Hello travelovers!

Is Spanje voor jou echt de place to be? Dan heb ik de ideale blogpost voor jou in petto. Ik heb het vandaag namelijk over de op twee na grootste stad. Enjoy!

 

Niet enkel Barcelona bevindt zich aan het strand maar ook Valencia. De stad ligt namelijk aan de Costa del Azahar, en trouwens ook aan de rivier de Turia.
Daarbovenop geniet “sinaasappelstad” van heel warme zomers en zeer milde winters. Het heerlijk mediterraans klimaat is zelfs iets warmer dan dat van Barcelona. Deze ideale citytrip tijdens de wintermaanden biedt met zo’n 300 dagen zon per jaar je ultieme shot vitamine D.

Daarvoor kan je gebruik maken van de metro, de taxi of je kan ook alles gezellig te voet doen. Voor de Metrovalencia neem je een 10 beurtenkaart. Deze metrolijn verbindt ook het vliegveld van Valencia met het centrum. Omdat je daarvoor buiten het centrum rijdt, kan je hiervoor niet je 10 beurtenkaart gebruiken. Het kostte voor ons 4,40 euro enkel maar het was slimmer geweest om een heen en terugticket te nemen van 6 euro.

Wat ook jammer is, is dat er geen metro rijdt tot aan de nieuwe stad. Wij namen hiervoor dus de taxi. Er zijn verscheidene taxistops waar je direct in een auto kan springen en goedkoop ergens kan geraken. Overdag start de teller van maandag tot vrijdag op 1,45 euro en daarbij komt dan 1,08 euro per kilometer. Op zaterdag, zondag en feestdagen start de teller op 4 euro en komt er 1,18 euro bij per kilometer. Als je tussen 21 uur en 7 uur een taxi neemt, zal de teller starten op 2 euro en komt er 1,18 euro bij per kilometer.

 

Must-see

Nieuwe stad

Op de plek waar vroeger, voor de overstromingen van 1957, de rivier Turia stroomde, vindt men nu onder andere de befaamde Stad van kunsten en wetenschappen. Het werd ontworpen door Santiago Calatrava. Op het eerste gezicht doet de naam niet direct een belletje rinkelen maar als ik je vertel dat deze Spaanse architect de creatieve ziel is achter het prachtige Station Luik-Guillemins in België waarschijnlijk wel.

De Ciutat de les Arts i les Ciències, zoals de valencianen het noemen, bestaat wel uit de volgende zeven gebouwen:

  • Het wetenschapsmuseum El Museu de les Ciències Príncipe Felipe
  • L’Umbracle
  • L’Hemisfèric met een IMAX-theater, planetarium en Laserium
  • De evenementenhal L’Àgora
  • Het operagebouw El Palau de les Arts Reina Sofía
  • Torres de València
  • Het grootste aquarium van Europa.

De complexen zijn omgeven door park en vijvertjes. Het is zonder twijfel de moeite waard om te bezichtingen!

 

Oude stad

Estación del Norte

Het is het drukste treinstation van Valencia en tevens het mooiste door de Art Nouveaux stijl en de authentieke houten loketten. Links op de foto zie je de stierenvechtenarena Plaza de Toros.

picmonkey-collage

 

De Kathedraal van Valencia

Een ander interessant gebouw is de Kathedraal met de hoge gotische klokkentoren die bekendstaat als “El Miguelete”. Deze toren met zijn 207 trappen kun je voor 2 euro beklimmen waarna je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Het is te vinden op het plein Plaza de la Vírgen net als het Palau de la Generalitat, de Basílica de la Virgen de los Desamparados.

7

 

Colón

Een citytrip zonder een dagje shoppen? No way! Hiervoor trek je best naar de straat Colón. Daar vind je winkels zoals Zara, Mango, Oysho, Brandy Melville, Stradivarius en nog veel meer. En sommige winkels zijn zelfs goedkoper dan bij ons. Een echte foodie? Ga dan naar de Mercado de Colón, deze markt is geen traditionele voedselmarkt en is zeker een bezoekje waard als je zin hebt in een hapje of een drankje.

9

 

Nachtleven

Een avondje uit in Valencia is de moeite! Je moet wel rekening houden met het verschil in ritme. De etenstijden zijn er voor Europese begrippen laat, rond 22 uur dus ook het feesten begint later, rond 1 uur. Wij trokken naar Mya, een club in de nieuwe stad met 3 zalen: house, r&b, reggaeton. De inkom kost voor half 2 12 euro en daarna 15 euro. Hierin zit niet enkel je inkom maar ook nog een drankje. Wij namen een gin tonic, die normaal 9 euro kost. Je vindt er een heel divers publiek maar tegelijkertijd een heel goede sfeer en veel ambiance. In de zomer is er ook een openluchtdiscotheek boven Mya, namelijk L’Umbracle.

 

Er komt nog een volgende blogpost met 3 leuke hotspots die het bezoeken zeker waard zijn ? Wil je die blogpost niet missen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief !

 

Bezochten jullie Valencia al? Of staat al op je lijstje?

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise