Disneyland Parijs is voor mij de ideale uitstap met je lover, vrienden of familie! Je kunt er voor een dagje naartoe, maar ik raad toch aan om zeker twee dagen te gaan. Zo kun je op veel meer attracties gaan en hoef je je niet zo te haasten! Ik ben al verschillende keren naar Disneyland Parijs geweest en de laatste keer sliep ik zelfs in het Disneyland Hotel. Daar vertel ik je later wel eens wat meer over.

Vandaag geef ik je zeven tips om een uitstapje naar Disneyland nog magischer te maken!

Disney

Tip 1: Kies de juiste periode

Als je de mogelijkheid hebt om tijdens de week te gaan, is dit het beste wat je kunt doen! Het is veel rustiger in de parken, de wachtrijen zijn zoveel korter en de sfeer is er aangenamer. Tijdens het weekend zijn er voornamelijk gezinnen in de parken en dan voelt het park al snel heel druk aan. En geef toe, een  ticketje Disneyland Parijs is niet goedkoop, dus wil je toch wel optimaal gebruik kunnen maken van alle attracties, toch?

Tip 2: Plattegrond / Programma

Als je binnenkomt in Disneyland Park of Walt Disney Studios, kun je een plattegrond meenemen waarop je alle nodige info vindt. Alle toiletten, shops, informatiestandjes, attracties en restaurants staan erop aangeduid. Je vindt er ook op terug waar je een Fast Pass kunt gebruiken!

Op het programma staat alle informatie over de shows en de meet & greets met de personages.

WOW3

 

Tip 3: Renovaties / Gesloten attracties

De klacht die ik het meest hoor en lees, is dat een attractie gesloten is tijdens een bezoek aan de parken. Oké, dat is echt niet leuk! Toen ik laatst ging, was Peter Pan’s Flight gesloten en dat brak mijn hart toch een beetje toen ik er voorbij liep, maar alle renovaties worden wel aangekondigd op de website. On the bright side: Er zijn nog zoveel andere leuke attracties waarop je naar hartenlust kunt gaan!

Tip 4: Fast Pass

Het systeem van Fast Pass wordt gebruikt bij de allerpopulairste attracties. Met je ingangsticket ga je naar een automaat en je krijgt een ticketje waarmee je op het gegeven uur mag terugkomen. De wachtrij is dan zoveel korter en terwijl je wacht om de Fast Pass te gebruiken, kun je vaak nog een andere attractie doen! Hoera!

WOW2

Let op: je kunt maar 1 Fast Pass per keer aanvragen, dus je vorige ticket moet gebruikt zijn, om er een nieuwe aan te kunnen vragen.

Tip 5: Be prepared

Het kan altijd beginnen regenen tijdens je bezoek aan Disneyland en de schuilplekken zijn er heel schaars! Een regenjas of een paraplu is zeker geen overbodige luxe. Praise the lord, je kunt ook een plastieken regenjasje kopen voor 9 euro in de meeste shops in de parken.

Tip 6: Meet & Greet

Sinds januari zijn er veel meer ontmoetingsmogelijkheden met de characters! Yes! Overal in het Disneyland Park staan er borden met uren waarop je characters kunt ontmoeten! Wees niet ongeduldig, ze nemen ook echt tijd om een foto met jou te nemen! En denk eraan: hoe meer liefde jij geeft aan de characters, hoe meer ze er terug zullen geven. Geef hen dus zeker een knuffel en vraag even hoe het met ze gaat.

MandGCollage

Tip 7: Disney Dreams

De openingstijden van beide parken is dagelijks anders. Walt Disney Studios sluit gewoonlijk wel vroeger dan Disneyland Park. Tijdens de zomermaanden is het langer licht en daardoor blijven de parken langer open. Want pas als het helemaal donker is, kan Disney Dreams beginnen.

Disney Dreams is het lichtspektakel dat je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Disneyland Parijs! Peter Pan speelt de hoofdrol en de combinatie van film, licht, vuurwerk en muziek is simpelweg magisch. Het is écht de perfecte afsluiter van een prachtige dag. Blijf dus zeker tot sluitingstijd!

Ben jij al in Disneyland Parijs geweest?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.