Zoals eerder beloofd in mijn travel WoW’s wil ik jullie alles vertellen over mijn ervaring met reisagentschap Kilroy.  Let wel op, dit is mijn persoonlijke ervaring, het is beter meerdere meningen en ervaringen op te zoeken voor je een definitief besluit neemt.

Wat is Kilroy?

Kilroy is een reisagentschap dat zich focust op studenten en jongeren. Ze hebben een gigantisch aanbod in groepsreizen, wereldreizen, backpackreizen, speciale vliegtickets en ze helpen je ook met studeren in het buitenland. Het is belangrijk om te weten dat Kilroy niet de organisatie is waarmee je op reis gaat. Zij boeken alles voor je, helpen je met plannen, regelen je vliegtickets etc. Maar de effectieve reis die je maakt is met een andere organisatie zoals bijvoorbeeld G Adventures. Kilroy is jouw aanspreekpunt thuis. Het voordeel daarvan is dat Kilroy ongelofelijk veel keuze heeft en enorm flexibel is in het plannen van reizen. Voor iedereen is er wel wat. Je vindt een Kilroy kantoor in Gent in de Sint-Pietersnieuwstraat 105.

Mijn ervaring met Kilroy

Flexibele vertrekdata

Ik studeerde vrij vroeg af in het jaar en wou eens “iets zot” doen voor ik op zoek ging naar werk. Waarom niet naar de andere kant van de wereld reizen en nieuwe culturen ontdekken? Ik had het ook even gehad thuis en had nood aan avontuur! Ik besliste dat ik op reis wou gaan op 23 april. Ik boekte meteen een afspraak bij Kilroy via mail en mocht diezelfde week nog langskomen. Toen ze vroegen wanneer ik wou vertrekken zei ik: zo snel mogelijk, liefst volgende week al. Dat was even verschieten voor mijn reisagent maar hij verzekerde me dat het mogelijk was. En zo was het ook, op maandag 8 mei zat ik op het vliegtuig richting Thailand.

Keuzestress

Toen ik Kilroy binnenstapte had ik geen enkel idee waar ik naartoe wou. Ik wist alleen dat ik vrij ver wou gaan en ongeveer 20 a 30 dagen wou reizen. Dat is het enige wat ik aan mijn reisagent kon vertellen. Hij vroeg me dan of ik hield van actieve reizen, een luilekker vakantie of cultuur ontdekken. Ik koos voor cultuur en meteen kon hij vier opties op tafel leggen. Peru, Zuid-Afrika, Cambodja naar Vietnam en Indië naar Nepal. Hij vertelde me alles over elke reis en mailde me die informatie later ook nog eens door. Ik kreeg enkele dagen om te beslissen en dan mocht ik voor een tweede keer langskomen om definitief te boeken. Alles ging erg vlot en ik werd uitgebreid geholpen.

Mijn reispakket

Ik koos dus voor Cambodja naar Vietnam. Wat inhield dat ik een groepsreis maakte met organisatie G Adventures. Deze reisorganisatie heeft twee formats, Classic Trip en Yolo Trip. Classic betekent dat alle leeftijden mee op reis mogen. Yolo houdt in dat enkel mensen van leeftijd 18 – 30 meereizen. Ik koos voor Yolo omdat ik dacht dat mijn groep uit grotendeels twintigers ging bestaan en Kilroy verzekerde me dat je niet fout kon gaan met zo’n Yolo groep. Helaas was niets minder waar en belandde ik in een groep waar 3/4 19 en Brits was. Diversiteit? Weinig. Kilroy kan hier natuurlijk niks aan doen, maar meer hierover later! Ik verbleef 8 dagen in Cambodja en 13 dagen in Vietnam, wat ik perfect vond. Bijna elk ontbijt was inbegrepen, elk verblijf was inbegrepen, vervoer tussen de steden in zoals privébussen, enkele activiteiten en af en toe een lunch of diner. Mijn vluchten daar nog eens bijgerekend betaalde ik ongeveer 2300 euro. Bye bye spaargeld! Maar het was het absoluut waard 😉

Als jij dus zelf geen moeite wil doen om alles te regelen kan je bij Kilroy/G Adventures kiezen voor een kant-en-klare reisformule waar je je geen moment zorgen moet maken en je constant wordt begeleid. Persoonlijk hou ik wel van het avontuur van alles zelf zoeken en soms zotte dingen meemaken. Maar als je zoals mij geen tijd had om dat allemaal uit te pluizen is deze reisformule perfect. Plus je bent nooit alleen en je maakt sowieso vrienden.

Opvolging

Hier ging het een beetje de mist in met Kilroy. Zoals ik eerder al zei, was ik ontevreden over mijn initieel reisgezelschap. De meerderheid van de groep was erg jong, gelukkig had ik een Duitse roommate die iets ouder was dan het groepsgemiddelde. Mijn jonge groep gedroeg zich ook nogal vaak zoals ja… tieners. Erg tegendraads doen op activiteiten, constant willen uitgaan en drinken en achteraf overgeven op de bus. Aangenaam is anders maar het kon me op zich niet zoveel schelen, ik had fun met hen en ik was erg close met mijn roommate. Maar mijn roommate ging niet mee naar Vietnam, haar reis eindigde in Cambodja. Dat viel toch wat tegen. Er was wel een tweede G Adventures groep die veel diverser was qua leeftijd en nationaliteiten. Ik kende deze groep vrij goed omdat ik met hen al een activiteit had gedaan (een van de beste dagen uit mijn hele reis). Zij stelden voor dat ik gewoon van groep veranderde, waarom ook niet? Je betaalt een heleboel geld, dan moet een groepsverandering maar een kleine moeite zijn. Ik praatte met mijn groepsleider en vroeg of dit mogelijk was en hij zei van wel. Ik stuurde Kilroy een mailtje om dit voor mij in orde te brengen en zij weigerden. “Het is niet mogelijk.” Ik ging opnieuw praten met mijn groepsleider en hij zei dat hij het hoofdbureau ging contacteren en dat ik moest aandringen bij mijn reisorganisatie in België. Na een tweede, iets strengere mail werd ik doorverwezen en was het opeens wel mogelijk… Goed, uiteindelijk werd ik geholpen en was ik erg dankbaar.

Maar dan kwam het tweede probleem, vijf dagen voor mijn reis zou eindigen in Vietnam wou ik mijn trip verlengen tot Laos. De communicatie met Kilroy hierover verliep enorm traag, waardoor er veel tijd verloren ging. Uiteindelijk kreeg ik een mail waarin stond dat mijn groep vol was. Wat gewoon een leugen was. Een volle groep bestaat uit 18 personen. Wij waren met 14 en er kwam ook niemand meer bij. Mijn tourguide in Vietnam vond dit heel raar en zei dat Kilroy met mijn voeten aan het spelen was. Later bleek dat de aanvraag te laat ingediend was en het te veel moeite was om al dat administratief werk te regelen. Ik apprecieer zeker niet dat er tegen mij gelogen werd, dat alles zo traag verliep en dat er absoluut geen moeite werd gedaan om mij te helpen.

Conclusie

Ben ik tevreden van Kilroy? Ja en nee. Ik ben hen enorm dankbaar voor hun initiële hulp en hun kennis over al die landen en verschillende reispakketten. Ik werd grondig geholpen! Als het over de opvolging gaat ben ik iets minder tevreden en denk ik dat ze meer konden doen. Natuurlijk weet ik niet hoe zij exact met alles zijn omgegaan en moest ik geen veranderingen gewild hebben op mijn trip, zou ik niks op hen aan te merken hebben. Ik zou wel nog met hun op reis gaan maar iets strenger en directer communiceren als ik met een probleem zit. Zij zijn er uiteindelijk om te helpen.

De voor- en nadelen op een rijtje:

 Gigantisch aanbod aan reizen

 Veel kennis over wat ze aanbieden

 Spenderen veel tijd om je alles uit te leggen

Voor iedereen wat (pakketten/prijzen)

Een nogal “luie” opvolging

Wat denken jullie van zo’n groepsreis? Zou jij een reis boeken bij Kilroy?

Veel liefs

Flo

 

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!