Moleskine city notebooks

Zoals jullie misschien al gelezen hebben, ben ik een echte planner – en dan zeker als het op reisjes aankomt. Iedere trip die ik maak is perfect gepland zodat ik achteraf niet het gevoel heb dat ik iets gemist heb. Metrohaltes per attractie zijn opgeschreven, openingsuren genoteerd, shoppinglists worden meegenomen en vaak heb ik ook nog voor elke dag een dagplanning klaar. Gelukkig kan ik (relatief) makkelijk van mijn plannen afwijken en word ik niet gek als een dag eens wat anders verloopt, maar ik vind het plannen érg fijn om te doen en het zorgt ervoor dat ik goed voorbereid ben.

Naast mijn liefde voor plannen, heb ik ook een liefde voor mooie notitieboekjes en stationary. Je kan je dus wel voorstellen dat een combinatie reisgids/notitieboekje me kan bekoren. Moleskine (bekend van de mooie, zwarte lederen notitieboekjes) bracht dit op de markt en ik ben een fan van het eerste uur.

Moleskine City Notebooks


De Moleskine City Notebooks zijn niet zomaar notitieboekjes. Er is een boekje voor iedere (grote) stad, inclusief metroplannetje, stadsplan, lege notitieblaadjes en er zijn ook gecategoriseerde notitieblaadjes voorzien, zodat je bijvoorbeeld een tof restaurantje bij de ‘eetgelegenheden’ kunt schrijven. Achteraan zit ook een soort ‘vakje’ om losse papiertjes in te bewaren, tickets bijvoorbeeld.

Moleskine City Notebooks
Ik vind de lege blaadjes zelf heel handig om lijstjes en bijvoorbeeld hotelgegevens op te schrijven.
Moleskine City Notebooks
Het stadsplannetje zorgt ervoor dat je altijd weet waar je je precies bevindt, en zeker in combinatie met de translucentpapiertjes kan je heel makkelijk routes plannen.

Routes aanduiden

Iets wat ik ook echt ongelofelijk handig vind maar waarvan ik eerst niet goed wist wat ik er mee kon, zijn de ’translucent’-papiertjes. Deze doorzichtige blaadjes (uit een soort dun plastic) zijn bovenaan zelfklevend en kan je makkelijk over het stadsplannetje heen plakken. Zo kan je er plaatsen of routes op aanduiden, zonder dat je rechtstreeks op het plannetje moet gaan schrijven! Als je toch iets anders wilt opschrijven, haal je het blaadje er gewoon af et voila: een mooi en onbeschreven stadsplan!

Moleskine City Notebooks
In dit boekje zit een uitklapbare metrokaart, zo heb je met dit boekje ineens alles bij en heb je geen aparte plannetjes meer nodig!

Zelf heb ik 3 Moleskine City Notebooks, namelijk New York, Parijs en Londen. Ik ben van plan om er nog een 4e bij te kopen van Berlijn, want daar ga ik binnen enkele weken met school heen. (ik heb er stiekem enorm veel zin in en kan al niet wachten om te beginnen met plannen!)

Moleskine City Notebooks
Mijn collectie Moleskine City Notebooks, ik heb er ééntje van New York, Londen en Parijs. Binnenkort komt daar ook nog ééntje van Berlijn bij.

De Moleskine City Notebooks zijn te koop in vele boekhandels maar oa. ook op bol.com! Daar kan je de boekjes kopen voor zo’n 17 euro. Op deze site kan je bekijken van welke steden notitieboekjes te koop zijn.

Houden jullie ook zo van plannen? Hebben jullie ook al zo’n gidsje in jullie bezit?

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.