De winter is nog niet helemaal weg of we zitten al volop met onze gedachten bij de zomer. Het is dan ook al het ideale moment om je zomer een beetje te plannen. Ga je de beentjes losschudden op een festival? Kamperen in de Ardennen? Soldenshoppen in Londen, citytrippen of ga je dit jaar voor een verre reis? Ik ging in 2015 naar Portugal, een land dat me aangenaam verraste!

We kozen voor een rondreis dus verbleven de nachten ook op verschillende plekken, zo konden we echt het maximale uit onze reis halen. Een hele vakantie chillen en op mijn lui gat zitten is niets voor mij! De reis duurde 9 dagen en bestond uit een deel Algarve, Sintra en we sloten af met Lissabon. Als je net zoals ik graag veel wil zien, is een auto een must in de Algarve. Wij betaalden € 295 voor zes dagen een huurwagen.

Zoals ik al zei had ik nooit gedacht dat Portugal mij zo zou bevallen. Ik toon je dus met plezier mijn reistips!

Wat doen in de Algarve

Ik mag dan wel iemand zijn die zoveel mogelijk wilt zien op haar reis, toch hou ik er ook van om een kleurtje op te doen met een goed boek in de hand. Mijn enige voorwaarde: mooie stranden. Voor de strandliefhebbers is de Algarve de ideale plek om prachtige stranden af te schuimen!

Lagos + Ponta de Piedade

Een van de mooiste stranden van Portugal ligt ongetwijfeld in de stad Lagos. Je vindt Lagos in het Portugese district Faro. Wij gingen eind augustus/begin september en we hadden op het strand helemaal geen last van een overwhelming aan toeristen.

Ponta da Piedade ligt ongeveer 3 km van Lagos zelf en is zeker het bezoeken waard. Dit uitzicht vult menig postkaartjes en ik begrijp waarom! Je maakt een wandeling tussen rotsen en komt op plekken waar een adembenemend zicht op zee je toelacht. Je ziet een verzameling aan rotsformaties, helblauw water en klotsende golven.

Portugal Lagos Ponta da Piedade
Ponte da Piedade
Portugal Algarve

Wat je ook zeker moet zien als je in de buurt bent, is de Benagil Cave. Je kunt ervoor kiezen om een kleine boottrip te plannen, maar tegen dan andere toeristen plakken, zagen we niet zitten. Dan maar een kajak huren? Maar die waren er niet 🙁 Na lang twijfelen besloten we dan maar met de mini surfplank, zwemvliezen en duikbril naar daar te gaan. Een lastige uitdaging voor iemand die het niet zo voor water heeft. Als je niet echt vertrouwd bent met de zee en zwemmen doe dit dan zéker niet alleen! Eenmaal aangekomen was ik wel blij, want wauw wat een uniek beeld krijg je.

Zonsondergang aan Cape St. Vincent

In Sagres vind je Kaap Sint-Vincent, een prachtig punt om te zwijmelen terwijl je de laatste zonnestralen van de dag ziet. Natuurlijk zul je er andere toeristen tegen het lijf lopen, maar als je een goed plekje te pakken krijgt, blijft het een magisch moment.

Portugal cape st vincent sagres
Cape St. Vincent

Sintra

Na vijf dagen Algarve gingen we naar Sintra, dichtbij Lissabon. Als je tijd hebt om het te combineren met Lissabon is Sintra het zeker waard! Een volle dag in Sintra is genoeg om de belangrijkste hoogtepunten te bezoeken.

Quinta da Regaleira

Tussen al het mooie groen merk je al snel het mysterieuze kasteel ‘Quinta da Regeleira’. Een wondermooi kasteel gebouwd in romantische stijl die je stante pede ook romantische feels schenkt! Je waant je meteen in je eigen Rapunzel sprookjesverhaal, het klinkt dus niet raar in de oren als ik je zeg dat ze het doopten tot werelderfgoed. Ook het interieur is in harmonie met het exterieur: indrukwekkend bombastisch. Om het te bezoeken betaal je als volwassene €6.

Quinta da Regeleira Sintra Portugal
Quinta da regeleira Portugal Sintra

Parque e Palácio da Pena

Ietsje verder dan het vorige kasteel stuit je op een paleis dat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. Maar voor je jouw ogen mag uitkijken, mag je eerst de frisse natuur opsnuiven in het park. Het is een stukje stappen dus comfy schoenen zijn zeker geen overbodige luxe!

Parque da pena portugal

Het paleis zelf is om het zacht uit te drukken: speciaal. Volgens mij ben je er helemaal gek op of vind je het spuuglelijk. Het paleis is van boven tot onder très kitsch. Afgezien van de imposante bouw van het paleis zorgen de felle kleuren voor meer opval-gehalte. Ik vond het prachtig om zien, maar het is begrijpelijk dat iemand anders dit meer vindt thuishoren in Disneyland. Maar net zoals Quinta da Regeleira staat ook dit paleis te pronken op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Palacio da pena portugal sintra
Palácio da Pena

Hierna bezochten we het prachtige Lissabon, maar omdat de stad mijn hart stal, verdiende die een aparte blogpost: Reizen in Portugal: 5 X must-do in Lissabon

Bezochten jullie pretty Portugal al? Of ga je er dit jaar op reis en heb je nog vragen? Don’t hesitate & ask!

Graag meer reisblogposts lezen?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be