Peru reis

Ondertussen is het al even geleden dat ik terug ben van Peru en nog steeds heb ik heimwee. We probeerden zoveel mogelijk te zien tijdens de 19 dagen die we hadden. Heb jij ook plannen om naar Peru te gaan? Misschien helpt mijn route door Peru je wel op weg 😉

Vluchten naar Lima

Onze vluchten hadden we heel last-minute en in het hoogseizoen geboekt door omstandigheden. Dat zagen we dan ook aan onze vliegtickets. Deze waren redelijk prijzig en waren iets meer dan € 1000 per persoon.

Voorbereidingen

Je hebt er geen visum nodig, maar je inentingen zijn wel belangrijk en moet je zeker incalculeren als je naar de jungle gaat.

Ga je naar de jungle, check dan zeker of malariapillen daar nodig zijn. In veel regio’s was het niet echt nodig om op voorhand malariapillen te slikken, maar bij Iquitos was het wel ten zeerste aangeraden. En oh, ga niet voor Lariam als je gevoelig bent aan hevige dromen en je tijdens je reis ook de bergen in trekt, deze zouden namelijk ook voor desoriëntatieproblemen zorgen.

Verder raad ik je ook zeker aan om hoogteziektepilletjes mee te nemen. Deze moet je ter preventie van de hoogteziektesymptomen innemen, maar veel reizigers raden aan om ze niet té veel in te nemen. De symptomen maken je namelijk attent op het feit dat je lichaam vanbinnen meer zuurstof nodig heeft. Onderdruk je al die symptomen constant, merk je natuurlijk ook niet op tijd wanneer je lichaam écht niet meer kan.

Hoofdstad Lima verkennen

14/08 – 16/08

Na 12 uur vliegen, landden we in Lima, dus daar ging ons avontuur ook van start. We verbleven er 2 dagen en namen de tijd om het historische centrum van Lima en Miraflores te ontdekken. Aan de drukte merk je meteen dat Lima de hoofdstad is van Peru.

Peru Lima
Peru Lima

Jungle madness in Iquitos

16/08 – 19/08

Na twee dagen Lima trokken we naar rustigere oorden. Een binnenlandse vlucht bracht ons naar Iquitos. Daar stond ons een jungle-avontuur te wachten met Otorongo Lodge. Na een onstuimige bootrit met een noodzakelijke stop door de stortregen op de Amazonerivier, kwamen we aan in onze lodge. Alles was heel erg basic, maar je had elke dag zalige activiteiten (daar spotte ik voor het eerst een wilde luiaard, zwangere slang en nog zoveel meer wilde dieren) en elke maaltijd werd altijd tot in de puntjes verzorgd door zangminnende Peruviaanse vrouwen.

Amazone rivier Peru
Otorongo Lodge Iquitos Peru
Otorongo Lodge Iquitos Peru

Feeling high in Cusco

20/08 – 31/08

Het vliegtuig landde nog maar net of ik had al te kampen met de hoogteziekte. Ik wou nog nooit zo snel van een vliegtuig afstappen, denk ik… Na een hele namiddag te kotsen, koppijn en op de pot te zitten (ja, ook dit hoort bij reizen) ging het de dag erna weer veel beter. Gelukkig was de dag erna voorzien van gezellig op het gemakje Cusco ontdekken. Ook schuimden we die dag nog enkele reisbureaus af om nog verdere activiteiten te boeken.

Peru Cusco


Dag 2 was onze meest toeristische dag. Met een busje gingen we van plek tot plek om toch nog de prachtige plekjes buiten het centrum mee te pikken. Zelf zijn we daar niet zo’n fan van, maar door onze beperkte tijd was dit het meest efficiënte. We gingen onder andere naar de Sacred Valley, Pisac en Salineras de Maras.

Peru Cusco


Op dag 3 stond een private tour naar de adembenemende Rainbow mountain.

Red Valley Peru
Rainbow Mountain Peru

Dag 4 hadden we op voorhand in België vastgelegd. Die dag klommen we naar de Skylodges van Natura Vive.

Skylodge Natura Vive Peru

Op dag 5 vertrokken we pijnlijk vroeg om aan onze 5-daagse Salkantay trek te beginnen. De bestemming? Wandelen naar wereldwonder Machu picchu natuurlijk!

Na de vijf dagen Salkantay Trek hadden we nog een dagje in Cusco. Die gebruikten we om rond te kuieren in arty farty San Blas.

Terug naar Lima

31/08 – 01/09

Barranco Lima

Na een dagje San Blas stapten we die avond direct terug op het vliegtuig om weer enkele hoogtemeters te zakken en terug naar Lima te gaan. Na een nachtje slapen trokken we de ochtend erop naar Barranco. Dat is het meer kunstige deel van Lima.

Peru liet zoveel indrukken na bij mij dat ik nog een schat aan inspiratie heb (en foto’s) om over deze reis te schrijven. Maak je dus klaar voor nog enkele meer uitgediepte verslagjes. Heb je nu al specifieke vragen? Mail me 😉

Over wat wil jij nog meer lezen? Staat Peru op jouw travel bucketlist?

Nog meer reisinspiratie?

Xje

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be