Train street Hanoi

Vorig jaar gingen we in november richting Vietnam om er te proeven van de heerlijke keuken, ons te verdiepen in hun cultuur en te genieten van de prachtige natuur die het land te bieden heeft. Uiteraard kon een bezoekje aan de hoofdstad Hanoi niet ontbreken. Met plezier deel ik hieronder mijn must do’s voor deze bruisende stad!

Kuier rond Hoan Kiem lake

Zeker niet het mooiste meer dat ik ooit zag, ook al was het magisch om een spiegeling van de wolken te zien in het rustgevende water. Je moet hier vooral zijn voor de levendige sfeer die hier hangt. Rond het meer vind je kleine kraampjes, spelende kindjes, oudjes die genieten op een bankje en tjirpende vogeltjes. Hier kan je even ontsnappen aan de drukte van Hanoi.

Hoan Kiem lake Hanoi
Hoan Kiem lake Hanoi
Hoan Kiem lake Hanoi

Bezoek de verschillende ambacht straten

Net zoals het vele hoofdsteden betaamt, vind je ook hier een oude wijk ‘Old Quarter‘. Het is hier ook wel gekend onder de ‘36-straatjes‘. Iedere straat die je in loopt vertegenwoordigt een bepaalde soort ambacht. Zo heb je een straat vol houtcreaties, in de andere straat loop je dan weer veel bamboe tegemoet, ietsje verder zie je dan weer allemaal bloemenwinkels, … Heel erg fascinerend om te zien, dus zeker een bezoekje waard als je in Hanoi landt!

Vietnam Hanoi
Old Quarter
36 straatjes ambacht in Hanoi
Een van de 36 straatjes

Ga op zoek naar dé trein

Deze kan je écht niet missen tijdens je bezoek aan Hanoi! Het is werkelijk een surreëel tafereel als je deze treinsporen tegemoet loopt. In onderstaand smal straatje komt er namelijk een trein voorbij tuffen. Ik had op Instagram ook gezien dat je hier op het terras van een caféetje kan gaan zitten om dan van heel dichtbij de voorbij rijdende trein te bewonderen. Een van de leukere café’s leek mij Railway Cafe te zijn, wijle daar naartoe dus! Hier kan je ook ietsje makkelijker naar navigeren met een gps. Wij waren zo’n 20/15 minuten op voorhand maar er stond helaas al een agent om iedereen tegen te houden die nog op de sporen naar een café wou lopen. Don’t be like me, zoek op voorhand de treinuren op en kom ruim op tijd! Ik weet zeker dat de ervaring écht helemaal anders is als je een terrasplekje in de straat zelf kan bemachtigen.

Train street Hanoi
Railway cafe
Hanoi train street

Bestel een koffie & schrijf een boodschap in The Note Cafe

Voor wie graag in een originelere setting een koffietje drinkt; breng zeker The Note Cafe eens een bezoekje. Drie keer raden wat je hier vindt: notes en I love it. De hele koffiebar is bedekt met post-its met boodschappen geschreven door klanten die van over de hele wereld komen. Verder heb je hier ook een zalig uitzicht over Hoan Kiem Lake en een deeltje Hanoi, bemachtig dus zeker een plaatsje bij het raam. De prijzen vallen hier ook superhard mee, desondanks dat het toch wel een bekende koffiebar is.

Note Cafe Hanoi
Note Cafe
Note Cafe Hanoi

Doe een streetfood tour

Heb je genoeg tijd in Hanoi & houd je van lekker eten? Laat je dan verleiden tot een streetfood tour! Het zei me eerst niet veel maar we moesten sowieso eten en het leek me ook wel een leuk idee om met een local de stad te verkennen, dus zo geschiedde! We boekten een tour via Hanoi Street food tour voor ongeveer €30 per persoon. Toen ik de prijs hoorde, vind ik dat eigenlijk best veel aangezien eten in Vietnam best cheap was maar uiteraard betaal je ook voor de gids en je gaat naar meerdere plekken. Achteraf gezien vond ik het dus die €30 wel waard en we hebben superveel leuke dingen mogen ontdekken die we anders nooit geproefd zouden hebben. Let wel op: ik zag dat sommige food tours ook de snake wine integreren in hun tour, maar is zeker niet iets dat je moet aanmoedigen. De slangen worden namelijk op een minder ethische manier gebruikt voor de wijn. Ze verdrinken de slangen als het ware, lijkt me zeker geen vredevolle dood…

De groep waar je mee op stap ging, viel ook heel goed mee qua grootte. Niet te veel, niet te weinig en leerden zo weer nieuwe leuke mensen kennen. Altijd zo fijn als je spontaan een babbeltje kunt slaan met mensen die je per toeval ontmoet.

Hanoi streetfood tour
Omelet van zandwormen
Hanoi streetfood tour
Egg coffee

Proef van het bruisende nachtleven in Hanoi

Last but not least; snuif de levendige sfeer op bij het vallen van de nacht. Ook ’s avonds staat de stad niet stil. Je vindt overal restaurantjes met van die typische mini tafeltjes & stoelen, er is een straat vol met bars, overal schijnen lichtrijke bordjes en je ziet mensen genieten en babbelen met elkaar. Voor wie graag uitgaat, hier kom je zeker aan je trekken!

Hanoi Vietnam
Hanoi Vietnam

Nog meer reisinspiratie over Azië?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be