Zuid-Tirol dag 3

Louise sloeg een reisje aan de haak met haar prachtig appelreceptje en ik mocht mee! Samen met vriendinnen Liesbeth en Tille trokken we met Marlene Apples naar Zuid-Tirol, in Italië. Daar genoten we met volle teugen van de laatste zomerdagen en ik breng met plezier een reisverslagje.

Aankomen in farm stay Sinnergut

Na een vroege ochtend kwamen we in de namiddag aan in Sinnergut. Een zalige farm stay tussen de appeltjes, in de bergen en weg van alle lawaai. En niet onbelangrijk, mét zwembad.

Zuid-TirolFarm stay Sinnergut

 

Food, friends & fun

De volgende dag stonden er een heleboel leuke activiteiten gepland! Eens we uit de veren waren, schoven we onze voeten onder tafel en genoten van een overheerlijk ontbijt. Met een gevulde maag trokken we de appelvelden in om de kunst van appels plukken te leren. Met onze vers geplukte appels maakten we meteen appelbeignets klaar, mmm. Dat moeten de lekkerste appelbeignets zijn, ever!

Na de appelbeignets reden we richting nog meer eten. Het was op een plek met een prachtig uitzicht en ook het eten was top, ware kunstwerkjes op je bord! Na de lunch was het tijd voor een fietstocht en ontdekten we met de e-bike heel wat mooie plekken van Zuid-Tirol.

Zuid-Tirol dag 2Zuid-Tirol dag 2Zuid-Tirol dag 2Zuid-Tirol dag 2

Magie in Zuid-Tirol

Dag 3 was onze vrije dag en konden we de hele dag zelf kiezen wat we gingen doen. Het was al snel duidelijk dat we die dag zouden wandelen in de natuur, zo gezegd zo gedaan! Om andere toeristen te ontwijken vertrokken we al om 6 uur naar Karersee. Wat we daar aantroffen was werkelijk wondermooi! De kleur van het meer was zo magisch dat ik niet zou verschieten mocht er opeens een eenhoorn verschijnen :p

Na het meer reden we naar Seceda om daar een wandeltocht te doen van vier uur. Met heel veel goeie moed en mijn wandelschoenen aan begon ik aan de tocht, maar door het steile pad, een irritante maagkronkel en de warmte kostte het mij bloed, zweet en tranen om de top te bereiken. But we made it!

Zuid-Tirol dag 3Karrersee Zuid-TirolThe topless Tour

Auf Wiedersehen!

Na een dagje stappen mochten we op onze laatste dag zalig relaxen in Terme Merano. Ze hebben zowel baden binnen als buiten, dat laatste is ideaal als het buiten mooi weer is en je van de zon wilt genieten. Naast de zwembaden kom je er ook tot rust in het welness-gedeelte en je kunt ook genieten van behandelingen met producten op basis van appels. Oh ja, wat je allemaal met appels kunt doen!

We hadden gerust nog wat meer dagen hier kunnen spenderen. De Dolomieten hebben echt zovéél te bieden, veel meer dan wij gezien hebben. Je kunt hier dus gerust een weekje blijven of meer!

En oh, special thanks to Louise, dankjewel dat we mee mochten met jou ♥

Bekijk onze aftermovie hier: https://www.instagram.com/tv/BokAhDqFgm2/


Staat Zuid-Tirol op jouw #travelbucketlist?

 

Xje

Wendy

Share: