Eind januari ging ik opnieuw naar Disneyland Parijs met mijn allerliefste broer. We kregen dit reisje voor Kerstmis van onze ouders. Als kers op de taart, vertelde mama ons dat we in het Disneyland Hotel gingen logeren.

Een tijdje geleden schreef ik ook al over mijn favoriete attracties, Annette’s Diner en mijn 7 tips om je dag in Disneyland Parijs extra magisch te maken. Maar vandaag dus een post over mijn verblijf in een van de 7 Disney Hotels!

DLP1

De 7 Disney Hotels

Disneyland Hotel

Disney’s Hotel New York

Disney’s Newport Bay Club

Disney’s Sequoia Lodge

Disney’s Hotel Cheyenne

Disney’s Hotel Santa Fe

Disney’s Davy Crockett Ranch

Het was voor mij de eerste keer dat ik in een Disney Hotel zou slapen en ik was dus reuzebenieuwd! Maar waarom is het nu zo’n ervaring? Wel, als gast in een van de Disney Hotels, heb je een aantal extra handige voordelen.

DLH

Disney Perks

  • Extra Magic Hours

Als gast in een Disney Hotel krijg je vroeger toegang tot een heleboel attracties in Walt Disney Studios of Disneyland Park. De wachttijden bij de attracties zijn zo goed als onbestaande en je staat ook veel minder lang in de rij om met de characters op de foto te gaan.

  • Gratis parking

Alle hotels hebben een eigen parking en van daaruit zijn pendelbussen voorzien om je naar het park te brengen. Het Disneyland Hotel ligt vlakbij de ingang van het Disneyland Park, dus je moet nog geen vijf minuten wandelen!

  • 1 extra Fast Pass per dag

Alle bezoekers aan de parken kunnen via het toegangsticket gebruik maken van het Fast Pass-systeem. Maar als gast in een Disney Hotel, krijg je per dag nog een extra voucher waarmee je kunt aanschuiven bij een attractie.

Algemeen

We werden hartelijk ontvangen en dat voelde eerst wat onwennig, maar toch wel prettig. Toen we ’s avonds toekwamen in de kamer, stond onze bagage er al klaar. Housekeeping komt zowel ’s morgens als ’s avonds langs op de kamer. ’s Avonds steken ze de lichten aan en leggen ze een chocolaatje op bed. Wij vonden dat wel speciaal.

Er is een winkel in het hotel waar je in alle rust souvenirs kunt shoppen en er is ook een zwembad en een fitness voorzien.

DLH1

Het Disneyland Hotel is het duurste hotel in Disneyland Parijs en persoonlijk zou ik nooit de volledige prijs willen betalen. Wij verbleven er nu doordat er een mooie aanbieding was op de website, maar twee nachtjes in dit hotel kan je al snel 1 500 euro kosten. Het hotel is heel mooi en verzorgd, maar je betaalt toch vooral de ligging.

Ontbijt

Online las ik heel vaak dat het ontbijt echt ondermaats was in het Disneyland Hotel. Niet akkoord! Er is een ruime keuze aan yoghurt, koffiekoeken, ontbijtgranen, fruit, beleg, eieren, pannenkoeken,… Er zijn ook verschillende soorten fruitsap en water voorzien. Het personeel komt koffie, thee of chocolademelk aan tafel inschenken.

PicMonkey Collage

De eerste ochtend waren we rond 7.45 uur aan het ontbijt en het was toen echt niet druk! De volgende ochtend waren we er iets na 8 uur en toen was het al iets drukker, maar het was echt niet storend.

De tweede ochtend konden wij aan het ontbijt trouwens met onze lieve vriend Mickey Mouse op de foto! Yes!!!!!

Café Fantasia

Café Fantasia bevindt zich op de tweede verdieping in het Disneyland Hotel. Je kunt er genieten van een lekkere snack, een aperitiefje of een cocktail, maar je kunt er ook even opwarmen met een heerlijke warme chocolademelk! Je hoeft trouwens geen hotelgast te zijn om iets te drinken bij Café Fantasia! Iedereen mag er komen genieten!

Wij zijn alvast fan van de Chocolat Belge (5,60 euro). ’s Avonds dronk mijn broer een Grimbergen en ik een Kir. Hiervoor betaalden we in totaal 18 euro. Café Fantasia is dus zoals alles in Disneyland nogal duur, maar wij vonden het niet erg om iets meer te betalen voor de extra service die we dan weer kregen.

Vergelijking: In het park betaal je 3,39 euro voor een chocolademelk in een bekertje en in Café Fantasia betaal je 5,60 euro voor een chocolademelk in een mooi glas met veel slagroom erop en een extra koekje ernaast.

DLH2

Restaurants

In het Disneyland Hotel zijn er twee restaurants: California Grill en Inventions. Wij hebben er niet gegeten aangezien we het nogal duur vonden. Het buffet bij Inventions kost 50 euro per persoon. Je kunt er wel de characters ontmoeten, maar wij hadden al leuke foto’s met bepaalde characters en we bleven dus trouw aan ons favoriet restaurant: Annette’s Diner in The Disney Village!

Zou jij eens in het Disneyland Hotel willen verblijven?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.