Reizen vinden we bij Shades of Ghent allemaal wel leuk. De wereld verkennen, nieuwe steden bezoeken, culturen leren kennen en de mooiste plekken ontdekken. Wie houdt daar niet van?
Toch houden we allemaal van een ander soort reizen en bestemmingen. In deze post ontdek je waar wij het allerliefst heen willen gaan. Of dat nu in 2017, of wat later is ☺.

 

Flo – Zuid-Afrika

Heb je ooit heimwee naar een ver land? Gent heeft een speciaal plaatsje in mijn hart, het zal altijd mijn echte thuis zijn. Maar soms roept het avontuur. Specifieker Zuid-Afrika roept me, ik heb al jaren een droom om ZA te ontdekken. Kaapstad, Johannesburg, de witte stranden, op safari gaan, de vele bergen ontdekken, een poging doen het Afrikaans te verstaan. Het lijkt me een land dat zoveel te bieden heeft, zowel in cultuur als natuur. Ik kan het niet goed uitleggen… Ik moet er gewoon heen, snap je me? Plus, het is het land van Coetzee en Die Antwoord, van een cultuurclash gesproken.

Layla – Spanje

Een roadtrip doorheen het Zuiden van Spanje: misschien niet even spectaculair als de favorieten van de andere meisjes, maar momenteel hoog op mijn bucketlist. Zeker de steden Cordoba, Granada en Sevilla staan hoog op mijn lijstje. De foto die je ziet, is afgelopen februari genomen in Malaga. We waren dus al aardig in de buurt, maar toen was er maar weinig tijd om extra steden te bezoeken. Snel er nog een keertje heen dan maar!

Floriane

Ik ben een echt stadsmeisje én mij ga je echt niet snel op trektocht zien gaan. Ik vind het fantastisch dat mensen daar van genieten, zoals Hanne, Flo en Layla vorige zomer in Thailand gedaan hebben, maar ’t is echt niet mijn ding. Ik wil graag meer van De Verenigde Staten zien. Misschien is het een beetje dom, maar ik blijf met het idee spelen dat ik er ooit naartoe zal trekken om er te gaan wonen. Op mijn bucketlist staan Chicago, Boston, San Francisco, Orlando – Walt Disney World & nog een keertje New York City. Eind november kan ik al eentje schrappen, want ik ga dan naar Walt Disney World!

Ohja, hierboven zie je mij – 2 jaar geleden –  bij de The Charging Bull in NYC. Grabbing the bull by the balls zou voor financiële voorspoed moeten zorgen, maar daar heb ik eerlijk gezegd nog niets van gemerkt. #brokeasfuck

Hanne – Namibië

Oh, wat staan er nog veel landen op mijn travel bucketlist. Het was dan ook niet makkelijk om er eentje te kiezen. Maar als ik nog één reis zou mogen maken, zou ik absoluut kiezen voor het avontuur in Namibië. Met een omgebouwde jeep met een daktent door het rauwe landschap reizen lijkt me fantastisch. Slapen in de tent op het dak of  in knusse lodges en urenlang door het Afrikaanse landschap rijden, wauw!

Wat Namibië te bieden heeft? De droge Kalahariwoestijn, prachtige zoutvlaktes en uiteraard ook de nationale parken en safari’s. Je kan meteen Botswana meepikken, en bijvoorbeeld de bekende Victoria Falls in Zambia. Volgens veel touroperators zou het een reis worden van extremen, ik kan niet wachten!

Louise – Schotland

Ondanks dat ik momenteel nog niet veel research naar Schotland heb gedaan, staat het al een tijdje op mijn lijstje. Ik ben me ervan bewust dat het geen zonvakantie zal zijn maar dat hoeft voor mij ook niet. Ik kan niet wachten om  charmante steden en dorpen te bezoeken en door de ongerepte natuur te hiken naar indrukwekkende plaatsen.  Naast prachtige landschappen wil ik ook graag naartoe om gedurende de wintermaanden het wonder van het noorderlicht te bewonderen. Daarnaast kan je in Schotland de tovenaarswereld van Harry Potter ontdekken via een iconische route. Kortom, het lijkt me de moeite waard.

Schotland

Wendy – Peru

Mijn travel bucketlist omvat eigenlijk de hele wereld, maar zolang ik die jackpot niet win moet ik harde beslissingen maken. Zo wil ik heel graag net als Flo naar Zuid-Afrika trekken,  koudere oorden en het noorderlicht opzoeken in Ijsland, maar ook dichter bij huis een rondreis doen door bella Italia. Mijn ultieme favoriet is Peru. Ik kreeg de reismicrobe mee van mijn papa, maar hij heeft ondertussen al wat meer reizen op zijn palmares staan. Hij gaf Peru aan als de moeilijkste maar mooiste reis die hij deed. Natuurlijk wil ik heel graag de Machu Picchu met eigen ogen zien. Tijdens mijn reis naar Indonesië kreeg ik ook al te horen van andere reizigers dat ze in de toekomst voor meer afscherming gaan zorgen. Hierdoor zul je niet meer tussen de overblijfselen van de Inca’s kunnen wandelen. Wil je het dus van dichterbij meemaken, plan je best snel zo’n reis in. Dat wordt sparen!

Machu

Everyone Loves a Llama, Cusco Portraits

Bron: Flickr

Wat is jullie ultieme droomreis?

Liefs,

Shades of Ghent

Share: