Ken je dat? Je vraagt je af waar je Nieuwjaar gaat vieren. Je hebt een partner en twee verschillende vriendengroepen. Bij jouw vrienden of die van mij? Of doen we een poging om ze bij elkaar te brengen? Wij gaven er de brui aan en knepen er even tussenuit. Een citytripje Boedapest it was!

3, 2, 1 Gelukkig Nieuwjaar!

Kiezen waar precies in Boedapest we Nieuwjaar zouden vieren was nogal een groot vraagteken. Je weet namelijk niet goed wat mogelijks leuk kan zijn. Wij kozen ervoor om af te tellen in de Budapest Jazz Club. Dat was zo’n € 65 per persoon voor een heel avondprogramma. Wij hadden in het hoofd dat je gezellig kon tafelen terwijl er ietsje verderop een jazzbandje zou spelen. Hadden wij ons mispakt zeg. We eindigden met een buffet van vier verschillende hapjes en een glaasje champagne toen de klok twaalf sloeg. Ook moest je de hele tijd rechtstaand eten. De jazz werd gespeeld in een apart zaaltje met podium. Daar had je rijen stoelen staan, helemaal niet zoals verwacht dus. Gelukkig waren de jazz en het goochelspel wel de moeite waard! Het is ook leuk dat de cocktails en wijn redelijk goedkoop zijn, waardoor we ons lichtjes konden laten gaan.

00.30 uur keken we elkaar al snel in de ogen en wisten we dat het tijd was voor ons bed. Tot zover onze spectaculaire oudejaarsavond. Maar eigenlijk was het nog niet erg dat het zo verliep. Doordat we er een hele citytrip aan vasthingen deerde het niet dat de 31ste zelf niet zo speciaal was. Je verwacht ook altijd te veel van deze nacht, of je nu in België zit of in het buitenland. Zo’n hele citytrip eraan vast breien was dus veel leuker dan gewoonlijk.

1 januari 2018

Plots was het 1 januari en vraag je je eigenlijk af of er zelfs iets open is vandaag? Want ja, het is wel een feestdag. Gelukkig wel, namelijk Liberté! En wat voor een plekje was het ook. Het interieur stal er meteen mijn hart en ook het eten deed dat nadien! Voor ongeveer € 4,5 heb je al een grote kom granola met Griekse yoghurt. Aangezien het al bijna twaalf uur was aten wij hier ons buikje goed rond om erna op stap te gaan. Ook de bediening was hier top!

Nieuwjaar in BoedapestNieuwjaar in BoedapestNieuwjaar in Boedapest
Het pittoreske Boeda

Boedapest is opgedeeld in Boeda en Pest. Wij verbleven in Pest, maar staken ook over naar Margit eiland zo naar Boeda. Ik vond het leuk om ook dit deeltje te verkennen, maar heb je minder tijd kun je dit wel overslaan. Mocht je er toch geraken ga dan zeker eens binnen in het schattige Csalànosi Csarda. Het ligt niet veel verder van de standbeelden van Imre Vagra met de paraplu’s. Je wordt er vriendelijk onthaald en er was zelfs live muziek! Niets hip, maar het was er gezellig, lekker en goedkoop!

Nieuwjaar in Boedapest
I died and went to Beef Heaven

Een restaurant te pakken krijgen op 1 januari was een uitdaging. Maar na wat rondbellen en Instagram afschuimen naar #foodporn vonden we deze hemel der vlees. Het klinkt een beetje cru tegenover de ecologische voetafdruk, maar ik beloof je dat ik in 2018 zal proberen om toch minstens een keer per week geen vlees te eten!

Nieuwjaar in Boedapest Nieuwjaar in Boedapest
Donut worry!

Na een slechte ervaring tijdens een ontbijt in de ‘Grand Cafe Budapest’ (niet zo vriendelijke service en saai aanbod) zochten we troost bij The Box Donut! Ze hebben er overheerlijke donuts voor ongeveer € 1.60 per stuk. En ze gebruiken zelfs Belgische chocolade!

Nieuwjaar in BoedapestMust-do: glaasje drinken in een ruïnebar!

Als je in Boedapest bent moet je hier toch wel geweest zijn. Je kunt hier na wat stappen gezellig pauzeren en je ogen uitkijken. Het zijn voormalig leegstaande gebouwen zoals fabriekshallen die zij een nieuw doel geven. Wij gingen naar een van de bekendste: Szimpla Kert! Het is echt heel erg speciaal en underground. Het vervallen karakter geeft het zijn charme en geeft het geheel een kunstige sfeer.

Nieuwjaar in Boedapest Nieuwjaar in Boedapest

Terug tijd voor het diner

Ben je een foodie en into citytrips dan raad ik je Boedapest zo hard aan! Man, wat hebben wij hier goed gegeten én goedkoop. Next in line is: Chagall restaurant. Niet zo ver van Szimpla Kert dus perfect te combineren!

Nieuwjaar in Boedapest

A table!

Dat is de naam van de volgende ontbijthotspot. Er heerst een Franse sfeer en vooral de koffiekopjes springen in het oog!

Nieuwjaar in Boedapest

Cocktail pauze in een iglo

360 bar is niet zomaar een bar, maar een rooftopbar met een prachtig uitzicht over Boedapest. En alsof dat niet speciaal genoeg is kun je er ook dicht bij elkaar kruipen in een gezellige iglo. Wij dronken hier een superlekkere cocktail die Gingle Bells heette! Ook hier ligt de prijs voor een cocktail lager dan bij ons in België.

Nieuwjaar in Boedapest Nieuwjaar in Boedapest

Afsluiten in fancy shmancy stijl

Zoals je misschien al in de gaten kreeg, is uiteten veel goedkoper dan in België. Een gerechtje kost er dikwijls minder dan € 20. Als je daar dus decadent wilt tafelen betaal je de prijs die je bij ons betaalt in een gemiddeld restaurant. Voor onze laatste avond genoten we er extra hard van en kozen we voor KOLLÁZS. We werden er geholpen door echte kenners, dronken een cocktail versierd met een oesterschelp en verorberden met volle teugen het eten!

Nieuwjaar in Boedapest Nieuwjaar in Boedapest

Doen!

Nieuwjaar vieren in het buitenland is toch wel iets dat op je bucketlist moet staan. Het is een superfijne ervaring om het begin en het einde van een jaar te vieren op een onbekende plaats. Doordat je er een citytrip aan vasthangt lijkt het ook alsof je gewoon vier dagen lang aan het vieren bent en aan het genieten bent van het nieuwe jaar! Ook geniet je 100% van het gezelschap omdat je jouw to-do lijstje en zorgen achterliet in België.


Ging jij ook al naar Boedapest? Ben je ook zo gek van de eetplaatsjes daar?

 

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be