In mijn eerste blogpost over onze reis naar de mooie Filipijnen kon je al lezen over de eilanden van Cebu. Op dag 15 van de reis namen we een vliegtuigje van Cebu City naar Coron, een klein eiland in de buurt van de Palawan eilandengroep. We bezochten er de mooiste lagunes en meren en vertrokken op een driedaagse expeditie met TAO. Genieten van het luilekkerleven op de boot en slapen op onbewoonde eilanden (echt!), heerlijk! 

Filipijnen vlucht Coron Cebu

Coron (2 nachten)

De vlucht van Cebu naar Coron duurde ongeveer 1,5 uur en kostte rond de 40 euro per persoon. Wij vlogen met Philippine Airlines, maar er vliegen verschillende maatschappijen van Cebu naar Coron.

In Coron Town is niet zo heel veel te zien, maar het is dé plek om een dagje op island hopping tour te gaan. De meren en lagunes zijn er echt waanzinnig mooi!

Kies voor een privétour en vermijd de grote dagtrippersboten. Aan de haven van Coron Town vind je verschillende kapiteinen die je graag een dagje meenemen op water. Ga de avond voordien even langs en spreek met hen af welke plekken je wil bezoeken. Tip: vertrek ‘s ochtends zo vroeg mogelijk om de dagtrippers voor te zijn en de mooie lagunes voor jezelf te hebben. 

Filipijnen boottocht Coron
Filipijnen Coron meer


Lunch kan de kapitein ook voorzien. Ze gaan dan samen met jou naar de markt en bereiden de verse vis, groenten en fruit op de boot. Een unieke ervaring!

Budget? Reken op zo’n 25 euro per persoon (boot, lunch + taksen) als je met z’n vieren bent.

Filipijnen Coron boot

Driedaagse expeditie met Tao Philippines (2 nachten)

Heel hoog op onze bucketlist stond een expeditie Robinson-achtige trip met Tao Philippines. Omwille van de beperkte tijd kozen wij voor de driedaagse expeditie (er is ook een expeditie van 5 dagen) die ons in drie dagen met de boot van Coron naar eiland El Nido bracht.

Tijdens de expeditie breng je het grootste deel van de dag door op de boot, en maak je regelmatig een tussenstop bij een prachtig wit strand of een goede snorkelplek. Alles is helemaal back to basics. Geen wifi of telefoonbereik, geen warm water en alleen maar de pure schoonheid van de natuur. ‘s Avonds slaap je in een bamboehutje op een onbewoond strand en geniet je van het gezelschap van de crew en de rest van de groep. Een fantastische ervaring! 

Filipijnen expeditie boot
Filipijnen


Je kan deze expeditie ook in de omgekeerde richting doen (El Nido naar Coron). Boek goed op voorhand! De trips zijn heel snel uitverkocht, dus probeer een 6-tal maanden op voorhand te reserveren.

De driedaagse expeditie kostte +- €340 per persoon. Niet goedkoop dus, maar wel inclusief lekker eten en een (basic) slaapplek. Wij kozen voor de organisatie TAO Philippines, andere organisaties die een gelijkaardige trip aanbieden zijn bijvoorbeeld Buhay Isla of El Nido Paradise. Elke organisatie heeft voor- en nadelen, je kan er online heel veel over terugvinden. 

Filipijnen

El Nido (1 nacht)

Bij aankomst in El Nido sliepen we er één nachtje en vertrokken we de dag nadien vroeg terug naar Cebu. De meningen over El Nido zijn verdeeld. Vroeger was het blijkbaar een fantastische plek met leuke backpackers vibe, tegenwoordig is het er ontzettend toeristisch.

Als je tijd hebt zou ik hier zeker een dag of twee verblijven, je kan leuke dagtours doen gelijkaardig aan die in Coron. Als je net zoals wij een krappe planning hebt, kan je deze wel overslaan. 

Vliegen van El Nido naar Cebu kan enkel met de maatschappij Airswift. Je kan enkel boeken via deze website. De prijzen zijn naar Filipijnse normen wat duurder (+- 80 euro voor een enkele vlucht) maar het is wel de makkelijkste optie.

Een andere mogelijkheid is om vanuit El Nido de bus te nemen naar de luchthaven van Puerto Princesa, en van daaruit een goedkopere vlucht nemen. Maar dan ben je wel even onderweg (reken op +- 6u naar PP). Als je nog wat tijd over hebt in je planning, kan Port Barton een leuke tussenstop zijn. Het is een klein dorpje tussen El Nido en Puerto Princesa, waar het gevoel van het ‘oude El Nido’ wel nog aanwezig zou zijn. 

In Cebu genoten we nog een dagje van een fancy hotelkamer en zwembad daarna was het alweer tijd om het vliegtuig naar huis te nemen. We hebben intens genoten van deze zalige vakantie. Wanneer kunnen we weer terug? 

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.