Middelburg Nederland

Als er verlengde weekends in de aantocht zijn, dan kijk ik graag al eens wat de opties zijn voor een weekendje weg. Het is even weg van de sleur en heerlijke quality time, zonder afleiding van je laptop of een mand was die op je ligt te wachten. Voor wie ook graag een weekendje weg plant, kan ik Zeeland aanraden! Het is redelijk dichtbij en je kan er letterlijk even uitwaaien. Mijn tips? Check ze hieronder!

Waar overnachten in Zeeland?

Wij wilden heel graag Pollo meenemen zodat we samen met hem aan het strand konden wandelen. Voor ons was een hondvriendelijke plek dus heel belangrijk. Via Booking.com kwamen we terecht bij De Soeten Inval. Overnachten doe je in een tof huisje met een prachtig raam uitkijkend op Middelburg. Dit plekje is ook superfijn gelegen, je zit centraal en bent zo in het centrum van Middelburg. Van alle plekjes die we bezochten dat weekend vond ik Middelburg ook het mooiste stadje en het gezelligst toeven!

Middelburg
Bij De Soeten Inval
De Soeten Inval
De Soeten Inval

Middelburg

I looooove grote herenhuizen en die had je met hopen in Middelburg. Daar ook nog eens dat water bij en het Nederlandse plaatje is compleet! Zo zie je maar, het moet niet altijd Amsterdam zijn. Als je gezellig wilt kuieren, ben je hier aan het juiste adres. Je hebt hier van alles wat! Toffe brunchplekjes, prachtige architectuur, gezellige restaurants en een charmant centrum met leuke winkeltjes: check, check en nog eens check!

Bakkerij verwennerij van Luuks Brood & Patisserie

Onze eerste ochtend in Middelburg wilden we niet buitenshuis ontbijten zodat we Pollo niet achter moesten laten in het huis. We zochten dus een bakkerij op in de buurt en gingen daar allerlei lekkere dingetjes halen. Voor wie graag geen saaie klassieke koeken en patisserie wilt; ga naar Luuks Brood & Patisserie! Voor zij die, net zoals mij, graag nieuwe dingen uitproberen en proeven is deze bakkerij een grote aanrader. Op zaterdagen verkopen ze zelfs cruffins, dat is een soort van croissant in muffinvorm, do I need to say more…

Brunch spot: De Juf

Middelburg kent meerdere toffe ontbijt- en lunchplekjes maar wij schoven uiteindelijk onze voeten onder de schoolbanken bij De Juf. Yes yes, deze plek heeft oude schoolelementen in het interieur verwerkt op een mooie en een originele manier. De naam van deze plek is dus niet zonder reden gekozen! Wij kwamen hier brunchen en vonden het hier superlekker, er is genoeg keuze en het is hier fijn toeven! Ook de prijs valt hier zeker goed mee.

De Juf Middelburg
De Juf
De Juf Middelburg
Brunch-spot: check
De Juf Middelburg
De Juf Middelburg

Stadswandeling

Naar Zeeland trek je meestal om aan de zee uit te blazen, maar sla zeker het centrum niet over en maak een mooie stadswandeling. Wij kozen een wandeling uit het boek ’52 zondagen wandelen en lunchen’, een tof boek met allerlei mooie wandelingen in Nederland.

Middelburg

Winkeltip: Sharon’s Bath Bakery

Fan van badbruisballen of heb je binnenkort een cadeautje nodig voor iemand die graag in bad ligt? Spring eens binnen bij Sharon’s Bath Bakery in Middelburg. Het is een tof winkeltje dat geweldig ruikt en barst van snoepkleurtjes! Het is bijna alsof Katy Perry met haar ‘California girl’ vibes hier is binnengeweest.

Sharon's Bath Bakery
Sharon’s Bath Bakery

Op restaurant: Restaurant nummertje 7

Voor wie graag weg wil van het klassieke en zich graag -letterlijk- laat verrassen moet bij restaurant Nummertje 7 zijn. Het restaurant bevindt aan de Rotterdamsekaai 7 dichtbij de haven van Middelburg en een kleine 5 minuten wandelen van het centrum van Middelburg. Restaurantje Nummer 7 is gevestigd in een monumentaal pand uit de 17e eeuw. Wat eerst een woonhuis was, met nog alle oude en monumentale aspecten is nu een Restaurantje met een indrukwekkende oude originele houten vloer, plafond schildering en aangevuld met hedendaagse zaken, maar het huiskamergevoel is gebleven.

Je begint de avond hier met een heerlijk aperitief om erna in alle rust heerlijk te tafelen. Restaurantje Nummer 7 staat symbool voor een goede eerlijke keuken en werkt met een 3 of 5 gangen verrassingsmenu (je kan uiteraard op voorhand wel allergieën doorgeven of wat je absoluut niet wil), gemaakt met zoveel mogelijk lokale en regionalen producten. Een 3-gangen verrassingsmenu heb je vanaf € 39,50 en er is een 5-gangen menu van € 61-.

Wij vonden het hier geweldig! Het eten was heerlijk en ik vond €39,5 best wel meevallen voor een 3-gangenmenu. Ook het interieur was een streling voor het oog, het huiskamergevoel is hier echt wel aanwezig. Niemand die je de deur uit kijkt omdat je in de vroege shift zit en plaats moet maken voor de late shift.

Restaurant nummertje 7 Middelburg
Restaurant Nummertje 7
Restaurant nummertje 7 Middelburg

Ook het bezoeken waard: Vlissingen & Domburg

Naast Middelburg liggen Vlissingen en Domburg, dus heel erg goed combineerbaar als je een weekendje Zeeland doet. Met de auto ben je er zo, dus zeker een bezoekje waard!

52 zondagen

Vlissingen

Ook voor Vlissingen stond er een fijne wandeling in ons boek, samen met wat interessante weetjes! De wandeling brengt je naar de zee maar ook naar het centrum waar je weer prachtige architectuur kan bewonderen. Vlissingen is een echt vissersdorpje aan de noordzijde van de Westerschelde. Toen wij er kwamen was er zelfs een gezellig marktje. Een leuk plekje, zelfs als het wat winderig is.

Vlissingen
Vlissingen
Vlissingen

Lunchtip: Boulevard 17

Vooraf zocht ik al wat restaurants op om zeker te zijn dat we een plekje zouden hebben. Wij reserveerden een plekje voor twee bij Boulevard 17, je kan hier heel makkelijk online reserveren dus geen reden om het niet te doen. Wij kozen voor sharing gerechtjes en kunnen dit 100% aanraden! Je het hier topped fries, lekkere calamares, een soort van loempia’s maar dan met kaas, yummy cocktails en ook het interieur is er tof! Boven vind je er zelfs een insta-proof schommel #picturetime

Boulevard 17 Vlissingen

Domburg

Naast Vlissingen trokken we ook nog even naar Domburg. ’t Is hier gezellig toeven en voor de shoppers onder ons: ook hier heb je enkele leuke boetiekjes! Domburg is een dorp, met heel wat mooie historische elementen en ligt sinds 1997 in de gemeente Veere. Het is gelegen aan de westkust van het voormalige eiland Walcheren en is de op twee na oudste badplaats van het land.

Domburg Nederland

Winkeltip: Toffe outfits shoppen bij Palazzo

Veel winkeltjes deden we niet, maar we deden wel een stop bij Palazzo. Dit is een kleine & eigentijdse boetiek met heel erg toffe kleren en accessoires. Ik kocht er een superhandige mooie fanny pack en ben er nog steeds heel erg blij mee! Zeker als reiziger is zo’n fanny pack een topding; de kans dat een dief eraan kan is onbestaande, alles zit dichtbij en ’t is ook makkelijk te combineren met een rugzak.

Domburg Nederland - Palazzo

Nog meer inspiratie voor een weekendje weg?

Share:
Wendy
Written by Wendy
30 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be