In onze vorige blogpost voor foodies in Barcelona las je al alles over brunchen & lunchen in Barcelona. Vandaag vertellen we je alles over onze favoriete 3 D’s: dinner, drinks en -niet te vergeten- dessert. Heb je een uitje naar Barcelona op de planning? Lees dan snel verder en ontdek de leukste restaurants, rooftopbars & dessertplekjes van Barcelona.

Dinner

Florida

Deze plek vonden we eigenlijk toevallig tijdens het wandelen, maar is ook echt een topper! Zeker hun alcoholvrije mojito’s zijn héérlijk. Je zet je neer in een hip interieur van vooral hout en planten, all the things I love. Vooral de vleesgerechten zijn lekker! Zo namen Hanne en Flo een heerlijk stukje steak en nam Louise een hamburger met geitenkaas. Yum! Ook de ober was enorm vriendelijk en we hebben nooit lang moeten wachten op wat we bestelden!

Florida

Adres: C. Floridablanca, 119

Bake & Bite

Hier kun je niet zitten maar wel pizzastukken on the go meenemen. En wat voor pizzastukken! Ze zijn echt gigantisch en kosten maar €2. En het grootste pluspunt voor Wendy is dat ze erkennen dat ananas op pizza écht not done is ♥

Bake & Bite

Adres: Travessera De Gracia

Drinks

Makamaka

Tijdens onze fietstocht in Barcelona hielden we hier een korte pitstop. Hier vind je de lekkerste cocktails en blijkbaar zijn ook de burgers om naar huis over te schrijven! Burgers proefden we er niet maar wel de cocktails en die zijn echt yummy! En ja hoor, je hebt er ook mocktails. En naast dat is ook hun concept een kers op de taart. Op hun kaart vind je namen zoals Mr. Lava lava, Fan of Tan, Mr Clooney, enzovoort. Ga er zeker zelf eens heen om er de rest van de namen te ontdekken ☺. De prijzen hier zijn ongeveer dezelfde als van een Belgische cocktailbar.

Makamaka

Adres: Passeig de Joan de Borbó, 76

Rooftopbar: Majestic hotel

Lichtjes giechelend wandelden we het prestigieuze Majestic Hotel binnen. Alles was zo glad en glimmend dat we voortdurend met onze weerspiegeling werden geconfronteerd. Het interieur was duur en de kaart van hun rooftop bar evenzeer. Een cola had je voor €7, een cocktail was al snel €15. Maar je moet het zo zien, één duur drankje voor een indrukwekkend zicht op het mooie Barcelona. De talloze oude gebouwen en de schatten van Gaudi waren volledig zichtbaar. De zonsondergang zien met de indrukwekkende Sagrada familia op de achtergrond is zeker €7 waard.

Majestic hotel

Adres: Passeig de Gracia 68

Dessert

Holly’s

Gezonde sapjes, lekkere Amerikaanse cookies en ijsjes, daarvoor moet je bij Holly’s zijn. Deze hotspot ziet er ietwat commercieel uit en mist wat originaliteit, maar wie er langs komt moet zeker de icecream sandwich proberen.

Holly's

Adres: Carrer de la Canuda, 13

Chök

Ben je zot van donuts? Dan zul je verliefd worden op Chök! Je vindt er donutscronuts en cookies die ware kunstwerkjes met verschillende smaken, mmm. Wendy ging er stiekem ’s morgens naartoe en maakte van de cronut mijn ontbijt. Ze ging voor een exemplaar met witte chocolade en het was echt hémels. Het is daar echt een ware chocolate heaven! Ook vallen de prijzen redelijk mee, maar het lijkt ons geen dessertje on the way voor elke dag. Eén zo’n cronut heb je voor € 3,95.

Chök

Adres: Carrer del Carme, 3

Eyescream & Friends

Wie Wendy goed kent weet dat ze nogal een zoetebekje is. Laat je haar kiezen tussen voor- of nagerecht dan zal ze eerder voor het dessert gaan. Ze keek haar ogen dan ook uit toen ze ‘Eyescream & Friends‘ zag tijdens de wandeling naar het strand. Het is de schattigste vorm van ijscrème die ze ooit al zag! Ze hebben ongeveer vijf smaken ijscrème om uit te kiezen en dan kun je nog twee toppings kiezen. Wendy ging voor mango, Oreo crumble en Dulce de leche, een goddelijke combinatie als je het haar vraagt. Nadat je een combinatie kiest, bewerken ze het ijs wat, dropten er twee oogjes op en klaar! Ready to attack, al vonden we het bijna veel te schattig om meteen op te eten 😉

Eyescream & Friends

Adres: Paseo Joan de Borbó, 30


SoG’ers Louise, Wendy, Hanne & Flo

Share: