferry en gingen dan boven de mooie zonsondergang bekijken op het dek. Louise en Wendy opperen een Titanicmoment maar de ijskoude wind jaagt ons snel terug naar binnen.

Texel

Eens aangekomen in Texel merken we meteen op hoeveel natuur hier is en hoe rustig alles is. Overal zijn kleine lichtjes te bespeuren over het platte landschap. Na een uurtje rijden komen we aan bij Hotel Zeerust. Het is een hotel dat ook appartementjes verhuurt. Wij verblijven in een appartement. De appartementen waren net gerenoveerd en zagen er spik en span uit. We voelden ons meteen thuis. We sloten de avond af met een nachtelijke fish&chips.

Zaterdag

Zaterdag hadden we een drukke, maar toffe dag voor de boeg. Op de planning: brekkie, Ecomare, het strand, de vuurtoren en uitgebreid tafelen bij Kookatelier. Maar eerst.. cruisen in een reddingsboot!

‘S ochtends stond ons een aangename verrassing te wachten. De gastheer van het hotel vroeg ons tijdens het ontbijt of we misschien nog een gaatje hadden voor een tochtje met de reddingsboten van KNRM? Een avontuurlijke boottocht zeggen wij geen nee tegen. Al had Flo op sommige licht onstuimige momenten iemand nodig om haar handje vast te houden, maar we hadden geen seconde spijt van het last minute boottripje.

TexelTexel

Na onze wilde boottocht trokken we verder naar Ecomare. Ecomare is een opvangcentrum voor zeehonden en andere vinnige wondertjes. Een echte aanrader en geen show of dat soort toerisme. Maar een oprechte plaats die het beste voor hun nautische vrienden wil. Het voederen van de zeewoefs was fantastisch, echt gieren deden we!

TexelTexel

Na het spotten van een wel zéér enthousiaste Bruinvis gingen we richting dé vuurtoren van Texel om een shitload aan foto’s te shooten; new ootd’s are coming up ;). Wendy klom wel 10 keer op de houten rail voor dé perfecte instafoto. Of dat gelukt is… zie je later! De vuurtoren is ook een romantisch plekje om de zonsondergang te spotten of een leuke wandeling te maken.

TexelTexel

Na een leuke maar vermoeiende avond startten we in het gastronomische Kookatelier, een toprestaurant waar je uitgebreid kan tafelen. De kaart is steeds een verrassing en zorgt voor heel wat spannende momenten en gezellige conversaties. “Als het maar geen oesters zijn!” was Hanne’s enige wens. Die gelukkig ook vervuld werd. We schrijven nog een uitgebreidere posts over Kookatelier en ander lekker Texels eten binnenkort. Stay tuned!

Texel

 

Zondag

Na een heerlijk ontbijt gingen we op pad naar de Sluftervallei. De rit ernaartoe had al veelbelovende uitzichten maar eens aangekomen stootten we op een probleem. Het was broedseizoen. Ook vogels hebben soms privacy nodig en dat betekent dat de vallei tijdelijk gesloten is. Vanaf 1 augustus kun je er weer vrij rondlopen.

Texel

We reden terug naar ‘Slufter’ en konden daar wél een gezellige duinwandeling maken. Geen zeehondjes gespot! Na goed uitwaaien gingen we op zoek naar een knap bloemenveld voor enkele leuke foto’s. Daarna was het helaas alweer tijd om te gaan.

Texel

Texel is een plaats van natuur, dieren en rust. Keer op keer waren we verbaasd met hoe mooi dit eiland is. Je voelt je zo ver weg van de bewoonde wereld, even helemaal onbereikbaar. Perfect voor een weekendje weg!

Texel


 

Ben jij al eens in Texel geweest? Zo niet, ga je het toevoegen aan jouw #travelbucketlist?

 

♥ Shades of Ghent

Voor deze blogpost werkten we samen met VVV Texel. Deze foto’s en schrijfsels werden in alle creatieve vrijheid opgemaakt 😉

Share: