Als we in België eens een aantal dagen mooi weer hebben, probeer ik daar altijd van te profiteren door bijvoorbeeld naar het strand te gaan. Ook op vakantie staat naast mijn ligstoel aan het zwembad altijd een goedgevulde tas met spullen. Vandaag toon ik jullie wat mijn essentials zijn voor een zonnige, luie dag aan het zwembad of op het strand!

IMG_1242

1. Een handdoek of sarong

Als ik veel plaats heb of zeker weet dat ik ga zwemmen, neem ik het liefst een lekker dikke (strand)handdoek mee. Hoe groter, hoe beter! Als ik niet zoveel plaats heb of lang met de tas moet rondzeulen, verkies ik een lichtere versie zoals bijvoorbeeld een sarong. De mijne kocht ik in Bali, het is een goede cover up voor aan het zwembad en ideaal om mee te nemen want hij is heel licht en dun.

2. Mijn e-reader en een magazine

In het begin snapte ik niet echt wat een e-reader zoveel handiger maakte in vergelijking met bijvoorbeeld mijn Ipad of een echt boek, maar nu ben ik helemaal om. Niet alleen is dit apparaatje véél handiger om mee in de zon te zitten dan bijvoorbeeld een tablet (die het licht weerkaatst en heel snel warm wordt), hij is ook veel lichter dan een boek. Wanneer we reizen met beperkte bagage, wil ik steeds zoveel mogelijk kledij (lees: schoenen) meenemen, en boeken zijn natuurlijk erg zwaar om mee te nemen. Op mijn e-reader staan ook heel veel verschillende boeken, ik kan dus makkelijk in een nieuw boek beginnen als het boek in kwestie me toch niet ligt.

Vaak neem ik, naast mijn e-reader, ook een magazine mee zoals bijvoorbeeld Flair of Women’s Health. Deze zijn vaak wat luchtiger en leuk om te doorbladeren. Ook neem ik deze soms mee naar de zijkant van het zwembad, als ik met mijn benen in het water wil zitten en geen risico wil nemen met mijn e-reader.

IMG_1245

3. Haarborstel & leave-in conditioner

De zilte lucht en het zeewater maakt mijn haar altijd tot een droge bos stro. Om het enigzins in een nette staart of dot te kunnen dragen, borstel ik het meerdere keren per dag. Daarna doe ik er een verzorgend product op, dat zorgt ervoor dat ik het minder snel kapot gaat én dat ik er ’s avonds onder de douche minder knopen uit moet kammen.
Mijn favorieten? Mijn oude, trouwe Mason Pearson borstel of mijn Tangle Teezer. En als leave-in conditioner ben ik wel fan van de spray van Dove. Verder neem ik ook altijd enkele haarelastiekjes en -speldjes mee, zo kan ik makkelijk het water in zonder dat mijn haar helemaal nat wordt.

IMG_1802

De brush op de foto is van het merk Denmark, een goede vervanging voor wie geen dure Mason Pearson borstel wil aanschaffen.

4. Cover-up

Zonnen & zwemmen doe ik natuurlijk in bikini, maar als ik een drankje ga halen of even weg ga van het strand/zwembad, bedek ik me graag wat meer. De cover-up die jullie op de foto bovenaan zien, is er ééntje van New Look. Aangezien ie spierwit is, doe ik hem meestal aan als ik al wat bruiner ben. Je hoeft natuurlijk niet speciaal een cover-up te kopen, een eenvoudig (liefst sneldrogend) kleedje of jumpsuit will do.

IMG_1330

5. Zonnecrème

Het allerbelangrijkste in je beachbag? Genoeg zonnecrème. We weten allemaal wat de zon met onze huid kan doen, en daarom is het belangrijk om jezelf voldoende (regelmatig) in te smeren. Ik ben fan van de zonnecrèmes in sprayvorm, die hoef je niet uit te smeren en zijn dus super makkelijk & snel om aan te brengen.

Zelf neem ik altijd een speciale zonnecrème voor mijn gezicht mee, en een andere voor mijn lichaam. De zonnecrème voor mijn gezicht is niet zo vettig, waardoor ik minder snel last heb van puistjes of onzuiverheden. Daarnaast neem ik ook graag een tan intensifier zoals deze van Kiko mee. Die zorgt ervoor dat je makkelijker bruint, maar is geen vervanging voor gewone zonnecrème. Blijven smeren, dus!

Oh, nog een kleine tip: neem altijd een lippenbalsem met SPF mee! Er is niks vervelender dan droge, pijnlijke lippen en zonnecrème op je lippen is allesbehalve handig (of elegant).

IMG_1248

 

Daarnaast neem ik natuurlijk ook nog een bikini, zonnebril, teenslippers en de beachbag itself mee. Ik vind rieten beachbags altijd erg mooi, maar aangezien die veel plaats innemen in je bagage én absoluut niet waterproof zijn koos ik voor bovenstaand exemplaar van Pieces. Ik gebruikte de handtas afgelopen week in Mallorca als beachbag, handbagage én handtas voor in de stad en kon daardoor wat meer souvenirs meenemen. Kies dus voor een multifunctionele tas als je (met het vliegtuig) naar het buitenland gaat. Ga voor een handtas die je dicht kunt ritsen, zo vermijd je zand en water everywhere.


Wat zit er in jouw beachbag? Geniet van de vakantie!

Xx

Hanne

 

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.