Wendy

Begin augustus ging ik met mijn beste vriendin naar Den Haag en Delft. De hoofdreden was het concert van P!nk, maar we maakten van de gelegenheid gebruik om Den Haag zelf te ontdekken. Benieuwd naar mijn tips?

Brunch before you drop

Wat ik het leukste vind aan nieuwe steden verkennen? De toffe eetplekjes! Heerlijk koffie nippen, Instagramworthy bordjes met lekkers en interieurideetjes stelen, I love it! En al helemaal als het over brunchen gaat, mijn favoriete maaltijd? Brunch, perfect als je nog eventjes wilt uitslapen.

Coffeelicious

Onze eerste stop in Den Haag? Coffeelicious! Deze hippe plek vind je in het hart van Den Haag, vlakbij het Escher museum. Als je een zitje bij het raam bemachtigt, kan je heerlijk mensen kijken en zie je het pleintje iets verderop. Natuurlijk had op voorhand al wat plekjes opgeslaan om al dan niet uit te testen. Wat ik hierover vond online waren vooral foodfoto’s, maar foto’s van het interieur spotte ik niet meteen op Instagram. Ik was dus heel erg benieuwd of niet alleen het eten er Pinterestworthy uitzag, maar of dat interieur mijn verwachtingen ook zou inlossen. En tromgerrrrrrrroffel, dubbel yes! Het plaatje is er af! Een pand in herenhuisstijl, prachtige lusters en hier en daar een streepje groen.

Maar natuurlijk ben je hier niet alleen om het interieur in je op te nemen. Nu over naar de brunch zelf! Ik nam een latte en die werd voorgeschoteld in een milkshakeglas, wat ik wel schattig vond! Voor de brunch kregen we een beetje van alles; er was brood belegd met roerei, lekkere fluffy pannenkoeken met vers fruit en héérlijke maple cyrup, yoghurt met granola,… De porties zaten net goed, zodat je niet stampvol zat en van elk ding even veel kon genieten maar onze maag was ook lekker gevuld. We waren beiden enthousiast en ook de bediening was top! We kregen snel een plaatsje toegewezen en ze keek niet raar toen ik vroeg of ik met alles mocht verhuizen naar het net vrijgekomen tafeltje aan het raam 😉

Ook op vlak van prijs zit je hier goed! Het zijn redelijke prijzen en de verhouding prijs-kwaliteit is dik oké! Je vindt hun menukaart op hun website!

Coffeelicious Den HaagCoffeelicious Den HaagCoffeelicious Den HaagCoffeelicious Den Haag

Bij Clarence

De ochtend na P!nk wilden we graag ‘Wauw warenhuis’ bezoeken, in het hippe Zeeheldenkwartier. De winkel ging pas later open dus zochten we eerst iets om gezellig te eten en koffie naar binnen te werken. We botsten op een plekje dat ‘Bij Clarence’ heette. Het was de frappante quote op het krijtbord die mijn aandacht trok en me nieuwsgierig maakte. Eenmaal binnen lachte ons een interieur toe met vintage vibes, buiten was er zelf een charmante schommel.

Op het suggestiebord zag ik al meteen Balinese ‘kopi’, op de kaart zag ik ‘rendang‘ en er prijkte ook ‘soto ayam‘ op de menukaart en automatisch verscheen er een glimlach op m’n gezicht. Met mijn Indonesische roots vond ik het superfijn om dit op te merken! Zoiets zie je ook niet snel in een Belgische koffiebar. Alhoewel ik graag wou proeven of ze de goddelijke soto ayam van mijn mama konden overtreffen, ging ik toch voor eggs benedict. I’m a sucker for eggs benedict! Ook hier hadden we niets te kort en aten we ons buikje met veel smaak rond. #yum

De prijzen in Den Haag lopen vrij gelijk met België, al vond ik het in het algemeen iets goedkoper in Den Haag. Je krijgt vooral meer voor wat je geeft, vind ik.

Bij ClarenceBij Clarence Den HaagBij Clarence Den HaagBij Clarence Den Haag

Shop until you drop

En oh jaaaaa, er werd ook geshopt. Weliswaar geen kleren, maar wel om ons stekje mee in te kleden!

Rommelmarkt – Lange Voorhout

Zoek zeker op voorhand of er geen rommelmarktjes zijn tijdens je verblijf. Op zondag was er de antiek- en boekenmarkt en het was supergezellig om daar rond te snuisteren en rond te kuieren. We verlieten de markt beiden niet met lege handen :p Het wemelde er van de toffe foodtrucks, maar je vond er ook vertier voor de kleintjes.

Lange Voorhout Den HaagLange Voorhout Den Haag

WAUW warenhuis

Waar we oorspronkelijk voor naar het Zeeheldenkwartier wandelden; Wauw. En werkelijk; waaaaauw! Alles wat mijn ogen zagen wou ik meenemen! Voor wie into interieur en planten is raad ik een bezoekje aan deze winkel zeker aan! Ik kocht er een nieuwe zonnespiegel en een glazen bloempotje voor aan de muur. En ook bestie Caro ging met cadeautjes en een supertoffe bloempot naar huis!

WAUW warenhuisWauw warenhuis Den Haag

Slapen met Air Bnb

Een slaapplekje vonden we via Airbnb. We vonden het belangrijk om een eigen badkamer te hebben en zo vonden we Eefke. Een nachtje bij haar met twee kwam neer op ongeveer € 80 en doordat ik nog een kortingsbon had, werd dat € 46.77 en gedeeld door twee vallen beide prijzen heel goed mee! Het duurde eventjes voor we op iets stuitten dat een eigen badkamer had, op wandelafstand van Malieveld was en niet te duur was.

Het was er proper en Eefke zelf is enorm gastvrij! Op zondag kan je ook gratis je auto in de straat parkeren en op een dikke 15/20 minuten stappen sta je in het centrum.

Denk je ook te boeken via Airbnb, dan kan deze korting je misschien ook goed van pas komen 🙂

Air bnb Den Haag

Bezocht jij Den Haag al?

Xje

Wendy

Disclaimer: deze blogpost bevat een samenwerking, maar dat beïnvloedt in geen geval de eerlijkheid en oprechtheid waarmee dit artikel tot stand kwam.

Share:
Wendy
Written by Wendy
30 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be