Vietnam Ninh Binh

Eentje die zeker in mijn top 3 met mooie plekjes in Vietnam prijkt: Ninh Binh! Het liet zo’n indruk na op mij dat we ter plekke besloten om hier langer te blijven. Houd je van prachtige natuurlandschappen en kijk je graag je ogen uit in tempels? Dan verovert deze streek in Vietnam vast ook jouw hart! Hieronder lees je waarom.

De Halong Bay van het vaste land

Ninh Binh wordt wel eens de Halong Bay van het vaste land genoemd en ik snap waarom! Het bezit namelijk dezelfde natuurlijke schoonheid als Halong Bay. Overal waar je kijkt, zie je de contouren van prachtige bergen omarmd door nog meer groen en water. Het is werkelijk bevrijdend om hier rond te rijden. Ik vond het jammer dat we hier geen fietstochtje deden, dus zou ik zeker aanraden! We hebben hier wel een aantal keer met de motorfiets gereden, wat ik ook superzalig vond! Maar met zo’n ding schuur je voornamelijk door het landschap en dat met het lawaai van een motor daarbovenop. Ik geloof dat je met de fiets een iets meer serene ervaring kan hebben.

Vietnam Ninh Binh

Breng een bezoekje aan Bich Dong Pagoda

De kans is groot dat je Bich Dong Pagoda ziet passeren als je #Vietnam typt in de zoekbalk van Instagram. Het is een bekende Boeddhistische tempel omgeven door een kalkstenen berg, Ngu Nhac Son. Deze tempel heeft iets sprookjesachtig en doet dienst als een prachtige achtergrond op elke ‘casual’ stap- of loopfoto. Maar om eerlijk te zijn, is het dit wel een beetje! Je kan nog een beetje verder lopen en de omgeving is er adembenemend mooi, maar veel kan je er niet doen. Wij koppelden dit uitje aan een boottochtje op de Tam Coc rivier.

Vaar op de Tam Coc rivier

Je ervaring in Ninh Binh is pas compleet als je een boottochtje gedaan hebt en je vol verwondering hebt kunnen kijken naar de unieke vaartechnieken die ze hier uitvoeren. Varen doen ze namelijk niet enkel met hun handen, maar ze gooien ook hun beenspieren in de strijd! De natuur is hier indrukwekkend, maar ik vond vooral het roeien fascinerend om te zien.

Bewonder de lotusrivier bij Hang Mua

Naast Bich Dong Pagoda is ook Hang Mua geliefd bij travel influencers. Vanop de Tam Coc rivier spot je de imposante draak van Hang Mua al, maar eenmaal bij de draak is het vooral gewoon eng. Je hebt twee paden, ofwel ga je naar de ‘pagoda’ viewpoint (lijkt op een pagoda) of je gaat richting de draak. We wilden aanvankelijk de twee viewpoints doen, maar er bleek niet genoeg tijd om beide paden te bewandelen. Wij gingen eerst voor de draak en dat heb ik me beklaagd… Het uitzicht op de rivier was indrukwekkend, maar de draak zelf vond ik vooral gevaarlijk. Om eerlijk te zijn; ik kreeg vooral stress dan dat ik kon genieten. Ik liet de draak dus snel achter me om het mooie uitzicht op de rivier meer in me op te nemen.

Ninh Binh in Vietnam

Kuier erna ook nog eens op de vlonderpaden bij de lotusrivier. Het geeft een kalmerend en feeëriek effect om overal de prachtige lotus te zien.

Ga voor een fietstocht in Cuc Phuong

Heb je drie dagen of meer in Ninh Binh? Bekijk dan zeker of er een half dagje Cuc Phuong van af kan! Cuc Phuong herbergt een prachtig stukje natuur, die je ofwel met de scooter of de fiets kan verkennen. Wij kozen voor de fiets en het was werkelijk bevrijdend om te dwalen in het grootste natuurreservaat van Vietnam. Maar de eerlijkheid betaamt dat ik ook moet toegeven dat ik het op sommige stukken knap lastig had. Het leek op ’t eerste zicht redelijk plat allemaal, maar de verdomde hellingen bewezen het tegendeel…

Bewonder Bai Dinh pagoda

Heb je tijd genoeg in Ninh Binh en ben je de tempels nog niet moe? Bai Dinh pagoda is dan zeker de moeite waard! Je hebt hier een heel complex met veel verschillende tempels en het uitzicht vanop een van die tempels is werkelijk adembenemend. Maar niet enkel buiten fonkelden mijn ogen, ook binnen konden de gigantische gouden standbeelden en kleurrijke offers mij wel fascineren.

Nog meer reisinspiratie?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be