Disneyland Parijs
“Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow, and fantasy.”

– Walt Disney

entranceCollage

Disneyland Parijs is het walhalla voor iedereen die van Disney, amusement en pretparken houdt. Zeker niet goedkoop, maar absoluut de prijs waard! En ja, in Disneyland lopen alle kleine meisjes effectief als prinsesjes rond en daar ben ik zo jaloers op! Ik wil ook in mijn prinsessenkleed naar Disneyland!!!!

Eind februari ben ik voor de tweede keer naar Disneyland geweest met mijn broer. Ik was er al eens eerder geweest, maar toen was ik nog heel klein, dus ik herinner me er eigenlijk niets meer van.

Disneyland is voor mij heel bijzonder doordat de totale ervaring echt helemaal af is! De attracties zijn tot in de details perfect, met zelfs de bijpassende soundtrack op de achtergrond. Helaas ben ik niet zo avontuurlijk aangelegd (en ik heb hoogtevrees) dus normaal gezien kijk ik meestal toe, terwijl iedereen op de attractie gaat. Maar nu mijn broer me uitgenodigd had voor dit tripje, nam ik mezelf voor om op alle attracties te gaan. Het zou een dag worden waarop ik al m’n grenzen zou verleggen. Zo gezegd, zo gedaan! Ik ben op alle attracties gegaan, tot verbazing van mijn broer! Ik vond het echt Supercalifragilisticexpialidocious!

11121303_10206099883952698_650244289_n

Attracties

Disneyland Paris is opgedeeld in 2 parken, namelijk Disneyland en Walt Disney Studios. Walt Disney Studios is het kleinste park. Je kan zowel tickets kopen voor één park als voor beide parken. Op sommige dagen is het park tot 22 uur of 23 uur geopend en dan heb je vanop bepaalde attracties een supermooi zicht over de parken. Hieronder vertel ik je wat meer over een aantal van mijn favoriete attracties in Disneyland Paris.

Walt Disney Studios

Crush’s Coaster

Crush’s Coaster is een heel bijzondere achtbaan doordat je per vier in een karretje zit dat regelmatig draait en de vorm heeft van een schildpad! Het kan dus zijn dat je achterwaarts op de rollercoaster zit en dat maakt het nog zoveel toffer! Hier wordt de wondere wereld van Finding Nemo gecreëerd.

Rock ‘n’ Roller Coaster

Bij deze fantastische rollercoaster staat er meestal geen lange rij, maar volgens mij is het één van de leukste attracties in het park! Dit is een indoor achtbaan en de rit is volledig in het donker! Om het nog wat spectaculairder te maken wordt er loeiend hard Aerosmith afgespeeld. Geweldig!!!

Ratatouille

Een 3D-attractie met superleuke special effects. Hier zit je in een karretje dat eruit ziet als een rat en je gaat door het verhaal vanuit het standpunt van Remy en zijn rattenfamilie.

Tower of Terror

The Tower of Terror is gebaseerd op de oude televisieserie The Twilight Zone. De setting is een oud en verwaarloosd hotel met vreemd personeel. Je wordt eerst met een kleine groep naar een kamer gebracht waar je een film te zien krijgt. Daarna kom je in de personeelsgangen terecht waar je een nummer krijgt en op die plaats moet je dan in de personeelslift gaan zitten. Wat er in de lift gebeurt, laat ik het liefst in midden, maar één ding kan je al zeggen… Je zal schrikken, ook al weet je dat het elk moment zal gebeuren!

waltdisneystudiosCollage

Disneyland

Peter Pan’s Flight

Peter Pan’s Flight is één van de klassiekers in het park. Het is niet echt spannend, maar wel magisch! Je vliegt net zoals in de film in een bootje over Londen en Neverland. Doordat je vliegt, hangt het bootje langs boven vast en dat is ook wel een aparte ervaring. En trouwens, wie is er een mooier symbool voor de kindheid en de magie van Disneyland dan de legendarische Peter Pan?

Indiana Jones

Nadat ik al op de Rock ’n Roller Coaster was durven te gaan, moest ik dit toch ook wel aankunnen! Het grote verschil is wel dat Indiana Jones in de open lucht is, je kan alles zien rondom je. Het zweet brak me uit! Stress!!!! Maar wat een leuke attractie was dit! Het park was ’s avonds langer open. We maakten van de gelegenheid gebruik om deze attractie nog eens over te doen, we konden genieten van alle mooie lichtjes in het park.

Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain bevindt zich in Frontierland en de eerste keer dat ik naar Disneyland ging, was de wachttijd meer dan twee uur. (Aangezien we geen opgevers zijn, hebben we maar liefst twee uur in de rij gestaan en ik was doodsbang om erop te gaan!). Nu hadden we het wat beter aan boord gelegd en hadden we een Fastpass genomen en terwijl een andere attractie gedaan. Als het park ’s avonds later open is, is dit zeker een aanrader! In het donker is deze attractie best wel eng!

disneylandCollage

Food

Naar Disneyland moet je zeker niet gaan om lekker te eten, dat is zeker! Toch zeker niet in de parken. In The Disney Village (buiten de parken) is er wel  een Starbucks, McDonalds en Annette’s Diner.

Annette’s Diner

Annette’s is een typisch Amerikaanse diner zoals we die in Europa nergens hebben. Ze serveren voornamelijk huisgemaakte hamburgers en milkshakes. Je kan er ook een menu krijgen met een drankje, hamburger en dessertje voor een lagere prijs.

dinerCollage

Hopelijk heb ik je wat warm kunnen maken voor deze magische plaats!

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.