Trekrugzak Decathlon

‘Hanne, wil je écht met een rugzak op reis?’ Mijn familie en vrienden konden hun oren niet geloven toen ik vertelde dat ik ging rondtrekken in Thailand. Niet alleen ben ik nogal een luxebeest, daarnaast neem ik meestal ook een megakoffer vol kleren mee. Een rugzak is dan niet ideaal, slapen in hostels en een absoluut minimum aan comfort zoals ‘echte backpackers’ het doen nog minder.

Daarom gaan we niet voor afritsbroeken en hikingboots, wij gaan namelijk flashpacken. Stijlvol backpacken – joepie! Omdat een rugzak voor een backpacker onmisbaar is (duh…) en ik heel wat research deed voordat ik die van mij koos, geef ik je in deze post een aantal tips om de juiste rugzak te kiezen.

In deze post las je al dat ik twijfelde over welke rugzak ik zou kopen, en vooral over welke inhoud mijn toekomstige backpack moet hebben. Alvorens ik naar de winkel ging, had ik wat research gedaan en zo voor mezelf enkele criteria opgesteld waaraan de rugzak moest voldoen.

Mijn ideale backpack

 • kost minder dan €100
  Aangezien ik niet denk dat vanaf nu al mijn reizen al backpackend zullen verlopen, wil ik niet te veel geld uitgeven aan een rugzak die ik maar één keer gebruik. Decathlon heeft naar mijn mening het breedste aanbod aan rugzakken, die gaan van €39,99 (“>Deuter Appalachen 65l)
 • heeft een inhoud van 50-60l
  zoals ik hierboven al zei, is het voor mij belangrijk om voldoende te kunnen meenemen. Backpacken met een rugzakje van 30l is voor mij een nobel doel, maar helaas niet echt mijn stijl. Aangezien ik mijn rugzak sowieso zal willen volproppen, of hij nu 30, 60 of 75 liter is, ga ik voor een veilige grootte van tussen de 50 en 60 liter.
 • is een frontloader
  Mijn oude toploader rugzak heeft zijn laatste festival niet overleefd, maar uiteindelijk ben ik daar best blij om. Het was steeds weer een gevecht om het juiste kledingstuk uit de rugzak te halen, zonder dat alle kleren daardoor op de grond van de tent belandden. Een frontloader rugzak gaat ook vooraan open in plaats van enkel bovenaan, net zoals bij bijvoorbeeld een sporttas. Daardoor heb je een veel beter overzicht op de inhoud van je rugzak.
 • heeft een stevige heupgordel
  Ik wil het mijn arme schouders en rug niet aandoen om 3 weken lang 10 kilo (ik hoop niet meer…) te dragen. Een stevige heupgordel helpt het gewicht te verdelen waardoor je schouders en rug ontlast worden.
 • is speciaal voor vrouwen ontworpen
  Ook niet onbelangrijk, en niet alleen voor het design van de rugzak (;-)), ik ben op zoek gegaan naar een rugzak die speciaal voor vrouwen ontworpen is. Zo’n backpacks hebben een kortere rug, de schouderbanden zijn iets meer uitgesneden en staan dichter bij elkaar.

Uiteindelijk ben ik gegaan voor

Trekrugzak Decathlon

De rugzak is van het merk ‘Quechua‘, het huismerk van Decathlon en kost €89,99, helemaal binnen mijn budget dus. Niet het allergoedkoopste model daar, want de rugzak ‘Forclaz 60l’ heb je al vanaf €54,99.

Trekrugzak Decathlon
De rugzak is een frontloader en kan dus zowel bovenaan als verticaal in het midden geopend worden. Heel handig om niet steeds onderin mijn tas te hoeven graaien!

Speciaal aan deze rugzak is dat-ie het Easyfit systeem heeft, waardoor je hem makkelijk kunt aanpassen wanneer je ‘m draagt zodat hij goed aansluit.

De rode lintjes zorgen ervoor dat de rug makkelijk afgesteld kan worden, en ook de andere banden kunnen makkelijk aangepast worden.
De rode lintjes zorgen ervoor dat de rug makkelijk afgesteld kan worden, en ook de andere banden pas je gemakkelijk aan.

De backpack heeft stevige heupgordels, met een handig zijvakje.

Trekrugzak Decathlon
Trekrugzak Decathlon

Een aparte regenhoes kopen is niet nodig bij dit model, want die zit al onderin een zakje. Bij goedkopere modellen is dit niet zo, maar voor een kleine tien euro koop je die ook bij Decathlon.

Trekrugzak Decathlon

Test de trekrugzak!

Belangrijk om te onthouden is dat passen key is. Ik heb in de winkel meerdere rugzakken uitgetest, zowel goedkopere als duurdere en deze rugzak kwam er voor mij als het meest comfortabel uit. Kies dus niet zomaar voor de allerduurste, die is niet altijd het best voor jouw postuur.  Daarnaast zou ik je ook niet aanraden om de rugzak online te kopen vooraleer je ‘m gepast hebt, liefst met wat gewicht erin.

De achterkant van de rugzak is voorzien van koelend netje, waardoor hij niet aan je rug plakt.
De achterkant van de rugzak is voorzien van verluchtend netje, waardoor de backpack niet aan je rug plakt.
Trekrugzak Decathlon

Bij Decathlon werd ik erg goed geholpen door de winkelverkoper die zelf een jaar door Azië getrokken had. Ik ging zelfs naar huis met wat extra reistips voor Thailand!

Ging jij al eens backpacken? Wat voor rugzak neem je mee en wat vind jij belangrijk? 

Meer reisinspiratie?

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.